Új autó a városi tűzoltóknál

Molnár Emese - 2018. június 23. 7:24

Egy új, korszerű technikai eszközökkel felszerelt terepjárót állítottak a katasztrófavédelem szolgálatába városunkban, amely a tűzoltási, műszaki mentési, tűzvizsgálati és hatósági tevékenységet végző műveleti szolgálat feladatához elengedhetetlen.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyorsreagáló készenléti egysége. Ők a tűzoltás vezetésével, tűzvizsgálattal, műszaki mentések irányításával, szakmai ellenőrzések végrehajtásával foglalkoznak. Elsődleges feladatuk a magasabb szintű káresemények felszámolásának segítése, a beavatkozások hatékonyságának növelése. A műveleti szolgálat tavaly 182 kárest kezelésében vett részt. Eddig egy régi gépjárművel végezték a szolgálatot, ezért szükség volt a hatékonyabb beavatkozáshoz egy, kifejezetten a munkájukhoz szükséges eszközökkel felszerelt autóra.

A most átadott terepjárót a Generali Biztosító Zrt. adományából vásárolta meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a jármű málhaterét a BM Heros Zrt. alakította ki, a szükséges felszereléseket a főigazgatóság biztosította. Az új Volkswagen Amarok terepjáróban megtalálható többek között egy kilenc literes habbal oltó tűzoltó készülék, légzőkészülék, tartalék palackokkal és légzőálarccal, Tyvek egyszer használatos védőruhák, vegyszerálló gumikesztyűk, hőkamera, gázérzékelő műszer, állványos led lámpa, tűzvizsgálathoz szükséges szerszámok, tasakok, lapátok, kapacs, feszítővas, úgynevezett FORCE balta, univerzális csuklós létra, valamint forgalomterelő kúp és kordonszalag.

Az átadó ünnepségen Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató kiemelte a modern eszközökkel és felszerelésekkel teljes körűen málházott terepjáró jelentőségét és átadta a jármű indítókulcsát Gaál Tamás tűzoltó őrnagynak. Dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntőjében elismerően szólt a tűzoltói hivatásról, a tűzoltók állandó szellemi és erőnléti felkészültségéről, amellyel nap, mint nap állampolgárok biztonságát szolgálják.

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)