Várépítő pályázatot nyertek

2018. június 18. (hétfő) 7:45 - Molnár Emese

A Várépítő pályázat által több mint félmillió forintnyi építőanyagot nyert a dunaújvárosi Waldorf óvoda és iskola.

Már 2010 óta hirdeti meg a Build-Communication Kft. a Várépítő pályázatot, amelynek az a célja, hogy összehozza egyfelől azokat az óvodákat, iskolákat, gyermekintézményeket és műemlékek tulajdonosait, akiknek építőipari anyagokra van szüksége felújításhoz, másfelől pedig azokat a cégeket, amelyek felajánlják a szükséges anyagokat. Az elmúlt nyolc évben már több mint százmillió forintnyi építőanyag került 147 intézményhez. Az idei kiírásra 19 cég mintegy 16 millió forint értékben ajánlott fel építőanyagot és készpénzt a programra. Ez alapján tető, homlokzat és belső felújításra pályázhattak az intézmények. A zsűri 22 nyertest hirdetett, ebből húsz gyermekintézmény, kettő pedig műemlék. Az intézmények között van a dunaújvárosi Pentelei Waldorf Általános Iskola és a Csigadombi Waldorf Óvoda. A két intézményt fenntartó Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány elnöke, Ladi Éva elmondta, az iskola esetében belső hőszigetelésre pályáztak. A Lengyel köz 2-ben található épületük felső szintjét egyenlőre nem használják, elzárták, de szükség van bizonyos fokú hőszigetelésére. Már saját forrásból elkezdtek speciális szigetelőt elhelyezni a felső szint padlójára, a mostani pályázattal pedig ezt be is tudják fejezni, hiszen ehhez kapnak sok hőszigetelő anyagot. Később, amikor bővülni fog az iskola, megnyitják a felső szintet, de a padlólapokat ezután is fel tudják majd használni, például a padlás burkolatánál.

Az óvodában tavaly a Hankook-pályázatával és önerőből építettek a teraszra egy előtetőt. Ám nincs megoldva az esőelvezetés és ereszre is szükség volna. A pályázat révén pedig egy cég felajánlotta ehhez a szükséges anyagokat.

Összességében több mint félmillió forintnyi építőipari anyagot nyertek el a dunaújvárosi Waldorf-intézmények, a munkálatokat a nyári szünetben végzik el.

A rovat további hírei: Oktatás

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

2019. december 03. (kedd)

Részletes összegzéssel lepte meg a DO műhelyét Czoborné Asztalos Borbála, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ )Dunaújvárosi Városi és Járási Szervezetének titkára a szombati országos pedagógustüntetésről. Az alábbiakban a summázat szerkesztett változatát közöljük!

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

2019. november 26. (kedd)

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Tudásmegosztás határon túl

Tudásmegosztás határon túl

2019. november 25. (hétfő)

A közelmúltban rendezték meg a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon azt a módszertani konferenciát, melynek fő témája a mobilitás volt.

Meghosszabbított határidő

Meghosszabbított határidő

2019. november 21. (csütörtök)

Az Oktatási Hivatal péntek éjfélig meghosszabbította a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét.

Átalakul a szakképzés

Átalakul a szakképzés

2019. november 20. (szerda)

Teljesen átalakul a szakképzés jövőre: változik az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton, az általános iskolát be nem fejezőket pedig „dobbantóprogram” segítségével próbálják meg szakmához juttatni. A szülő kötelessége lesz gyermekét 18 éves koráig vagy egy részszakma megszerzésig taníttatni.

„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

2019. november 19. (kedd)

Kilencedik alkalommal adott otthont a Dunaújvárosi SZC RUDAS Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a „GPSZ” névre keresztelt informatikai vetélkedőnek, amelyet városi és városkörnyéki általános iskolások csapatai számára szerveztek meg.

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

2019. november 14. (csütörtök)

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségik, hétfőtől elkezdődnek a középszintű vizsgák országszerte - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.