Céltudatos röplabdázók

Szárszó Lajos - 2018. július 15. 8:09

A DSE Röplabda Akadémia serdülő bajnokcsapatának játékosai a sport mellett kiemelkedően fontosnak tekintik a tanulást is.

Minden edző álma, hogy olyan sportolókkal dolgozzon, akik értik a szavát, emellett saját gondolataikat megvalósítva viszik előrébb csapatuk sikerét. A DSE Röplabda Akadémia serdülő csapatára ez mindenképpen igaz, hiszen a fiúk nem csupán korosztályuk legjobbjai a röplabdázásban, hiszen toronymagasan megnyerték saját bajnokságukat, hanem a tanulásban is megpróbálják legjobbjukat nyújtani, hogy az érettségit követően főiskolán, egyetemen tanuljanak tovább. Ez pedig mindenképpen példaértékű, így érdemes bemutatni erről az oldalukról is a fiúkat.

Laczi Dominik: - Hatalmas boldogság és büszkeség, hogy megnyertük a serdülő bajnokságot. Ez annak köszönhető, hogy az idén remek volt a hangulat csapaton belül. Azért kisebb összezördülések voltak, de ez melyik csapatban nincs így, ezt követően azonban mindig meg tudtuk beszélni a problémákat. Miután megnyugodtak a kedélyek az energiáinkat kizárólag az edzésmunkára és a mérkőzéseken nyújtott teljesítményre fordítottuk. Ebből adódott, hogy játékunk, teljesítményünk, ezzel együtt az eredményességünk is felfelé ívelt. A szezon végére teljesen összeállt a csapat, mely alapján joggal mondhattuk ki, hogy mi vagyunk a serdülő bajnokság győzelmére a legesélyesebbek. Több alkalommal leültünk beszélgetni, gyakran edző nélkül, melyeken megbeszéltük, hogy csakis úgy lehetünk sikeresek, ha minél jobban odafigyelünk egymásra. Ez a meccsek labdamenetei között is így volt, hiszen akkor azonnal kiértékeltük, hogy mi volt a jó, vagy éppen mit hibáztunk. Ha elvesztettünk egy pontot sem kerestük a bűnbakot, hanem összeborultunk és bíztattuk egymást. Sőt, ha vége volt egy-egy meccsnek, akkor azt este egymás között kiértékeltük. Így tudtunk felkészülni a következő összecsapásokra. A döntőben már akkor éreztem, hogy aranyérmesek lehetünk, amikor az első meccsen legyőztük a Kecskemétet. Nem véletlen az, hogy ellenfeleink csupán egy szettben voltak képesek legyőzni bennünket, így veretlenül lettünk bajnokok, melyre nagyon büszkék vagyunk. Ez a győzelem hatalmas erőt ad a folytatáshoz, de a tanuláshoz is. A Pannon Oktatási Központ gimnáziumában tanulok, és ha ott végzek, nagyon szeretnék egyetemen továbbtanulni. A célom, hogy az élsport mellett a tanulásban is sikeres legyek, így szeretnék bejutni majd a Testnevelési Egyetemre, hogy testnevelő tanár és röplabda edző váljon belőlem. Ha lesz lehetőségem arra, hogy külföldön kipróbáljam magam, akkor mindenképpen meg szeretném ezt tenni, hiszen a célom, hogy a magyar röplabda válogatottal kijussak az Olimpiára.

