Dunaújváros Hetilap

Cserkészek nemzetközi találkozója

2018. július 12. (csütörtök) 18:36 - Brousil Csaba

Újabb nagyszabású nemzetközi rendezvénynek ad helyet városunk, ugyanis nálunk rendezik meg július 28. és augusztus 4. között a  Közép-európai Cserkészdzsemborit. Erről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, Hegedűs Szilveszter cserkész segédtiszt, a rendezvény főszervezője, Varga Anett, a program munkacsoportjának tagja és Arnold Miklós a DVG Zrt. ágazati vezetője.

Cserna Gábor elmondta, hogy a Rockmaraton, és az országos strandröplabda bajnokság hajrájának városunkba rendezendő programjai után ismét egy több száz főt magába foglaló csaknem egyhetes rendezvénynek ad otthont Dunaújváros. Mint mondta a cserkészek már húsz éve szerveznek ilyen találkozókat és idén Magyarország és ezen belül városunk adhat helyszínt ennek a dzsemborinak, amire nagyon büszkék lehetünk. A Visegrádi Négyek országaiból(Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Magyarország) közel hatszáz fiatal tölt majd el egy hetet a Szalki-szigeten. Cserna Gábor kiemelte, hogy a rendezvény fő célja a közösségformálás, melynek keretein belül számtalan programon vesznek majd részt az ifjú cserkészek. Külön szólt az önkéntes munka programjáról, melynek során az ideérkezők a Jószoliban falfestést, a kórházban kertrendezést és a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben udvarrendezést végeznek majd.

Hegedűs Szilveszter elmondta, hogy a város vezetésének hála nagyon színes programokat tudnak majd biztosítani a résztvevőknek. Az első nap a megérkezés és az ismerkedés jegyében zajlik majd, másnap, vasárnap a lelki program kerül előtérbe. A többi napon kirándulás, buli, a már említett önkéntes munka, egy nagy nemzetközi est és egy városi számháború szerepel majd. Az utóbbira szívesen várják a városi fiatalokat is, csakúgy, mint az önkéntes munkák alkalmával. Varga Anett a cserkészek kirándulási programját ismertette. Elmondta, hogy 150 fős csoportokban, négy napon a Balatonra viszik majd a fiatalokat, ahol a fürdésen túl városnézés, lángos evés és a hazai kultúrával való megismerkedés lesz a program Tihanyban és Alsóőrsön egyaránt. A csoportok mindig vegyes összetételűek lesznek, mind a négy etapba jut a V4-ek összes országából jövő cserkész, tehát nem különítik el őket nemzetek szerint. Arnold Miklós elmondta, hogy már több mint fél éve zajlanak az egyeztetések a szervezők és a DVG Zrt. között. Mint mondta a DVG feladat a helyszínbiztosításon túl az őrző-védő feladatok ellátása és a napi háromszori étkeztetés biztosítása lesz.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Szurkolás, felújítás

D+ Híradó - Szurkolás, felújítás

2018. július 16. (hétfő)

Több százan szurkoltak a Városháza téren, megújult a könyvtár homlokzata, országos bajnokság volt a lőtéren - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Hinták, mászókák és homokozók

Hinták, mászókák és homokozók

2018. július 16. (hétfő)

Tizenhat játszótéren fognak új elemeket beszerelni, összesen mintegy kilenc millió forint értékben. A bizottságok erről tárgyaltak. 

Az akarat és a  boldogság hétköznapjai

Az akarat és a boldogság hétköznapjai

2018. július 16. (hétfő)

Amióta beszélgettem Ildikóval, rájöttem, hogy a boldogság az nem azt jelenti, hogy az embernek mindene megvan…Mert vannak olyanok, akik naponta, mindig újra és újra apró mozaikokból építik fel a saját boldogságukat, néha szinte a reménytelenségből

D+ Híradó - Felújítás, évzáró

D+ Híradó - Felújítás, évzáró

2018. július 15. (vasárnap)

Közel 300 milliós felújítás a Petőfiben, családbarát szülészetek pályázat, évzárót tartott a DLSZ - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Korszerű, jobb, olcsóbb

Korszerű, jobb, olcsóbb

2018. július 15. (vasárnap)

Az önkormányzat szerződést kötött a Swarco Traffic Hungaria Kft-vel két közlekedési csomópont forgalomirányító berendezésének cseréjéről.

Tízezren a Vasasnapon

Tízezren a Vasasnapon

2018. július 14. (szombat)

A XLI Vasas- és Kohásznapon jól megfért egymás mellett a hagyomány és a modern technológia. Gyárlátogatás, MÁV Nosztalgia gőzös, Tesla élményvezetés és high-tech innovációs sátor is várta a látogatókat.

D+ Híradó - Véradás, biciklisek

D+ Híradó - Véradás, biciklisek

2018. július 14. (szombat)

Váradás nyáron is, kiépített bicikliutak városszerte, újabb igazolás a focicsapatnál - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.