Várépítő pályázatot nyertek

2018. június 18. (hétfő) 7:45 - Molnár Emese

A Várépítő pályázat által több mint félmillió forintnyi építőanyagot nyert a dunaújvárosi Waldorf óvoda és iskola.

Már 2010 óta hirdeti meg a Build-Communication Kft. a Várépítő pályázatot, amelynek az a célja, hogy összehozza egyfelől azokat az óvodákat, iskolákat, gyermekintézményeket és műemlékek tulajdonosait, akiknek építőipari anyagokra van szüksége felújításhoz, másfelől pedig azokat a cégeket, amelyek felajánlják a szükséges anyagokat. Az elmúlt nyolc évben már több mint százmillió forintnyi építőanyag került 147 intézményhez. Az idei kiírásra 19 cég mintegy 16 millió forint értékben ajánlott fel építőanyagot és készpénzt a programra. Ez alapján tető, homlokzat és belső felújításra pályázhattak az intézmények. A zsűri 22 nyertest hirdetett, ebből húsz gyermekintézmény, kettő pedig műemlék. Az intézmények között van a dunaújvárosi Pentelei Waldorf Általános Iskola és a Csigadombi Waldorf Óvoda. A két intézményt fenntartó Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány elnöke, Ladi Éva elmondta, az iskola esetében belső hőszigetelésre pályáztak. A Lengyel köz 2-ben található épületük felső szintjét egyenlőre nem használják, elzárták, de szükség van bizonyos fokú hőszigetelésére. Már saját forrásból elkezdtek speciális szigetelőt elhelyezni a felső szint padlójára, a mostani pályázattal pedig ezt be is tudják fejezni, hiszen ehhez kapnak sok hőszigetelő anyagot. Később, amikor bővülni fog az iskola, megnyitják a felső szintet, de a padlólapokat ezután is fel tudják majd használni, például a padlás burkolatánál.

Az óvodában tavaly a Hankook-pályázatával és önerőből építettek a teraszra egy előtetőt. Ám nincs megoldva az esőelvezetés és ereszre is szükség volna. A pályázat révén pedig egy cég felajánlotta ehhez a szükséges anyagokat.

Összességében több mint félmillió forintnyi építőipari anyagot nyertek el a dunaújvárosi Waldorf-intézmények, a munkálatokat a nyári szünetben végzik el.

A rovat további hírei: Oktatás

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

2020. július 08. (szerda)

Idén is meghirdették az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ tanszergyűjtő akcióját – egészen szeptemberig várják az adományokat. A gyűjtés eredményét a tanévkezdésre időzítve osztják szét a hátrányos helyzetű családok között.

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.