Dunaújváros Hetilap

Adomány lesz az adományból

Vass Ádám - 2018. július 19. 13:03

Újabb negyedév telt el, vagyis újabb támogatottal bővült Dunaújváros Kenyerének listája. Ezúttal a Dunaújvárosi Hit Gyülekezete gazdagodott fél millió forinttal, amit teljes egészében a rászorulókra fordítanak majd.

Kilencedik alkalommal adtak át nagy összegű adományt a Dunaújváros Kenyerének eladásaiból befolyt gyűjtésből. Az előző három hónap során egészen pontosan 417.500 forint gyűlt össze, amit a csütörtök délelőtti átadáson Cserna Gábor polgármester javaslatára az önkormányzat fél millióra kerekített fel. Mint mondta, annak idején az önkormányzat, a helyi Tourinform iroda és a Széchenyi Pékség közös jótékonysági akciójának kezdetén nem is gondolták volna, hogy ekkora népszerűséget fog aratni a kezdeményezés, hiszen a következő alkalommal már tizedszerre adományozhatnak jelentős összeget egy szervezetnek, egyesületnek, ami a városlakóknak köszönhető.

- Mindenekelőtt azoknak tartozunk köszönettel, akik megvásárolják a kenyeret és darabonként ötven forinttal támogatják a kedvezményezettet. Negyedévente hasonló összeget érünk el, ami jelzi, hogy komoly számú törzsvásárlója van Dunaújváros Kenyerének. Korábban óvoda, bölcsőde, iskolák, civil szervezetek, egyesületek kapták, most pedig a Hit Gyülekezete. Ők a hitéleti tevékenységükön túl több nemes és jótékony feladatot is vállalnak a városban, az ajándék- és ruhaosztás mellett meleg ételt is biztosítanak a rászorulók számára.

A Dunaújvárosi Hit Gyülekezetének részéről az átadáson jelen volt Szabó Attila, a gyülekezet karitatív ügyekért felelős vezetője és Tihanyi Tamás presbiter, aki elsőként megköszönte az önkormányzat, a pékség és főleg a városlakók támogatását.

- A dunaújvárosi gyülekezet eddig az adományokat arra használta, hogy a hitéletét finanszírozza, a megmaradt összegből pedig elindult a kezdeményezés, hogy a városban élő rászorulókat segítsük. Ez több éve kezdődött ruhaosztásokkal, használt cikkekkel, majd jött az igény, hogy étellel is segítsük az embereket. Ebből a befolyt összegből is szeretnénk tovább folytatni ezeket az ételosztásokat, ezért mindet az adományokba fordítjuk, ételosztáskor pedig Dunaújváros Kenyeréből fogunk vásárolni, hogy mi is hozzájárulhassunk mások támogatásához. 

Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezetője továbbra is büszkeséggel gondol a kezdeményezésre, ami országos viszonylatban is egyedülállónak számít, így izgatottan várják, hogy három hónap múlva a jubileumi tizedik alkalmat is elérjék, amikor egy összegzést is szeretnének majd bemutatni az eddig támogatottak eredményeiről. A következő, tizedik kedvezményezett a kórház sürgősségi osztálya, mellyel kapcsolatban Cserna Gábor elmondta, bár a kórház már öt éve állami fenntartású intézmény, a város egyik szívügye maradt mindig is.

Dr. Máté Ágnes a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályának osztályvezető főorvosa elárulta, nagy meglepetéssel fogadták az örömhírt, amiért előre is köszönetet mondott az ott dolgozó csapat nevében. Mint mondta, évente 17 ezer embert látnak el, akiknek közel negyede kritikus, életveszélyes állapotban érkezik hozzájuk, az ott dolgozók pedig emberfeletti erővel végzik a munkájukat. Éppen ezért a felszerelések gyorsan használódnak, ám ők mégis inkább a betegek kényelmét szeretnék javítani a majdani összegből. A tervek szerint a túlzsúfolt várakozótér komfortosabbá tételére fordítják majd a pénzt, és javítanák a terület szellőzését, légkondicionálását, hogy a téli hideg és a nyári meleg kevésbé terhelje a betegeket.

A rovat további hírei: Közélet

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

2021. szep. 22.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított elismerés, Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 fődíját érdemelte kategóriájában a Steixner István irányította cég. Gyorshír, nagy gratulációval!

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

2021. szep. 22.

Válassza ön is a közösségi közlekedést: az Autómentes Nap keretében ingyen buszozhat a városi hálózaton! Az utolsó figyelmeztetést a város hivatalos weboldala tette közzé.

A balesetek elkerülése a cél

A balesetek elkerülése a cél

2021. szep. 21.

Terepszemlét tartott a Szalki-szigeten Mészáros László, a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője, valamint Orosz Csaba, a körzet képviselője. 

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

2021. szep. 21.

Hosszú sorok egész nap, tapintható választói aktivitás és kiváló hangulat a Városháza téren: javában tart az előválasztás Dunaújvárosban is. A címbe foglalt idézetet Szabó Zsolt alpolgármestertől kölcsönöztük, aki tegnap kora délután voksolt a Városháza téren.

Egy kézben a távhőtermelés és a szolgáltatás

Egy kézben a távhőtermelés és a szolgáltatás

2021. szep. 20.

Dunaújváros történetében először egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég végzi majd a távhőtermelést és a távhőszolgáltatást.

Előválasztás: bemutatkozik Kovács Janka

Előválasztás: bemutatkozik Kovács Janka

2021. szep. 20.

"… olyan országot szeretnék építeni a gyerekeimnek és az ő generációjuknak, ahonnan nem kell elmenni és ahová megéri visszajönni." Bemutatkozik Kovács Janka, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje. (X) 

Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el"

Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el"

2021. szep. 19.

A téma fontosságára a DO betűhíven közli az előválasztást szervező csapat közleményét: ma szünet, hétfőn folytatják. Minden további fontos részlet a hajtás után.