Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Hamarosan újra Petőfi Művészeti Liget!

2018. június 7. (csütörtök) 12:02 - Vass Ádám

Lassan tizenöt éve minden nyáron különböző zenei és színházi programokkal készülnek a Bartók színház tagjai a Petőfi ligetben. Az összművészeti fesztivál idén sem marad el, egy hónapon át heti három estén várják programokkal az érdeklődőket.

Idén nyáron is benépesül a Petőfi liget. Június 24-től július 29-ig heti három alkalommal váltják egymást a zenei programok, a gyerekeknek szóló előadások és a színházi estek. Őze Áron, a Bartók színház igazgatója elmondta, ez alkalommal is sikerült magas színvonalú, színes műsort összeállítaniuk a szervezőknek. Az önkormányzati támogatással együtt idén öt millió forintból gazdálkodhattak, így a lehető legjobb műsort tudták összeállítani és összesen tizenhat estén át várják a látogatókat. A nyár folyamán több gyerekeknek szóló színházi előadásra is sor kerül majd, ami illeszkedni fog a következő évad tematikájába is. Erről a Petőfi Művészeti Liget zárásakor, az évad nyitásán, szeptember elsején este fog többet felfedni, annyit viszont elárult, hogy a 2018/19-es évad a Családok Évada lesz, az őszi bérletek pedig már most kaphatóak a jegypénztárban.

Wachterné Orosz Adrienne, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közönségszervezője, valamint a Petőfi Művészeti Liget művészeti vezetője és szervezője elmondta, továbbra is fontosnak tartják, hogy minden évben minél több dunaújvárosi, vagy városunkból elszármazott fellépőt köszönthessenek a nézők. Ezt a listát erősíti majd Frenk, a Budapest Bár oszlopos tagja, aki önálló estjével érkezik, valamint Veres-Kovács Petra is, aki 2013-ban megnyerte a Fehérvár Hangja tehetségkutatót. A gyerekeknek szóló programok közül kiemelte a Liget nyitónapján, június 24-én, vasárnap érkező Móka Miki és barátai előadást, valamint a szeptember elsején, szombaton bemutatkozó Ann-Droid előadást, ami különleges háttéranimációval és 3D vetítésekkel kelt valódi rajzfilm élményt a színpadon.

A legnagyobb nevek sem maradnak majd el a nyáron, közülük is kiemelkedik Szabó Benedek és a Galaxisok, akiket július 29-én, vasárnap láthat a közönség, valamint a hazai alternatív rock egyik legizgalmasabb zenekara, az Esti Kornél, akik július 11-én, szerdán érkeznek a szabadtéri színpadra. A Művész Presszóval továbbra is együttműködve, minden héten pénteken nyolc órakor egy jazz előadás kezdődik a művészteraszon, olyan nevekkel, mint a Balázs Elemér Group, a Jazzy Stripe, vagy az Egri Drive Stuff. A tavalyi évben több alkalommal is keresztülhúzta a számításokat az időjárás, de természetesen idén sem maradnak el ilyen esetben a programok, hiszen a Bartók színház nagyterme és aulája a nézők rendelkezésére áll majd.

 

A rovat további hírei: Kultúra

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

2019. szeptember 18. (szerda)

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel. Ők adnak koncertet csütörtök este Tim Ries-szal, a Rolling Stones szaxofonosával kiegészülve a Juharos Étteremben

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

2019. augusztus 31. (szombat)

A Juharos Étterem kellemes, klimatizált környezetével és jó akusztikájával pénteken este ismét becsalogatta közönségét. A kamara jazz kedvelői két fiatal, zenei nagyágyú produkciójára voltak kíváncsiak, akik már visszajáró fellépőnek számítanak Dunaújvárosban.