Lakástűz a Martinovicson, egy ember meghalt

2018. június 19. (kedd) 9:25 - doszerk

Tűz ütött ki a Martinovics utca 15-ben a második emeleten. A rendkívül hamar kiérkező tűzoltóknak sikerült gyorsan elfojtaniuk a lángokat. Az oltási munkálatok közben a lakásban egy elhunyt embert találtak.

Tűz ütött ki egy társasház második emeleti lakásának egyik szobájában, a Martinovics Ignác utcában. A lángok a másik szobára is átterjedtek, de több lakást nem értek el, de a szoba ablakai kirobbantak. Az elsőként kiérkezett dunaújvárosi hivatásos tűzoltók - percek alatt a helyszínen voltak -  két vízsugárral kezdték oltani a tüzet. A helyszínre értek a solti hivatásos tűzoltók, de elindultak a sárbogárdi hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az egységek megszüntették a lánggal égést, az izzó, parázsló részeket oltják. A munkálatok közben a lakásban egy elhunyt embert találtak. Mivel a tűzben a fűtéscső is megsérült, a tűzoltók a közműszolgáltatók értesítését is kérték. A tűzoltók az érintett és a szomszédos lépcsőházat kiürítették. a hetedik emeleten lakó idős házaspárt is rendben lekísérték. 

Szabó-Bisztricz Anett, a Katasztrófavédelem megyei szóvivője a helyszínen elmondta, hogy a kiérkező tűzoltók két irányból kezdték meg az oltást. Az utcafrontról és a lépcsőházból is, hogy mielőbb megakadályozzák a tűz terjedését illetve még nagyobb pusztítását. A lángokat hamar sikerült megfékezniük, jelenleg már az épület szellőztetése folyik. A 17-es lépcsőházból ideiglenesen kikísért lakókat már visszaengedték. Megtudtuk még, hogy ketten laktak az érintett önkormányzati lakásban és nem egészen másfél hete költöztek be. Az egyikük hunyt el a tűzesetben. Nemeth Tünde, az önkormányzat sajtószővivőjének tájékoztatása szerint a szóban forgó ingatlan ezzel szemben nem önkormányzati tulajdonú. A Katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében, míg a rendőrség közigazgatósági, hatósági eljárás keretében vizsgálja az ügyet. Arról, hogy az eset szándékos gyújtogatás következtében miatt következett-e be vagy sem, majd ezek a vizsgálatok döntenek.

A rovat további hírei: Sziréna

Öt utas sérüléseiért felel

Öt utas sérüléseiért felel

2018. július 16. (hétfő)

Vádemelési javaslattal éltek a rendőrök azzal a férfival szemben, aki személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okozott Dunaújváros közelében.

Eltűnt egy előszállási fiú

Eltűnt egy előszállási fiú

2018. július 16. (hétfő)

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik Právics Norbert Imre eltűnése ügyében. Aki felismeri, látta vagy tud róla, értesítse a rendőrséget!

Nem adott elsőbbséget

Nem adott elsőbbséget

2018. július 14. (szombat)

A rendőrök személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt intézkedtek tegnap Daruszentmiklóson, a Fő utcában. Egy Skoda 53 éves kisapostagi vezetője Előszállás irányába haladt, majd balra történő kanyarodása során nem adott elsőbbséget egy őt előző Mazdának és összeütközött vele. A baleset következtében a Skoda sofőrje megsérült.

Motoros baleset Rácalmásnál

Motoros baleset Rácalmásnál

2018. július 13. (péntek)

Rácalmás térségében a 6-os főúton eddig tisztázatlan körülmények között egy motorkerékpáros egy utánfutót vontató gépjárműnek ütközött, az útra esett és megsérült. A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakasz forgalma rendőri irányítás mellett, félpályán haladt.

Hármas karambol az M7-en

Hármas karambol az M7-en

2018. július 13. (péntek)

Három gépkocsi ütközött össze az M7-es autópálya 37-es kilométerszelvényénél, Baracska térségében, a Székesfehérvár felé vezető oldalon. A váli önkormányzati tűzoltók megkezdték az áramtalanítást, valamint az egyik utashoz a mentőket kérték a helyszínre. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom.

Felborult egy autó Sárbogárdnál

Felborult egy autó Sárbogárdnál

2018. július 13. (péntek)

Árokba hajtott és felborult egy személyautó a Sárbogárd és Mezőfalva közötti úton. A jármű a tetején állt meg. A műszaki mentést végző sárbogárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, amelyben egy ember utazott, ő az első hírek szerint nem sérült meg. Az érintett útszakaszt egy időre lezárták a forgalom elől.

Árokba borult egy autó Kulcsnál

Árokba borult egy autó Kulcsnál

2018. július 11. (szerda)

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személygépkocsi a 6-os főút 58-as kilométerénél, Kulcs térségében. A balesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az elsődleges információk szerint az eset során két ember megsérült, ezért őket a mentők ápolják. A helyszíni szemle és műszaki mentés ideje alatt a forgalom rendőri irányítás mellett, váltakozó irányban egy sávon halad.