A kicsik közül az igazán nagyok közé

Szárszó Lajos - 2018. július 25. 7:27

Már befutott, olimpiai-, világ- vagy éppen Európa-bajnok vízilabdázók mellé csatlakozott Sümegi Nóra azzal, hogy átvette elismerését.

Július elején adta át a vízilabdázók legjobb utánpótláskorú játékosainak járó elismerést Kemény Ferenc, a Szalay Iván Alapítvány kuratóriuma elnökének támogatásával Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára tizenhárom tehetségnek, köztük Sümegi Nórának, a DFVE játékosának. Ezt a díjat a nagy elődök közül megkapta például Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Nagy Viktor, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Vámos Márton, Gangl Edina, Illés Anna, Czigány Dóra, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, vagyis csupa olyan sportoló, aki nemzetközileg elismert, olimpiai-, világ- vagy éppen Európa-bajnok játékos. Többek között ez az, amely ennek a díjnak az értékét növeli, mely alapján kijelenthető, újabb olyan tehetség nevelkedik városunkban, aki a közeljövőben számos örömet fog még szerezni Dunaújvárosnak. Ez a díj azonban felelőséggel is együtt jár, hiszen azt sugallja, hogy a díjazottnak az elődök nyomdokaiba kell lépnie. Ettől biztosan nem riad meg a dunaújvárosi vízilabdázó, akinek egyértelmű célja, hogy Olimpián képviselje Magyarországot! Mint azt edzője, Schmidt Tamás elmondta, erre minden adottsága, képessége megvan, hiszen mióta együtt dolgozik Nórával, nem is emlékszik arra, hogy egy edzést is kihagyott volna, így hihetetlen szorgalmának, kitartó munkájának köszönhető, hogy megkapta ezt a neves díjat. Tanulmányi eredményeire is odafigyel, ezért társai példaképként is figyelhetnének rá.

- Természetesen nagyon boldog és büszke vagyok, hogy átvehettem a Szalay Iván Díjat, amely egyben arra motivál, hogy azok nyomdokába lépjek, akik ezt előttem megkapták. Azt azonban eléggé kellemetlen szituációban tudtam meg, hogy díjazott lettem, mivel ezt edzőm nem négyszemközt, hanem a teljes csapat előtt közölte, így nagyon zavarban voltam. Meglepetésemben meg sem tudtam szólalni, hiszen mindez hihetetlennek tűnt. Ez egyéni díj, de ezt csapattársaim nélkül nem kaphattam volna meg, akikkel remek közösséget alkotunk. Ők mindannyian gratuláltak, ami nagyon jól esett. A sportolás mellett Széchenyis gimnazistaként számomra fontos a tanulás is. Van, amikor nehéz ezt a kettőt tökéletesen összehangolni, főként, amikor vizsgáink vannak. Több alkalommal estébe nyúlóan kellett tanulnom, vagy az úszóedzések alatt mondtam magamban a verseket, vagy a János Vitézt. De azért többnyire jók lettek az eredményeim, hiszen csak pár pont hiányzott ahhoz, hogy megkapjam Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjat. De arra törekszem, hogy a következő pályázatnál megfeleljek a kiírásnak, és én is jutalmazott legyek. Célkitűzésem az, hogy az érettségi után egyetemre menjek, miközben arra törekszem majd, hogy bekerüljek a felnőtt válogatottba, hiszen mindenképpen szeretnék ott lenni az Olimpián, melyért mindent meg fogok tenni. Előtte mindenképpen be szeretnék kerülni a DUE-Maarks Graphics felnőtt együttesébe, amely remélem, pár éven belül bekövetkezik majd.

 

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.