Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

2018. június 29. (péntek) 13:09 - Szárszó Lajos

A 2017-ben elért kiváló sportolói munkájának és tanulmányi eredményének köszönhetően vette át a Dunaferr SE kajakosa a legjobbaknak járó díjat.

Nem esett messze az alma a fájától Kovácséknál, hiszen az édesapa, Gábor kenus múlttal rendelkezik, így szinte természetes volt, hogy a gyermek, Bendegúz igen korán hajóba szállt, hogy megismerkedjen a vízzel, a túrahajózás, majd a kajakozás izgalmával. A fiú útja ettől kezdve egyenes vezetett a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályához, ahol Weixl Mónika és Szalóki Győző edzők kezei alatt fejlődött nagyon ügyes, és ami nem mellékes, eredményes, céltudatos versenyzővé. Legutóbbi versenyeredményei között csak első helyezéseket találhatunk, így kajak egyesben korosztályában jelenleg Magyarországon verhetetlen a közben magyar válogatottá vált gyermek. Eközben természetesen a tanulást sem hanyagolta el a fiatal sportoló, aki tanulmányaiban mindig jeleskedett. Ez adott lehetőséget arra, hogy edzője javaslatára jelölje őt osztályfőnöke, Kissné Halmos Zsuzsanna a Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója díjra, melyet meg is kapott, és a napokban át is vett.

- Az előző felkészülési időszakban elvégzett munkám eredménye – foglalja össze a 2017-es évet Kovács Bendegúz -, hogy elértem céljaimat, miközben nem találtam legyőzőre, vagyis nem sikerült senkinek megtörnie a sikerszériámat. Fejlesztettük a vízi technikámat, emellett sokat nőttem, melyek ehhez hozzájárultak. Nyári időszakban naponta mintegy négy órát töltök edzéssel, amely a szárazföldi és a vízi edzések összessége. Az elmúlt fél évben elért eredményeim közül büszke vagyok a Maraton Magyar Bajnokság bajnoki címére, és a Szlovákiában, Komárnóban megrendezett nemzetközi versenyen elért első helyezéseimre, ahol rövidebb és hosszabb távon is több, kajakozásban erős nemzet versenyzőjét sikerült meggyőző fölénnyel legyőznöm. A sportolás mellett számomra fontos a tanulás is. A bizonyítványomra büszke lehetek, hiszen abban a sok ötös mellett csupán egy négyes szerepelt. Ehhez az kellett, hogy az iskolában komolyan figyeljek oda, mivel az önálló tanulásra otthon már nem igazán maradt időm.

Az, hogy a díjat megkaptam meglepetésként ért, melyért nagy köszönettel tartozom osztályfőnökömnek és edzőimnek egyaránt. Ettől többnek nem érzem magam, de arra ösztönöz, hogy nyolcadikosként is hasonló eredményeket érjek el, és esetleg még egyszer megkapjam a kitűntetést. Szerencsémre itt, Dunaújvárosban láthatom dolgozni példaképemet, Slihoczki Ádámot, aki rengeteget edzett, és számos versenyen győzött. A célom az, hogy továbbra is számítsanak rám a válogatottban, rajthoz állhassak a korosztályos európai és világversenyeken, az EYOF-on, az Olimpiai Reménységek Versenyén, majd ott legyek 2024–es Olimpián. A nyár is edzéssel telik majd, mely alatt családommal közösen elutazunk Portugáliába, hogy a felnőtt világbajnokságon szurkolhassunk a Magyar Kajak-Kenu Válogatottnak.

A rovat további hírei: Oktatás

Ma lejár a felsőoktatási jelentkezési határidő

Ma lejár a felsőoktatási jelentkezési határidő

2019. február 17. (vasárnap)

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül. 

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

2019. február 09. (szombat)

Már minden középiskolába készülő diák megtudta a központi írásbeli felvételi eredményeit. Az Oktatási Hivatal kimutatása szerint a tanulók idén átlagosan a magyar nyelvi feladatsoron több pontot értek el, mint a matematikán. A hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője elmondta, hogy február 18-ig kell a kiválasztott intézményekbe jelentkezni.