Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Hamarosan újra Petőfi Művészeti Liget!

2018. június 7. (csütörtök) 12:02 - Vass Ádám

Lassan tizenöt éve minden nyáron különböző zenei és színházi programokkal készülnek a Bartók színház tagjai a Petőfi ligetben. Az összművészeti fesztivál idén sem marad el, egy hónapon át heti három estén várják programokkal az érdeklődőket.

Idén nyáron is benépesül a Petőfi liget. Június 24-től július 29-ig heti három alkalommal váltják egymást a zenei programok, a gyerekeknek szóló előadások és a színházi estek. Őze Áron, a Bartók színház igazgatója elmondta, ez alkalommal is sikerült magas színvonalú, színes műsort összeállítaniuk a szervezőknek. Az önkormányzati támogatással együtt idén öt millió forintból gazdálkodhattak, így a lehető legjobb műsort tudták összeállítani és összesen tizenhat estén át várják a látogatókat. A nyár folyamán több gyerekeknek szóló színházi előadásra is sor kerül majd, ami illeszkedni fog a következő évad tematikájába is. Erről a Petőfi Művészeti Liget zárásakor, az évad nyitásán, szeptember elsején este fog többet felfedni, annyit viszont elárult, hogy a 2018/19-es évad a Családok Évada lesz, az őszi bérletek pedig már most kaphatóak a jegypénztárban.

Wachterné Orosz Adrienne, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közönségszervezője, valamint a Petőfi Művészeti Liget művészeti vezetője és szervezője elmondta, továbbra is fontosnak tartják, hogy minden évben minél több dunaújvárosi, vagy városunkból elszármazott fellépőt köszönthessenek a nézők. Ezt a listát erősíti majd Frenk, a Budapest Bár oszlopos tagja, aki önálló estjével érkezik, valamint Veres-Kovács Petra is, aki 2013-ban megnyerte a Fehérvár Hangja tehetségkutatót. A gyerekeknek szóló programok közül kiemelte a Liget nyitónapján, június 24-én, vasárnap érkező Móka Miki és barátai előadást, valamint a szeptember elsején, szombaton bemutatkozó Ann-Droid előadást, ami különleges háttéranimációval és 3D vetítésekkel kelt valódi rajzfilm élményt a színpadon.

A legnagyobb nevek sem maradnak majd el a nyáron, közülük is kiemelkedik Szabó Benedek és a Galaxisok, akiket július 29-én, vasárnap láthat a közönség, valamint a hazai alternatív rock egyik legizgalmasabb zenekara, az Esti Kornél, akik július 11-én, szerdán érkeznek a szabadtéri színpadra. A Művész Presszóval továbbra is együttműködve, minden héten pénteken nyolc órakor egy jazz előadás kezdődik a művészteraszon, olyan nevekkel, mint a Balázs Elemér Group, a Jazzy Stripe, vagy az Egri Drive Stuff. A tavalyi évben több alkalommal is keresztülhúzta a számításokat az időjárás, de természetesen idén sem maradnak el ilyen esetben a programok, hiszen a Bartók színház nagyterme és aulája a nézők rendelkezésére áll majd.

 

A rovat további hírei: Kultúra

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

2019. július 15. (hétfő)

Nyolc darabot válogattak be a Vidéki Színházak Fesztiváljára, köztük egy dunaújvárosi koprodukciós előadást is.

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

2019. július 07. (vasárnap)

A DUDIK utolsó napján Ákos is fellépett és össze is hozta a fesztivál legjobb előadását a látogatóknak. A koncert előtt velünk is beszélgetett a vasműs klipforgatásról, a zenéről és a világról.

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

2019. július 03. (szerda)

Harmadik hetéhez érkezett az Alkotás és játék a szabadban elnevezésű bejárós kézműves tábor a Munkásművelődési Központ udvarán. Mint minden szerda délelőtt, úgy most is egy meseelőadás várta a kicsiket.

Woodstockra emlékeznek Pakson

Woodstockra emlékeznek Pakson

2019. július 01. (hétfő)

A woodstocki fesztivál két legendás, brit szereplője, a Ten Years After (TYA) és Miller Anderson, valamint az amerikai bluesélvonalába tartozó Eric Gales is fellép Pakson, az idei 27. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon.

Mester és tanítványai

Mester és tanítványai

2019. június 28. (péntek)

Egyedi kiállítás nyílt a múzeum második emeleti kiállító termében. Az aktuális tárlat Barcsay Jenő festőművész és tanítványai képeiből áll.

Színészhallgatók próbálnak a Bartókban

Színészhallgatók próbálnak a Bartókban

2019. június 25. (kedd)

A Liliom című darabot próbálják a nyáron a Bartók Kamaraszínházban. Az előadásban több hallgató is szerepel a Színművészeti Egyetemről, akik az őszi premier előtt Szentendrén is bemutatják a produkciót.

Múzeumok éjszakája a kőtárban

Múzeumok éjszakája a kőtárban

2019. június 24. (hétfő)

Az előző évekhez hasonlóan idén is a Római Kőtár és Romkert adott otthont a Múzeumok Éjszakájának dunaújvárosi rendezvényének.