Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

2018. június 29. (péntek) 13:09 - Szárszó Lajos

A 2017-ben elért kiváló sportolói munkájának és tanulmányi eredményének köszönhetően vette át a Dunaferr SE kajakosa a legjobbaknak járó díjat.

Nem esett messze az alma a fájától Kovácséknál, hiszen az édesapa, Gábor kenus múlttal rendelkezik, így szinte természetes volt, hogy a gyermek, Bendegúz igen korán hajóba szállt, hogy megismerkedjen a vízzel, a túrahajózás, majd a kajakozás izgalmával. A fiú útja ettől kezdve egyenes vezetett a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályához, ahol Weixl Mónika és Szalóki Győző edzők kezei alatt fejlődött nagyon ügyes, és ami nem mellékes, eredményes, céltudatos versenyzővé. Legutóbbi versenyeredményei között csak első helyezéseket találhatunk, így kajak egyesben korosztályában jelenleg Magyarországon verhetetlen a közben magyar válogatottá vált gyermek. Eközben természetesen a tanulást sem hanyagolta el a fiatal sportoló, aki tanulmányaiban mindig jeleskedett. Ez adott lehetőséget arra, hogy edzője javaslatára jelölje őt osztályfőnöke, Kissné Halmos Zsuzsanna a Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója díjra, melyet meg is kapott, és a napokban át is vett.

- Az előző felkészülési időszakban elvégzett munkám eredménye – foglalja össze a 2017-es évet Kovács Bendegúz -, hogy elértem céljaimat, miközben nem találtam legyőzőre, vagyis nem sikerült senkinek megtörnie a sikerszériámat. Fejlesztettük a vízi technikámat, emellett sokat nőttem, melyek ehhez hozzájárultak. Nyári időszakban naponta mintegy négy órát töltök edzéssel, amely a szárazföldi és a vízi edzések összessége. Az elmúlt fél évben elért eredményeim közül büszke vagyok a Maraton Magyar Bajnokság bajnoki címére, és a Szlovákiában, Komárnóban megrendezett nemzetközi versenyen elért első helyezéseimre, ahol rövidebb és hosszabb távon is több, kajakozásban erős nemzet versenyzőjét sikerült meggyőző fölénnyel legyőznöm. A sportolás mellett számomra fontos a tanulás is. A bizonyítványomra büszke lehetek, hiszen abban a sok ötös mellett csupán egy négyes szerepelt. Ehhez az kellett, hogy az iskolában komolyan figyeljek oda, mivel az önálló tanulásra otthon már nem igazán maradt időm.

Az, hogy a díjat megkaptam meglepetésként ért, melyért nagy köszönettel tartozom osztályfőnökömnek és edzőimnek egyaránt. Ettől többnek nem érzem magam, de arra ösztönöz, hogy nyolcadikosként is hasonló eredményeket érjek el, és esetleg még egyszer megkapjam a kitűntetést. Szerencsémre itt, Dunaújvárosban láthatom dolgozni példaképemet, Slihoczki Ádámot, aki rengeteget edzett, és számos versenyen győzött. A célom az, hogy továbbra is számítsanak rám a válogatottban, rajthoz állhassak a korosztályos európai és világversenyeken, az EYOF-on, az Olimpiai Reménységek Versenyén, majd ott legyek 2024–es Olimpián. A nyár is edzéssel telik majd, mely alatt családommal közösen elutazunk Portugáliába, hogy a felnőtt világbajnokságon szurkolhassunk a Magyar Kajak-Kenu Válogatottnak.

A rovat további hírei: Oktatás

A mézes reggeli a legjobb kezdés

A mézes reggeli a legjobb kezdés

2018. november 16. (péntek)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz, melynek keretében pénteken az egész iskola mézes kenyeret majszolt suli előtt.

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

2018. november 15. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen javában zajlik a Tudományos Hét. A hagyományoknak megfelelően féltávnál, szerdán rendezték meg a házi Tudományos Diákköri Konferenciát is, nagy sikerrel.

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

2018. november 14. (szerda)

A Modern Városok Program és az elektromobilitás címmel tartottak sajtótájékoztatót az egyetemen a Tudományos Hét keretén belül.

Vállalkozni kicsiben

Vállalkozni kicsiben

2018. november 13. (kedd)

Minden évben megrendezésre kerül a Rudas iskola egyik legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló versenye, a Vállalkozni jó. Idén összesen tizennégy csapat küzdött az első helyért.

A jövőt kell építeni

A jövőt kell építeni

2018. november 13. (kedd)

A Dunaújvárosi Egyetemen már javában zajlik a Tudományos hét, aminek keddi napján pályaválasztási kiállításra került sor a régió fontos vállalati szereplőivel.

Márton napi irodalom

Márton napi irodalom

2018. november 13. (kedd)

Két rendezvénnyel indították a hetet a Móricz iskolában. A hétfői napon megemlékeztek a magyar  nyelv napjáról, illetve Márton napi ünnepséget is tartottak.

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

2018. november 09. (péntek)

Lezajlott a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Szakképzés Napja a Dunaferr iskolában, amin idén is közel ezren vettek részt.