Tajti Olivér: - Az elmúlt egy évben kiválóan éreztem magam a DSE Röplabda Akadémián, de ezt láttam csapattársaimon is. Személy szerint sokat fejlődtem, de a csapat játéka is rengeteget javult. Az erősebb ellenfelek és a nagyobb korosztályok elleni mérkőzések segítették mindezt, miközben a közösség rendkívül összekovácsolódott. Ez annak köszönhető, hogy a válogatottból régebb óta ismertük egymást. De mivel egy kollégiumban lakunk, nagyon sok időt töltünk együtt, így szinte családdá kovácsolódtunk. Emiatt már félszavakból, vagy egy pillantásból is tudjuk egymás gondolatait. Nem is emlékszem komolyabb veszekedésre. Én is a Pannonban tanulok, és a játék mellet kiemelkedően fontosnak tartom a tanulást. Ezzel azt is megmutatjuk az országnak, hogy Dunaújvárosban nem csak röplabdázni lehet, hanem a tanulást fontosnak tartva abban is lehetünk eredményesek. Szeretnék majd továbbtanulni, akár a Dunaújvárosi Egyetemen, hogy közben a felnőtt csapatban tudjak játszani. Ez akkor lenne a legjobb, ha a mostani csapatunk együtt tudna maradni. Hiszem, hogy akkor az országban a legjobbak lennénk. A serdülő bajnoki aranyéremre rendkívül büszke vagyok, de azt abból, hogy mindenki bennünket akart megverni már a szezon közben éreztük, hogy erre mi vagyunk a legesélyesebbek. Én akkor éreztem meg, hogy saját korosztályunk bajnokai lehetünk, amikor az egy korosztállyal idősebb Kecskemétet vertük meg a junior bajnokság során. A fináléban magabiztosak voltunk, és néhányunkat már az is bántott, hogy el tudtak venni tőlünk egy szettet. De ne felejtsük el, hogy az egész szezon alatt ezt az egyet rabolták el, amely kimagasló teljesítmény. Nagyon fontosak voltak az esti beszélgetéseink, melyek során szemtől szembe beszéltünk meg mindent. Ez az alapja a következő szezonnak, mely során szeretném megnyerni az ifi bajnokságot csakúgy, mint a terem és a strand Diákolimpiát. Ha lesz lehetőségem arra, hogy az országos strandröplabda bajnokságban is induljak, akkor azt is meg szeretném nyerni. Tervek vannak, melyeket meg kell valósítanom. De most pihenés jön, melyet edzőtábor követ majd.

Balázs Bálint: - Nagyon jó volt a hangulat az elmúlt egy évben, így egyénileg és csapatként is jól érezhettük magunkat. Az összhang a pályán és azon kívül is kiváló volt. Úgy érzem, hogy a mögöttünk hagyott évben mind technikailag, mind fizikailag sokat fejlődtem. A bajnokság elejétől kezdve éreztem, hogy ott lehetünk az élen, bár a döntőben kiváló csapatok ellen játszottunk szoros mérkőzéseket. Az országnak azzal, hogy összességében egy szettet vesztettünk csak el bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a legjobbak. Jövőre egyértelműen az a célom, mivel a csapatunk remek lesz, hogy megvédjük elsőségünket. Többször felkértek arra, hogy a dunaújvárosi Diákolimpiákon játékvezetőként közreműködjek, amely nagyon jó volt, de azért játszani jobban szeretek. A Pannon tanulójaként nekem is fontos a tanulás, hiszen szeretnék majd továbbtanulni. Érdekel az edzői pálya, de felnőttként mindenképpen a röplabdával kívánok foglalkozni.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: közel volt a bravúr

Torna Eb: közel volt a bravúr

2022. aug. 13.

Az utolsó szer előtt még ötödik helyen állt, ám végül a hetedik pozícióban fejezte be a csapatversenyt a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar női tornász válogatott a müncheni Európa-bajnokságon.

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

2022. aug. 13.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól teljesített a junior csapat

Jól teljesített a junior csapat

2022. aug. 13.

Jól szerepelt a Czifra Bettina Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságának selejtezőjében Münchenben, ahol a csapatversenyben kilencedik lett, egyéni összetettben pedig Czifra Lili lett a legjobb magyar versenyző 13. pozíciójával.

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

2022. aug. 12.

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2022. aug. 12.

Jól alakult futsalosaink első felkészülési mérkőzése az idén már az élvonalban szereplő ELTE-BEAC otthonában.

Most a horvátok örülhettek

Most a horvátok örülhettek

2022. aug. 12.

Hétgólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés harmadik edzőmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.