Dunaújváros Hetilap

Cserkészek nemzetközi találkozója

2018. július 12. (csütörtök) 18:36 - Brousil Csaba

Újabb nagyszabású nemzetközi rendezvénynek ad helyet városunk, ugyanis nálunk rendezik meg július 28. és augusztus 4. között a  Közép-európai Cserkészdzsemborit. Erről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, Hegedűs Szilveszter cserkész segédtiszt, a rendezvény főszervezője, Varga Anett, a program munkacsoportjának tagja és Arnold Miklós a DVG Zrt. ágazati vezetője.

Cserna Gábor elmondta, hogy a Rockmaraton, és az országos strandröplabda bajnokság hajrájának városunkba rendezendő programjai után ismét egy több száz főt magába foglaló csaknem egyhetes rendezvénynek ad otthont Dunaújváros. Mint mondta a cserkészek már húsz éve szerveznek ilyen találkozókat és idén Magyarország és ezen belül városunk adhat helyszínt ennek a dzsemborinak, amire nagyon büszkék lehetünk. A Visegrádi Négyek országaiból(Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Magyarország) közel hatszáz fiatal tölt majd el egy hetet a Szalki-szigeten. Cserna Gábor kiemelte, hogy a rendezvény fő célja a közösségformálás, melynek keretein belül számtalan programon vesznek majd részt az ifjú cserkészek. Külön szólt az önkéntes munka programjáról, melynek során az ideérkezők a Jószoliban falfestést, a kórházban kertrendezést és a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben udvarrendezést végeznek majd.

Hegedűs Szilveszter elmondta, hogy a város vezetésének hála nagyon színes programokat tudnak majd biztosítani a résztvevőknek. Az első nap a megérkezés és az ismerkedés jegyében zajlik majd, másnap, vasárnap a lelki program kerül előtérbe. A többi napon kirándulás, buli, a már említett önkéntes munka, egy nagy nemzetközi est és egy városi számháború szerepel majd. Az utóbbira szívesen várják a városi fiatalokat is, csakúgy, mint az önkéntes munkák alkalmával. Varga Anett a cserkészek kirándulási programját ismertette. Elmondta, hogy 150 fős csoportokban, négy napon a Balatonra viszik majd a fiatalokat, ahol a fürdésen túl városnézés, lángos evés és a hazai kultúrával való megismerkedés lesz a program Tihanyban és Alsóőrsön egyaránt. A csoportok mindig vegyes összetételűek lesznek, mind a négy etapba jut a V4-ek összes országából jövő cserkész, tehát nem különítik el őket nemzetek szerint. Arnold Miklós elmondta, hogy már több mint fél éve zajlanak az egyeztetések a szervezők és a DVG Zrt. között. Mint mondta a DVG feladat a helyszínbiztosításon túl az őrző-védő feladatok ellátása és a napi háromszori étkeztetés biztosítása lesz.

A rovat további hírei: Közélet

Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot Magyarországon

Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot Magyarországon

2019. február 18. (hétfő)

2018-ban a Paksi Atomerőmű négy blokkja 15 733,2 gigawattóra villamos energiát termelt, a bruttó hazai villamosenergia-előállítás felét biztosította  - közölte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Marcsi néni a tündérkönyvtáros

Marcsi néni a tündérkönyvtáros

2019. február 17. (vasárnap)

Csodálatos birodalom a gyermekkönyvtár.  Egyrészt azért, mert ott vannak az álmok, az érzések, a gondolatok megtestesítői: a könyvek.  De azért is, mert tengernyi játék is van ott, minden, ami ahhoz kell, hogy akarjunk, szeressünk, vágyjunk belépni a könyvek szép és varázslatos birodalmába.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. február 16. (szombat)

Vállalkozók Bálja, újabb szociális intézményt újítottak fel, közmeghallgatást és közgyűlést tartottak a Városházán - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Jótékonyság, felolvasás

D+ Híradó - Jótékonyság, felolvasás

2019. február 15. (péntek)

Jótékonysági akció volt az Arany iskolában, Wass Albert felolvasó nap lesz, idegenben lép pályára a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Parkolás - Polgármesteri helyszínbejárás a Rómain

Parkolás - Polgármesteri helyszínbejárás a Rómain

2019. február 15. (péntek)

A keddi közmeghallgatáson tett ígéretét váltotta be Cserna Gábor polgármester: a Római körúton személyesen győződött meg a parkolási helyzetről és egyeztetett a problémát felvető lakókkal.

Felújították az Útkereső Segítő Szolgálat székhelyét

Felújították az Útkereső Segítő Szolgálat székhelyét

2019. február 15. (péntek)

Egy 205 millió forintos projekt részeként megújult az Útkeresés Segítő Szolgálat Bartók Béla téri székhelye. Az energetikailag korszerűsített intézménybe decemberben költözött vissza a családsegítő szervezet.

Gyengül az influenzajávány

Gyengül az influenzajávány

2019. február 15. (péntek)

Fejér megye területén 3134 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján február 4. és 10. között. Ez 18 százalékkal kevesebb az előző hetinél.