Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

2018. június 29. (péntek) 13:09 - Szárszó Lajos

A 2017-ben elért kiváló sportolói munkájának és tanulmányi eredményének köszönhetően vette át a Dunaferr SE kajakosa a legjobbaknak járó díjat.

Nem esett messze az alma a fájától Kovácséknál, hiszen az édesapa, Gábor kenus múlttal rendelkezik, így szinte természetes volt, hogy a gyermek, Bendegúz igen korán hajóba szállt, hogy megismerkedjen a vízzel, a túrahajózás, majd a kajakozás izgalmával. A fiú útja ettől kezdve egyenes vezetett a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályához, ahol Weixl Mónika és Szalóki Győző edzők kezei alatt fejlődött nagyon ügyes, és ami nem mellékes, eredményes, céltudatos versenyzővé. Legutóbbi versenyeredményei között csak első helyezéseket találhatunk, így kajak egyesben korosztályában jelenleg Magyarországon verhetetlen a közben magyar válogatottá vált gyermek. Eközben természetesen a tanulást sem hanyagolta el a fiatal sportoló, aki tanulmányaiban mindig jeleskedett. Ez adott lehetőséget arra, hogy edzője javaslatára jelölje őt osztályfőnöke, Kissné Halmos Zsuzsanna a Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója díjra, melyet meg is kapott, és a napokban át is vett.

- Az előző felkészülési időszakban elvégzett munkám eredménye – foglalja össze a 2017-es évet Kovács Bendegúz -, hogy elértem céljaimat, miközben nem találtam legyőzőre, vagyis nem sikerült senkinek megtörnie a sikerszériámat. Fejlesztettük a vízi technikámat, emellett sokat nőttem, melyek ehhez hozzájárultak. Nyári időszakban naponta mintegy négy órát töltök edzéssel, amely a szárazföldi és a vízi edzések összessége. Az elmúlt fél évben elért eredményeim közül büszke vagyok a Maraton Magyar Bajnokság bajnoki címére, és a Szlovákiában, Komárnóban megrendezett nemzetközi versenyen elért első helyezéseimre, ahol rövidebb és hosszabb távon is több, kajakozásban erős nemzet versenyzőjét sikerült meggyőző fölénnyel legyőznöm. A sportolás mellett számomra fontos a tanulás is. A bizonyítványomra büszke lehetek, hiszen abban a sok ötös mellett csupán egy négyes szerepelt. Ehhez az kellett, hogy az iskolában komolyan figyeljek oda, mivel az önálló tanulásra otthon már nem igazán maradt időm.

Az, hogy a díjat megkaptam meglepetésként ért, melyért nagy köszönettel tartozom osztályfőnökömnek és edzőimnek egyaránt. Ettől többnek nem érzem magam, de arra ösztönöz, hogy nyolcadikosként is hasonló eredményeket érjek el, és esetleg még egyszer megkapjam a kitűntetést. Szerencsémre itt, Dunaújvárosban láthatom dolgozni példaképemet, Slihoczki Ádámot, aki rengeteget edzett, és számos versenyen győzött. A célom az, hogy továbbra is számítsanak rám a válogatottban, rajthoz állhassak a korosztályos európai és világversenyeken, az EYOF-on, az Olimpiai Reménységek Versenyén, majd ott legyek 2024–es Olimpián. A nyár is edzéssel telik majd, mely alatt családommal közösen elutazunk Portugáliába, hogy a felnőtt világbajnokságon szurkolhassunk a Magyar Kajak-Kenu Válogatottnak.

A rovat további hírei: Oktatás

Tudomány és elektromobilitás

Tudomány és elektromobilitás

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Az Európai Mobilitási Hét programjaihoz csatlakozva a Dunaújvárosi Egyetemen Zöld Napot tartottak és egész délelőtt előadásokkal várták az érdeklődőket.

Nullszaldós a Diákhitel Központ

Nullszaldós a Diákhitel Központ

2018. szeptember 19. (szerda)

A hallgatói hitelrendszert működtető - az alapítói szándék szerint nyereségcél nélkül működő - Diákhitel Központ (DK) Zrt., akárcsak egy éve, nulla forint adózott eredménnyel zárta az első fél évet. A társaság mérlegfösszege június végén 257,994 milliárd forint volt, 2,6 százalékkal csökkent 2017 végéhez képest - ismertette a társaság a BÉT honlapján közzétett jelentésében.

Megszépült a Széchenyi aulája

Megszépült a Széchenyi aulája

2018. szeptember 09. (vasárnap)

Új lámpákkal, padokkal, székekkel és asztalokkal gazdagodott a Széchenyi gimi aulája, így a diákok igazi közösségi térként használhatják a nagyszünetekben.

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

2018. szeptember 07. (péntek)

Mintegy ezerhatszáz hallgatóval kezdte meg a tanévet a Dunaújvárosi Egyetem. Cserna Gábor polgármester arról szólt beszédében, hogy Dunaújvárosban különleges értéknek tekintik a tudást, éppen ezért büszkeségnek tekintik, hogy ebben a tanévben is nőtt az egyetemre felvételt nyert hallgatók száma, ami országos viszonylatban is jó eredménynek számít.

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

2018. szeptember 06. (csütörtök)

Fiatalos, modern arculatot kaptak a közösségi helyek a Lorántffy iskola kollégiumában, és hamarosan elkészülnek a felújításokkal a Rudas koleszában is. Emellett pedagógiai módszertani újításokat vittek véghez a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban.

Sikeres ökoparty

Sikeres ökoparty

2018. szeptember 05. (szerda)

A Gárdonyi iskola másodikosainak szülői munkaközössége felhívást intézett a diákokhoz és a szülőkhöz, hogy együtt tegyék rendbe az iskola előtti területet.

Újgenerációs szakképző iskolák

Újgenerációs szakképző iskolák

2018. szeptember 05. (szerda)

Újgenerációs szakképző iskolák jönnek létre, komplett iskolafejlesztési programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amely a szakképző iskolák teljes körű tartalmi és külső megújítását is jelenti - mondta a Miskolci Egyetemen tartott előadásában Palkovics László, a tárca vezetője.