Várépítő pályázatot nyertek

2018. június 18. (hétfő) 7:45 - Molnár Emese

A Várépítő pályázat által több mint félmillió forintnyi építőanyagot nyert a dunaújvárosi Waldorf óvoda és iskola.

Már 2010 óta hirdeti meg a Build-Communication Kft. a Várépítő pályázatot, amelynek az a célja, hogy összehozza egyfelől azokat az óvodákat, iskolákat, gyermekintézményeket és műemlékek tulajdonosait, akiknek építőipari anyagokra van szüksége felújításhoz, másfelől pedig azokat a cégeket, amelyek felajánlják a szükséges anyagokat. Az elmúlt nyolc évben már több mint százmillió forintnyi építőanyag került 147 intézményhez. Az idei kiírásra 19 cég mintegy 16 millió forint értékben ajánlott fel építőanyagot és készpénzt a programra. Ez alapján tető, homlokzat és belső felújításra pályázhattak az intézmények. A zsűri 22 nyertest hirdetett, ebből húsz gyermekintézmény, kettő pedig műemlék. Az intézmények között van a dunaújvárosi Pentelei Waldorf Általános Iskola és a Csigadombi Waldorf Óvoda. A két intézményt fenntartó Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány elnöke, Ladi Éva elmondta, az iskola esetében belső hőszigetelésre pályáztak. A Lengyel köz 2-ben található épületük felső szintjét egyenlőre nem használják, elzárták, de szükség van bizonyos fokú hőszigetelésére. Már saját forrásból elkezdtek speciális szigetelőt elhelyezni a felső szint padlójára, a mostani pályázattal pedig ezt be is tudják fejezni, hiszen ehhez kapnak sok hőszigetelő anyagot. Később, amikor bővülni fog az iskola, megnyitják a felső szintet, de a padlólapokat ezután is fel tudják majd használni, például a padlás burkolatánál.

Az óvodában tavaly a Hankook-pályázatával és önerőből építettek a teraszra egy előtetőt. Ám nincs megoldva az esőelvezetés és ereszre is szükség volna. A pályázat révén pedig egy cég felajánlotta ehhez a szükséges anyagokat.

Összességében több mint félmillió forintnyi építőipari anyagot nyertek el a dunaújvárosi Waldorf-intézmények, a munkálatokat a nyári szünetben végzik el.

A rovat további hírei: Oktatás

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

2019. június 23. (vasárnap)

A tehetséggondozó program több mint tíz évvel ezelőtt indult útjára a Zalabéri Általános Iskolából, és nőtte ki magát mára egy országos hálózattá, melynek díjazottja a Dózsa György Általános Iskola.

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.