Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

2018. június 29. (péntek) 13:09 - Szárszó Lajos

A 2017-ben elért kiváló sportolói munkájának és tanulmányi eredményének köszönhetően vette át a Dunaferr SE kajakosa a legjobbaknak járó díjat.

Nem esett messze az alma a fájától Kovácséknál, hiszen az édesapa, Gábor kenus múlttal rendelkezik, így szinte természetes volt, hogy a gyermek, Bendegúz igen korán hajóba szállt, hogy megismerkedjen a vízzel, a túrahajózás, majd a kajakozás izgalmával. A fiú útja ettől kezdve egyenes vezetett a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályához, ahol Weixl Mónika és Szalóki Győző edzők kezei alatt fejlődött nagyon ügyes, és ami nem mellékes, eredményes, céltudatos versenyzővé. Legutóbbi versenyeredményei között csak első helyezéseket találhatunk, így kajak egyesben korosztályában jelenleg Magyarországon verhetetlen a közben magyar válogatottá vált gyermek. Eközben természetesen a tanulást sem hanyagolta el a fiatal sportoló, aki tanulmányaiban mindig jeleskedett. Ez adott lehetőséget arra, hogy edzője javaslatára jelölje őt osztályfőnöke, Kissné Halmos Zsuzsanna a Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója díjra, melyet meg is kapott, és a napokban át is vett.

- Az előző felkészülési időszakban elvégzett munkám eredménye – foglalja össze a 2017-es évet Kovács Bendegúz -, hogy elértem céljaimat, miközben nem találtam legyőzőre, vagyis nem sikerült senkinek megtörnie a sikerszériámat. Fejlesztettük a vízi technikámat, emellett sokat nőttem, melyek ehhez hozzájárultak. Nyári időszakban naponta mintegy négy órát töltök edzéssel, amely a szárazföldi és a vízi edzések összessége. Az elmúlt fél évben elért eredményeim közül büszke vagyok a Maraton Magyar Bajnokság bajnoki címére, és a Szlovákiában, Komárnóban megrendezett nemzetközi versenyen elért első helyezéseimre, ahol rövidebb és hosszabb távon is több, kajakozásban erős nemzet versenyzőjét sikerült meggyőző fölénnyel legyőznöm. A sportolás mellett számomra fontos a tanulás is. A bizonyítványomra büszke lehetek, hiszen abban a sok ötös mellett csupán egy négyes szerepelt. Ehhez az kellett, hogy az iskolában komolyan figyeljek oda, mivel az önálló tanulásra otthon már nem igazán maradt időm.

Az, hogy a díjat megkaptam meglepetésként ért, melyért nagy köszönettel tartozom osztályfőnökömnek és edzőimnek egyaránt. Ettől többnek nem érzem magam, de arra ösztönöz, hogy nyolcadikosként is hasonló eredményeket érjek el, és esetleg még egyszer megkapjam a kitűntetést. Szerencsémre itt, Dunaújvárosban láthatom dolgozni példaképemet, Slihoczki Ádámot, aki rengeteget edzett, és számos versenyen győzött. A célom az, hogy továbbra is számítsanak rám a válogatottban, rajthoz állhassak a korosztályos európai és világversenyeken, az EYOF-on, az Olimpiai Reménységek Versenyén, majd ott legyek 2024–es Olimpián. A nyár is edzéssel telik majd, mely alatt családommal közösen elutazunk Portugáliába, hogy a felnőtt világbajnokságon szurkolhassunk a Magyar Kajak-Kenu Válogatottnak.

A rovat további hírei: Oktatás

Újabb százmilliók a diákmunka programra

Újabb százmilliók a diákmunka programra

2018. július 19. (csütörtök)

Már több mint 20 ezren vesznek részt a Pénzügyminisztérium által meghirdetett nyári diákmunka programban, akiknek a száma augusztus végére meghaladhatja a 30 ezret is - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek csütörtökön.

Megújult a Petőfi iskola is

Megújult a Petőfi iskola is

2018. július 16. (hétfő)

Az önkormányzat támogatást nyert három általános iskola felújítására. A közelmúltban készült el 303 millió forintból a Vasvári iskola energetikai korszerűsítése, most pedig a Petőfi iskola munkálatait is befejezték a szakemberek.

Európai felmérésekben is jól teljesít a magyar felsőoktatás

Európai felmérésekben is jól teljesít a magyar felsőoktatás

2018. július 07. (szombat)

Az Európai Unió (EU) által végzett nemzetközi hallgatói felmérés alapján a magyar hallgatók az európai átlagnál elégedettebbek a felsőoktatás színvonalával és szervezettségével. A diákok több mint kétharmada jónak tartja a hazai intézmények infrastrukturális körülményeit is - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Mese a táborban, minden héten

Mese a táborban, minden héten

2018. július 05. (csütörtök)

A nyár folyamán az MMK hat hetes gyermektáborában minden csütörtökön az Esztrád színház társulata érkezik a kicsikhez és egy vicces, interaktív előadással lepik meg őket.

A Dunaferr iskola is bekerült

A Dunaferr iskola is bekerült

2018. július 03. (kedd)

Lezárult a Hankook Oktatási Pályázati Programja, amelyre a régió oktatási intézményei nevezhettek. A gumiabroncsgyártó 5 iskolát választott ki, amelyek gépparkfejlesztését egyenként 2 millió forinttal támogatja.

Tisztújítás a Magyar Rektori Konferencián

Tisztújítás a Magyar Rektori Konferencián

2018. június 30. (szombat)

Józsa Jánost, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorát választották a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnökévé, mandátuma vasárnaptól két évre szól. A megbízatásának lejártával távozó eddigi elnök, Bódis József július 1-jétől oktatásért felelős államtitkárként dolgozik tovább.

Nyelvi tábor Horvátországban

Nyelvi tábor Horvátországban

2018. június 28. (csütörtök)

Az Adriai-tenger partján tanulja a horvát nyelvet ezen a héten a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola több tanulója.