Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Hamarosan újra Petőfi Művészeti Liget!

2018. június 7. (csütörtök) 12:02 - Vass Ádám

Lassan tizenöt éve minden nyáron különböző zenei és színházi programokkal készülnek a Bartók színház tagjai a Petőfi ligetben. Az összművészeti fesztivál idén sem marad el, egy hónapon át heti három estén várják programokkal az érdeklődőket.

Idén nyáron is benépesül a Petőfi liget. Június 24-től július 29-ig heti három alkalommal váltják egymást a zenei programok, a gyerekeknek szóló előadások és a színházi estek. Őze Áron, a Bartók színház igazgatója elmondta, ez alkalommal is sikerült magas színvonalú, színes műsort összeállítaniuk a szervezőknek. Az önkormányzati támogatással együtt idén öt millió forintból gazdálkodhattak, így a lehető legjobb műsort tudták összeállítani és összesen tizenhat estén át várják a látogatókat. A nyár folyamán több gyerekeknek szóló színházi előadásra is sor kerül majd, ami illeszkedni fog a következő évad tematikájába is. Erről a Petőfi Művészeti Liget zárásakor, az évad nyitásán, szeptember elsején este fog többet felfedni, annyit viszont elárult, hogy a 2018/19-es évad a Családok Évada lesz, az őszi bérletek pedig már most kaphatóak a jegypénztárban.

Wachterné Orosz Adrienne, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közönségszervezője, valamint a Petőfi Művészeti Liget művészeti vezetője és szervezője elmondta, továbbra is fontosnak tartják, hogy minden évben minél több dunaújvárosi, vagy városunkból elszármazott fellépőt köszönthessenek a nézők. Ezt a listát erősíti majd Frenk, a Budapest Bár oszlopos tagja, aki önálló estjével érkezik, valamint Veres-Kovács Petra is, aki 2013-ban megnyerte a Fehérvár Hangja tehetségkutatót. A gyerekeknek szóló programok közül kiemelte a Liget nyitónapján, június 24-én, vasárnap érkező Móka Miki és barátai előadást, valamint a szeptember elsején, szombaton bemutatkozó Ann-Droid előadást, ami különleges háttéranimációval és 3D vetítésekkel kelt valódi rajzfilm élményt a színpadon.

A legnagyobb nevek sem maradnak majd el a nyáron, közülük is kiemelkedik Szabó Benedek és a Galaxisok, akiket július 29-én, vasárnap láthat a közönség, valamint a hazai alternatív rock egyik legizgalmasabb zenekara, az Esti Kornél, akik július 11-én, szerdán érkeznek a szabadtéri színpadra. A Művész Presszóval továbbra is együttműködve, minden héten pénteken nyolc órakor egy jazz előadás kezdődik a művészteraszon, olyan nevekkel, mint a Balázs Elemér Group, a Jazzy Stripe, vagy az Egri Drive Stuff. A tavalyi évben több alkalommal is keresztülhúzta a számításokat az időjárás, de természetesen idén sem maradnak el ilyen esetben a programok, hiszen a Bartók színház nagyterme és aulája a nézők rendelkezésére áll majd.

 

A rovat további hírei: Kultúra

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.

CityRocks: várhatóan jövő májusban lesz a dunaújvárosi dübörgés

CityRocks: várhatóan jövő májusban lesz a dunaújvárosi dübörgés

2020. május 06. (szerda)

A járványhelyzetre való tekintettel Dunaújváros önkormányzata és a Cityrocks Hungary (Magyarország legnagyobb rockzenekara) úgy döntött, hogy elhalasztják a július 25-ére tervezett rockzenei flashmobot – a bulicunami jövő májusban várható! Bónusz ajándék: Queen cover karanténvideó, yeaah!

Rockmaraton: főnixmadárként támad fel jövőre a jubileumi fesztivál!

Rockmaraton: főnixmadárként támad fel jövőre a jubileumi fesztivál!

2020. április 30. (csütörtök)

Közleményben tudatta a Rockmaraton Fesztivál stábja, hogy ma visszavonhatatlanul eldőlt: elmarad az idei bulicunami a Szalki-szigeten; a monstre – ráadásul jubileumi, harmincadik! – rőzserázást tervek szerint 2021 nyarán rendezik. Főnixként támad fel újra, jövőre, ugyanott! Itt a bejelentés, betűhíven.