Dunaújváros Hetilap

Cserkészek nemzetközi találkozója

2018. július 12. (csütörtök) 18:36 - Brousil Csaba

Újabb nagyszabású nemzetközi rendezvénynek ad helyet városunk, ugyanis nálunk rendezik meg július 28. és augusztus 4. között a  Közép-európai Cserkészdzsemborit. Erről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, Hegedűs Szilveszter cserkész segédtiszt, a rendezvény főszervezője, Varga Anett, a program munkacsoportjának tagja és Arnold Miklós a DVG Zrt. ágazati vezetője.

Cserna Gábor elmondta, hogy a Rockmaraton, és az országos strandröplabda bajnokság hajrájának városunkba rendezendő programjai után ismét egy több száz főt magába foglaló csaknem egyhetes rendezvénynek ad otthont Dunaújváros. Mint mondta a cserkészek már húsz éve szerveznek ilyen találkozókat és idén Magyarország és ezen belül városunk adhat helyszínt ennek a dzsemborinak, amire nagyon büszkék lehetünk. A Visegrádi Négyek országaiból(Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Magyarország) közel hatszáz fiatal tölt majd el egy hetet a Szalki-szigeten. Cserna Gábor kiemelte, hogy a rendezvény fő célja a közösségformálás, melynek keretein belül számtalan programon vesznek majd részt az ifjú cserkészek. Külön szólt az önkéntes munka programjáról, melynek során az ideérkezők a Jószoliban falfestést, a kórházban kertrendezést és a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben udvarrendezést végeznek majd.

Hegedűs Szilveszter elmondta, hogy a város vezetésének hála nagyon színes programokat tudnak majd biztosítani a résztvevőknek. Az első nap a megérkezés és az ismerkedés jegyében zajlik majd, másnap, vasárnap a lelki program kerül előtérbe. A többi napon kirándulás, buli, a már említett önkéntes munka, egy nagy nemzetközi est és egy városi számháború szerepel majd. Az utóbbira szívesen várják a városi fiatalokat is, csakúgy, mint az önkéntes munkák alkalmával. Varga Anett a cserkészek kirándulási programját ismertette. Elmondta, hogy 150 fős csoportokban, négy napon a Balatonra viszik majd a fiatalokat, ahol a fürdésen túl városnézés, lángos evés és a hazai kultúrával való megismerkedés lesz a program Tihanyban és Alsóőrsön egyaránt. A csoportok mindig vegyes összetételűek lesznek, mind a négy etapba jut a V4-ek összes országából jövő cserkész, tehát nem különítik el őket nemzetek szerint. Arnold Miklós elmondta, hogy már több mint fél éve zajlanak az egyeztetések a szervezők és a DVG Zrt. között. Mint mondta a DVG feladat a helyszínbiztosításon túl az őrző-védő feladatok ellátása és a napi háromszori étkeztetés biztosítása lesz.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Közgyűlés, Mesepont

D+ Híradó - Közgyűlés, Mesepont

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Több mint 40 napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés, mesés rendezvénnyel várják a gyerekeket az MMK-ban, vereség itthon - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

 Az élményfürdő és az uszoda közötti területen épülhet fel az új szálloda

Az élményfürdő és az uszoda közötti területen épülhet fel az új szálloda

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Mintegy negyven napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a szeptemberi közgyűlésen.

Komoly segítség a gyermekosztálynak!

Komoly segítség a gyermekosztálynak!

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Több mint egymillió forint értékben nyert egészségügyi eszközöket a K&H Gyógyvarázs elnevezésű műszerbeszerzési pályázaton a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya.

D+ Híradó - Vöröskereszt, kiállítás

D+ Híradó - Vöröskereszt, kiállítás

2018. szeptember 18. (kedd)

Országos baleset-szimulációs gyakorlat városunkban, vándorkiállítás nyílt az egyetemen, parádés meccsen győzött a DAB - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Lezárják a Délit, változik a menetrend

Lezárják a Délit, változik a menetrend

2018. szeptember 18. (kedd)

Karbantartási munkák miatt októberben két hétre teljesen lezárják a fővárosi Déli pályaudvart - erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága kedden az MTI megkeresésére.

Kiemelt együttműködés, közös fejlesztés

Kiemelt együttműködés, közös fejlesztés

2018. szeptember 18. (kedd)

A rendőrkapitányság és az önkormányzat közötti kiemelt együttműködésről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos és Suszter Tamás a városi kapitányság vezetője kedden.

D+ Híradó - Évforduló, emléktorna

D+ Híradó - Évforduló, emléktorna

2018. szeptember 17. (hétfő)

Négy éve a gyerekek "szolgálatában", röplabda torna Liszi Ferenc emlékére, idegenben győzött a DPASE - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.