Lakástűz a Martinovicson, egy ember meghalt

2018. június 19. (kedd) 9:25 - doszerk

Tűz ütött ki a Martinovics utca 15-ben a második emeleten. A rendkívül hamar kiérkező tűzoltóknak sikerült gyorsan elfojtaniuk a lángokat. Az oltási munkálatok közben a lakásban egy elhunyt embert találtak.

Tűz ütött ki egy társasház második emeleti lakásának egyik szobájában, a Martinovics Ignác utcában. A lángok a másik szobára is átterjedtek, de több lakást nem értek el, de a szoba ablakai kirobbantak. Az elsőként kiérkezett dunaújvárosi hivatásos tűzoltók - percek alatt a helyszínen voltak -  két vízsugárral kezdték oltani a tüzet. A helyszínre értek a solti hivatásos tűzoltók, de elindultak a sárbogárdi hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az egységek megszüntették a lánggal égést, az izzó, parázsló részeket oltják. A munkálatok közben a lakásban egy elhunyt embert találtak. Mivel a tűzben a fűtéscső is megsérült, a tűzoltók a közműszolgáltatók értesítését is kérték. A tűzoltók az érintett és a szomszédos lépcsőházat kiürítették. a hetedik emeleten lakó idős házaspárt is rendben lekísérték. 

Szabó-Bisztricz Anett, a Katasztrófavédelem megyei szóvivője a helyszínen elmondta, hogy a kiérkező tűzoltók két irányból kezdték meg az oltást. Az utcafrontról és a lépcsőházból is, hogy mielőbb megakadályozzák a tűz terjedését illetve még nagyobb pusztítását. A lángokat hamar sikerült megfékezniük, jelenleg már az épület szellőztetése folyik. A 17-es lépcsőházból ideiglenesen kikísért lakókat már visszaengedték. Megtudtuk még, hogy ketten laktak az érintett önkormányzati lakásban és nem egészen másfél hete költöztek be. Az egyikük hunyt el a tűzesetben. Nemeth Tünde, az önkormányzat sajtószővivőjének tájékoztatása szerint a szóban forgó ingatlan ezzel szemben nem önkormányzati tulajdonú. A Katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében, míg a rendőrség közigazgatósági, hatósági eljárás keretében vizsgálja az ügyet. Arról, hogy az eset szándékos gyújtogatás következtében miatt következett-e be vagy sem, majd ezek a vizsgálatok döntenek.

A rovat további hírei: Sziréna

Ég egy hulladéktelep Adonynál

Ég egy hulladéktelep Adonynál

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tűz ütött ki egy szeméttelepen, Adony külterületén. Mintegy száz-százötven négyzetméteren ég az öt-hét méter magasan felhalmozott hulladék. A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók oltják a lángokat. A munkálatokat két erőgép is segíti.

Eltűnt egy 21 éves dunaújvárosi lány!

Eltűnt egy 21 éves dunaújvárosi lány!

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A 21 éves Góman Diánát eltűnés miatt keresik a dunaújvárosi rendőrök. A lány körülbelül 160 centiméter magas, normál testalkatú, hosszú, barna hajú, barna szemű.

Rendőrség: június közepe óta újra több a migráns

Rendőrség: június közepe óta újra több a migráns

2018. szeptember 17. (hétfő)

Június közepe óta újra emelkedik a rendőrség által megakadályozott határátlépések, illetve a hatóságok által Magyarországon elfogott illegális migránsok száma - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI érdeklődésére.

Magatehetetlenül feküdt az árokban

Magatehetetlenül feküdt az árokban

2018. szeptember 16. (vasárnap)

A járőrök tegnap, a 6-os számú főúton, Ercsi külterületén figyeltek fel egy magatehetetlen férfira, aki az út menti vízelvezető árokban feküdt. A rendőrök biztonsági intézkedés keretében mentőt hívtak az orvosi segítségre szoruló 62 éves férfihez, akit a mentőszolgálat munkatársai ellátása érdekében a kórházba szállítottak.

Ne gyújtsa! Gyűjtse! - Kampány a szemétégetés ellen

Ne gyújtsa! Gyűjtse! - Kampány a szemétégetés ellen

2018. szeptember 13. (csütörtök)

Konferenciával indította útjára szeptember tizenkettedikén „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű közös kampányát a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

Bolti szarkákat fogtak

Bolti szarkákat fogtak

2018. szeptember 12. (szerda)

A rendőrök tegnap délután egy dunaújvárosi boltban igazoltattak két nőt, akikről megállapították, hogy négy nappal korábban az üzletből ruhaneműket, cipőket, valamint játékokat loptak el. A járőrök a 21 éves G. Diánát, valamint a 48 éves S. Teréziát elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Ittas vezetés, bevont jogsi

Ittas vezetés, bevont jogsi

2018. szeptember 11. (kedd)

A Római körút és az Apáczai kereszteződésében ellenőriztek a rendőrök tegnap egy személygépjárművet és az azt vezető 22 éves baracsi lakost. A sofőrnél a helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a járőrök további mintavételre előállították, vezetői engedélyét pedig elvették. Az eset miatt büntetőeljárás indult a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon.