Dunaújváros Hetilap

Gyerekeknek épít KRESZ-tanpályát a Hankook Dunaújvárosban

2018. június 27. (szerda) 13:05 - doszerk

A „KÖSZ, Hankook!” önkéntes program keretein belül ezúttal a Március 15. téren található KRESZ-tanpálya felújítására invitálja az önkénteseket a Hankook Tire Magyarország Kft.

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2018-ban harmadik alkalommal indítja el a „Közösségi Összefogás a Szebbért”, azaz a „KÖSZ, Hankook!” önkéntes programját. A kezdeményezés célja, hogy az abroncsgyártó helyi partnerekkel és lakosokkal, valamint munkatársaival együtt tegye élhetőbbé és biztonságosabbá környezetét. Ebben az évben a vállalat a dunaújvárosi óvodás és iskolás gyerekek számára készülő KRESZ-pálya építéséhez várja önkéntesek jelentkezését.

2018-ban ismét elindul a "KÖSZ, Hankook!" program, amely része a vállalat 2012 óta működő átfogó társadalmi felelősségvállalás (CSR) stratégiájának, a Hankook Értékteremtő Programnak. A gumiabroncsgyártó a dunaújvárosi rendőrséggel és önkormányzattal közösen ezúttal a Március 15. téren lévő, szebb napokat látott KRESZ-tanpálya felújítására és kibővítésére invitálja a helyi önkénteseket, munkatársait és partnereit. Az összefogás célja egy olyan park létrehozása, ahol a gyermekek játékosan sajátíthatják el a felelős és biztonságos közlekedés alapjait. A lámpás kereszteződések, a körforgalmak és a vasúti átjáró-modellek között a gyermekek kerékpárral járhatják be a parkot, amely emellett friss külsőt is kap: a tervezett munkák része a padok átfestése, új virágládák elhelyezése és az útburkolat felújítása.

„Vállalatunk több mint egy évtizedes magyarországi jelenléte során mindig kiemelt figyelmet fordított a társadalmi felelősségvállalásra, különös tekintettel a gyerekek oktatására, ezen belül is a biztonságos közlekedés szabályainak elsajátítására. Az új tanpályával olyan környezetet szeretnénk teremteni számukra, ahol veszély nélkül gyakorolhatják a legfontosabb közlekedési helyzeteket. Külön öröm számunkra, hogy dunaújvárosi programunk résztvevőinek, valamint az együttműködő partnereknek a száma az évek során a többszörösére nőtt, ami jól mutatja, hogy a Hankook kezdeményezését mind munkatársaink, mind a helyi közösségek nagyra értékelik.” – mondta Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Önkéntesnek jelentkezni az alábbi oldalon tudnak az érdeklődők: http://www.koszhankook.hu/#onkentes

A „KÖSZ, Hankook! korábbi programjai során a vállalat önkéntesek segítségével szabadtéri edzőparkot hozott létre az Aranyvölgyi úton, felújították a Dunaújvárosi Tűzoltósállomás épületének egyes részeit, továbbá megszépítették a Dunaújvárosi Mentőállomást is. Az elmúlt évben pedig kutyaparkot építettek a Batsányi utca mögötti felső Duna-part füves területére, a kutyasétáltatók egyik kedvenc helyén.

A rovat további hírei: Közélet

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

2019. június 18. (kedd)

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon melege program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24. és 2020 március 31. között – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

D+ Híradó - Fenyegetőzés, DUDIK

D+ Híradó - Fenyegetőzés, DUDIK

2019. június 17. (hétfő)

Gyilkossággal fenyegetőzött, véget ért a DUDIK, új játszótér épül - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Még olcsóbban tankolhatunk

Még olcsóbban tankolhatunk

2019. június 17. (hétfő)

Nem áll meg az üzemanyagárak csökkenése: a benzin bruttó 5 forinttal lesz olcsóbb szerdától, a gázolaj pedig bruttó 2 forinttal literenként.

A költségvetés négy százalékos növekedéssel számol

A költségvetés négy százalékos növekedéssel számol

2019. június 17. (hétfő)

A költségvetési törvény minden évben a legfontosabb jogszabály, annak korai elfogadása mutatja az ország stabilitását. A büdzsé négy fő pillére a családok támogatásának növelése, a gazdaságvédelmi akcióterv, a tovább csökkenekő adók és a tovább bővülő biztonsági kiadások.

Még pótolható az elmaradt banki adategyeztetés

Még pótolható az elmaradt banki adategyeztetés

2019. június 17. (hétfő)

Nyolc munkanapjuk van a banki ügyfeleknek, hogy pótolják az eddig elmaradt adategyeztetést – hívta fel a figyelmet csütörtökön a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti bank közös közleményében.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. június 16. (vasárnap)

Nyit a szabadstrand, közbiztonsági díjak, hőségriadó, faültetés, Kovács Zsófi köszöntése, Akarat Ereje Kupa - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Folytatódhat az adócsökkentés, bővülnek az adókedvezmények

Folytatódhat az adócsökkentés, bővülnek az adókedvezmények

2019. június 16. (vasárnap)

A munkát és jövedelmet terhelő adók mérséklése mellett az adókedvezmények bővítésével folytatódhat a közterhek enyhítése - mondta a pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.