Dunaújváros Hetilap

Gyerekeknek épít KRESZ-tanpályát a Hankook Dunaújvárosban

2018. június 27. (szerda) 13:05 - doszerk

A „KÖSZ, Hankook!” önkéntes program keretein belül ezúttal a Március 15. téren található KRESZ-tanpálya felújítására invitálja az önkénteseket a Hankook Tire Magyarország Kft.

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2018-ban harmadik alkalommal indítja el a „Közösségi Összefogás a Szebbért”, azaz a „KÖSZ, Hankook!” önkéntes programját. A kezdeményezés célja, hogy az abroncsgyártó helyi partnerekkel és lakosokkal, valamint munkatársaival együtt tegye élhetőbbé és biztonságosabbá környezetét. Ebben az évben a vállalat a dunaújvárosi óvodás és iskolás gyerekek számára készülő KRESZ-pálya építéséhez várja önkéntesek jelentkezését.

2018-ban ismét elindul a "KÖSZ, Hankook!" program, amely része a vállalat 2012 óta működő átfogó társadalmi felelősségvállalás (CSR) stratégiájának, a Hankook Értékteremtő Programnak. A gumiabroncsgyártó a dunaújvárosi rendőrséggel és önkormányzattal közösen ezúttal a Március 15. téren lévő, szebb napokat látott KRESZ-tanpálya felújítására és kibővítésére invitálja a helyi önkénteseket, munkatársait és partnereit. Az összefogás célja egy olyan park létrehozása, ahol a gyermekek játékosan sajátíthatják el a felelős és biztonságos közlekedés alapjait. A lámpás kereszteződések, a körforgalmak és a vasúti átjáró-modellek között a gyermekek kerékpárral járhatják be a parkot, amely emellett friss külsőt is kap: a tervezett munkák része a padok átfestése, új virágládák elhelyezése és az útburkolat felújítása.

„Vállalatunk több mint egy évtizedes magyarországi jelenléte során mindig kiemelt figyelmet fordított a társadalmi felelősségvállalásra, különös tekintettel a gyerekek oktatására, ezen belül is a biztonságos közlekedés szabályainak elsajátítására. Az új tanpályával olyan környezetet szeretnénk teremteni számukra, ahol veszély nélkül gyakorolhatják a legfontosabb közlekedési helyzeteket. Külön öröm számunkra, hogy dunaújvárosi programunk résztvevőinek, valamint az együttműködő partnereknek a száma az évek során a többszörösére nőtt, ami jól mutatja, hogy a Hankook kezdeményezését mind munkatársaink, mind a helyi közösségek nagyra értékelik.” – mondta Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Önkéntesnek jelentkezni az alábbi oldalon tudnak az érdeklődők: http://www.koszhankook.hu/#onkentes

A „KÖSZ, Hankook! korábbi programjai során a vállalat önkéntesek segítségével szabadtéri edzőparkot hozott létre az Aranyvölgyi úton, felújították a Dunaújvárosi Tűzoltósállomás épületének egyes részeit, továbbá megszépítették a Dunaújvárosi Mentőállomást is. Az elmúlt évben pedig kutyaparkot építettek a Batsányi utca mögötti felső Duna-part füves területére, a kutyasétáltatók egyik kedvenc helyén.

A rovat további hírei: Közélet

Húsvéti, ünnepi miserend

Húsvéti, ünnepi miserend

2019. április 19. (péntek)

A dunaújvárosi római katolikus egyházközség szentmisékkel készül a Húsvétra. Mutatjuk az ünnepi miserendet.

Áldott, Szép Húsvéti Ünnepet!

Áldott, Szép Húsvéti Ünnepet!

2019. április 19. (péntek)

Nagycsütörtökkel elkezdődött a húsvéti szent három nap, melynek alkalmából Cserna Gábor polgármester ezekkel a gondolatokkal köszönti a városlakókat.

D+ Híradó - Közgyűlés, gasztrokaland

D+ Híradó - Közgyűlés, gasztrokaland

2019. április 18. (csütörtök)

Közgyűlést tartott a képviselőtestület, itt a húsvét, Föld napja a Bánkiban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Kulcsár Anita nevét veheti fel az új sportcsarnokunk

Kulcsár Anita nevét veheti fel az új sportcsarnokunk

2019. április 18. (csütörtök)

Mintegy hatvan napirendi pont szerepelt a képviselők előtt az áprilisi rendes közgyűlésen.

Összefogásból született

Összefogásból született

2019. április 18. (csütörtök)

Csütörtökön délelőtt felavatták a Dunaújvárosi Járási Hivatal épületét és ünnepélyes keretek között átvágták a szalagot, így végre új korszak kezdődhet a nemrég még hányattatott sorsú épület történelmében.

Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat

Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat

2019. április 18. (csütörtök)

A csütörtöki közgyűlés elején átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat. az elismerést idén négyen vehették át. Kiss Piusz rendőr törzszászlós, Kovács Attila rendőrs törzszászlós, Droppa László tűzoltó százados, Csécs István nyugállományú honvéd alezredes vehette át idén az elismerést.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. április 18. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a áprilisi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több, mint ötven napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.