Várépítő pályázatot nyertek

2018. június 18. (hétfő) 7:45 - Molnár Emese

A Várépítő pályázat által több mint félmillió forintnyi építőanyagot nyert a dunaújvárosi Waldorf óvoda és iskola.

Már 2010 óta hirdeti meg a Build-Communication Kft. a Várépítő pályázatot, amelynek az a célja, hogy összehozza egyfelől azokat az óvodákat, iskolákat, gyermekintézményeket és műemlékek tulajdonosait, akiknek építőipari anyagokra van szüksége felújításhoz, másfelől pedig azokat a cégeket, amelyek felajánlják a szükséges anyagokat. Az elmúlt nyolc évben már több mint százmillió forintnyi építőanyag került 147 intézményhez. Az idei kiírásra 19 cég mintegy 16 millió forint értékben ajánlott fel építőanyagot és készpénzt a programra. Ez alapján tető, homlokzat és belső felújításra pályázhattak az intézmények. A zsűri 22 nyertest hirdetett, ebből húsz gyermekintézmény, kettő pedig műemlék. Az intézmények között van a dunaújvárosi Pentelei Waldorf Általános Iskola és a Csigadombi Waldorf Óvoda. A két intézményt fenntartó Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány elnöke, Ladi Éva elmondta, az iskola esetében belső hőszigetelésre pályáztak. A Lengyel köz 2-ben található épületük felső szintjét egyenlőre nem használják, elzárták, de szükség van bizonyos fokú hőszigetelésére. Már saját forrásból elkezdtek speciális szigetelőt elhelyezni a felső szint padlójára, a mostani pályázattal pedig ezt be is tudják fejezni, hiszen ehhez kapnak sok hőszigetelő anyagot. Később, amikor bővülni fog az iskola, megnyitják a felső szintet, de a padlólapokat ezután is fel tudják majd használni, például a padlás burkolatánál.

Az óvodában tavaly a Hankook-pályázatával és önerőből építettek a teraszra egy előtetőt. Ám nincs megoldva az esőelvezetés és ereszre is szükség volna. A pályázat révén pedig egy cég felajánlotta ehhez a szükséges anyagokat.

Összességében több mint félmillió forintnyi építőipari anyagot nyertek el a dunaújvárosi Waldorf-intézmények, a munkálatokat a nyári szünetben végzik el.

A rovat további hírei: Oktatás

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

2019. február 17. (vasárnap)

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül. 

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

2019. február 09. (szombat)

Már minden középiskolába készülő diák megtudta a központi írásbeli felvételi eredményeit. Az Oktatási Hivatal kimutatása szerint a tanulók idén átlagosan a magyar nyelvi feladatsoron több pontot értek el, mint a matematikán. A hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője elmondta, hogy február 18-ig kell a kiválasztott intézményekbe jelentkezni.