Várépítő pályázatot nyertek

2018. június 18. (hétfő) 7:45 - Molnár Emese

A Várépítő pályázat által több mint félmillió forintnyi építőanyagot nyert a dunaújvárosi Waldorf óvoda és iskola.

Már 2010 óta hirdeti meg a Build-Communication Kft. a Várépítő pályázatot, amelynek az a célja, hogy összehozza egyfelől azokat az óvodákat, iskolákat, gyermekintézményeket és műemlékek tulajdonosait, akiknek építőipari anyagokra van szüksége felújításhoz, másfelől pedig azokat a cégeket, amelyek felajánlják a szükséges anyagokat. Az elmúlt nyolc évben már több mint százmillió forintnyi építőanyag került 147 intézményhez. Az idei kiírásra 19 cég mintegy 16 millió forint értékben ajánlott fel építőanyagot és készpénzt a programra. Ez alapján tető, homlokzat és belső felújításra pályázhattak az intézmények. A zsűri 22 nyertest hirdetett, ebből húsz gyermekintézmény, kettő pedig műemlék. Az intézmények között van a dunaújvárosi Pentelei Waldorf Általános Iskola és a Csigadombi Waldorf Óvoda. A két intézményt fenntartó Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány elnöke, Ladi Éva elmondta, az iskola esetében belső hőszigetelésre pályáztak. A Lengyel köz 2-ben található épületük felső szintjét egyenlőre nem használják, elzárták, de szükség van bizonyos fokú hőszigetelésére. Már saját forrásból elkezdtek speciális szigetelőt elhelyezni a felső szint padlójára, a mostani pályázattal pedig ezt be is tudják fejezni, hiszen ehhez kapnak sok hőszigetelő anyagot. Később, amikor bővülni fog az iskola, megnyitják a felső szintet, de a padlólapokat ezután is fel tudják majd használni, például a padlás burkolatánál.

Az óvodában tavaly a Hankook-pályázatával és önerőből építettek a teraszra egy előtetőt. Ám nincs megoldva az esőelvezetés és ereszre is szükség volna. A pályázat révén pedig egy cég felajánlotta ehhez a szükséges anyagokat.

Összességében több mint félmillió forintnyi építőipari anyagot nyertek el a dunaújvárosi Waldorf-intézmények, a munkálatokat a nyári szünetben végzik el.

A rovat további hírei: Oktatás

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

2019. április 03. (szerda)

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár.