Bravúrgyőzelem az olaszok ellen!

Szárszó Lajos - 2018. július 23. 19:55

Végletekig izgalmas, fordulatokban gazdag mérkőzésen, az utolsó negyedben bravúrt bravúrra halmozó magyar válogatott jutott a legjobb négy közé!

A barcelonai vízilabda Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszában az „A” csoport harmadik helyezett Olaszországgal játszott a „B” csoportban másodikként zárt Magyarország nő vízilabda válogatottja. Abban biztosak lehettünk, ez a találkozó teljesen más vérmérsékletű lesz, mint a csoportkörök összecsapásai, hiszen amelyik gárda itt veszít, az csomagolhat, és mehet haza. Márpedig az olasz válogatottban több olyan játékos volt, akik az Orizzonte Catania színeiben az Euroliga sorozatban minimális különbséggel győzték le a DUE-Maarks Graphics csapatát, így akár a visszavágás is fűthette Garda Krisztináékat. Ma nagyon kemény találkozóra volt kilátás, mely egyben azt hozhatta magával, hogy mindkét félél több lesz a kiállítás. Ebből az első előnyt sajnos kihagyta a magyar csapat, míg a túloldalon Garibotti nem hibázott (1-0). Sajnos a második fórunk is kimaradt, miközben észrevehetővé vált a játékvezetői felfogás, miszerint könnyen befújják a kiállításokat. A mieink támadásai nem sikerültek, viszont Avegno bevette a kapunkat (2-0).

Már hat perc telt el a meccsből, amikor Rebecca Parks megkezdte a magyar gólgyártást (2-1), viszont Bianconi tett arról, hogy ne tudjunk egyenlíteni (3-1). Az első nyolc percben kitűnt, hogy az olaszok jobban használták ki emberelőnyeiket, így azon a folytatásban a magyaroknak javítaniuk kellett. Erre láttunk szép megoldást Keszthelyi Ritától (3-2), viszont Garibotti találata miatt megint futhattunk az eredmény után (4-2). „Keszi” ötméteresből csökkentette a távolságot (4-3), majd két kiváló védekezés után Rebecca Parkes szemfüles góljával egyenlítetünk (4-4). Sőt! Gyöngyössy Anikó bravúros centerezésével a vezetést is megszereztük (4-5). A térfélcsere után gyors két gól esett (5-6), majd Emmolo távoli löketével egyenlítettek az olaszok (6-6). Ebből az állásból Garibottiék tudtak elmozdulni (7-6), majd az utolsó nyolc perc előtt kétgólos hátrányba kerültünk (8-6). Leimeter szűkítette a különbséget (8-7), melyre volt az ellenfélnek válasza (9-7), amely azért volt bosszantó, mert már csak öt perc volt vissza a meccsből. De innen is volt visszaút, mégpedig Szilágyi Dorottyának köszönhetően, aki kétszer akcióból vette be az ellenfél kapuját (9-9). Az utolsó perc vált így a legizgalmasabbá, melyben Keszthelyi Rita bravúros mozdulattal, szinte a kötél mellől lőtt klasszis találatot (9-10), majd Gangl Edina ötméterest fogott, mely a magyar csapat győzelmét és azt jelentette, hogy csapatunk bejutott a legjobb négy közé, ahol várhatóan Hollandia lesz az ellenfél.

Fotó:MTI

Olaszország - Magyarország 9-10 (3-1, 1-4, 4-1, 1-4)

Vezették: Mercier Benjamin (FRA) és Stavridis Georgios (GRE)

Olaszország:  Gorlero Giulia, Lavi Federica Eugenia - Tabani Chiara 1, Garibotti Arianna 4, Avegno Silvia 1, Queirolo, Aiello Rosaria 1, Picozzi Domitilla, Bianconi Roberta 1, Emmolo Giulia Enrica 1, Palmieri Valeria, Gragnolati Arianna, Dario Sara.

Magyarország: Gangl Edina, Tóth Eszter Flóra - Szilágyi Dorottya 2, Parkes Rebecca Grace 2, Gurisatti Gréta, Szűcs Gabriella, Horváth Brigitta, Illés Anna Krisztina, Keszthelyi Rita 3, Leimeter Dóra 2, Gyöngyössy Anikó 1, Csabai Dóra, Garda Krisztina. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

A rovat további hírei: Sport

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.