Dunaújváros Hetilap

"Munkahelyet és iparűzési adót teremtenek"

Molnár Emese - 2018. június 12. 16:26

Egy újabb Spar bolt nyílt városunkban, ez már a negyedik az áruházlánc dunaújvárosi üzletei közül. Egy kisebb ünnepséget is tartottak a boltban, amelyre ellátogatott Cserna Gábor polgármester is. Mint mondta, azért tartja fontosnak a bolt megnyitását, mert helyi munkaerőt foglalkoztat, munkahelyet és iparűzési adót teremt.

A bolt a Martinovics utcában nyílt, abban az épületben, ahol korábban is abc volt.  Most június 7-én ismét kinyitott, de ezúttal a Spar franchise rendszeréhez kapcsolódva. A Pál Bea, Pál József, Mátyásy Nándor és Schneider István alkotta tulajdonosi körnek nem ez az első üzlete, összesen öt boltot vezetnek Rácalmáson, Mezőfalván, Pusztaszabolcson, és közösen ez az első dunaújvárosi üzletük. Pál Bea elmondta, annak idején azért szerződtek a Spar kötelékébe, mert vásárolóként elégedettek voltak az áruházlánc kínálatával, megjelenésével, minőségével, és vállalkozóként ezt szeretnék nyújtani ők is a vevőknek. Az eddiginél is szebb boltot kívántak nyitni, és szeretnék, ha a dolgozóikon keresztül éreznék a vásárolók is a törődést.

Ma egy kisebb ünnepséget is tartottak a boltban, amelyre ellátogatott Cserna Gábor polgármester is. Mint mondta, azért tartja fontosnak a bolt megnyitását, mert helyi munkaerőt foglalkoztat, munkahelyet és iparűzési adót teremt, egyfajta hiánypótló szolgáltatást tölt be a Római városrészben, hiszen viszonylag nagy, széles termékkínálattal rendelkező boltnak számít, mintegy 400 négyzetméteres ingatlanban alakították ki az üzletet. Azt is megjegyezte a polgármester, hogy ő maga is Spar-vásárló, mert igényesnek, rendezettnek és átláthatónak tartja, amelyek igazak erre a boltra is. Az ünnepségre ellátogatott Csermák Gergely, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. franchise értékesítési vezetője is, aki elismerően szólt a tulajdonosok munkásságáról.

A rovat további hírei: Közélet

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

2024. már. 13.

Közös megemlékezésre várja a városlakókat az önkormányzat március 15-én – az ünnepség helyszíne idén is a forradalmi emlékmű lesz pénteken délelőtt. A koszorúzás után avatják a Kistemetőben Rosti Pál felújított síremlékét.