Dunaújváros Hetilap

Cserkészek nemzetközi találkozója

2018. július 12. (csütörtök) 18:36 - Brousil Csaba

Újabb nagyszabású nemzetközi rendezvénynek ad helyet városunk, ugyanis nálunk rendezik meg július 28. és augusztus 4. között a  Közép-európai Cserkészdzsemborit. Erről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, Hegedűs Szilveszter cserkész segédtiszt, a rendezvény főszervezője, Varga Anett, a program munkacsoportjának tagja és Arnold Miklós a DVG Zrt. ágazati vezetője.

Cserna Gábor elmondta, hogy a Rockmaraton, és az országos strandröplabda bajnokság hajrájának városunkba rendezendő programjai után ismét egy több száz főt magába foglaló csaknem egyhetes rendezvénynek ad otthont Dunaújváros. Mint mondta a cserkészek már húsz éve szerveznek ilyen találkozókat és idén Magyarország és ezen belül városunk adhat helyszínt ennek a dzsemborinak, amire nagyon büszkék lehetünk. A Visegrádi Négyek országaiból(Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Magyarország) közel hatszáz fiatal tölt majd el egy hetet a Szalki-szigeten. Cserna Gábor kiemelte, hogy a rendezvény fő célja a közösségformálás, melynek keretein belül számtalan programon vesznek majd részt az ifjú cserkészek. Külön szólt az önkéntes munka programjáról, melynek során az ideérkezők a Jószoliban falfestést, a kórházban kertrendezést és a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben udvarrendezést végeznek majd.

Hegedűs Szilveszter elmondta, hogy a város vezetésének hála nagyon színes programokat tudnak majd biztosítani a résztvevőknek. Az első nap a megérkezés és az ismerkedés jegyében zajlik majd, másnap, vasárnap a lelki program kerül előtérbe. A többi napon kirándulás, buli, a már említett önkéntes munka, egy nagy nemzetközi est és egy városi számháború szerepel majd. Az utóbbira szívesen várják a városi fiatalokat is, csakúgy, mint az önkéntes munkák alkalmával. Varga Anett a cserkészek kirándulási programját ismertette. Elmondta, hogy 150 fős csoportokban, négy napon a Balatonra viszik majd a fiatalokat, ahol a fürdésen túl városnézés, lángos evés és a hazai kultúrával való megismerkedés lesz a program Tihanyban és Alsóőrsön egyaránt. A csoportok mindig vegyes összetételűek lesznek, mind a négy etapba jut a V4-ek összes országából jövő cserkész, tehát nem különítik el őket nemzetek szerint. Arnold Miklós elmondta, hogy már több mint fél éve zajlanak az egyeztetések a szervezők és a DVG Zrt. között. Mint mondta a DVG feladat a helyszínbiztosításon túl az őrző-védő feladatok ellátása és a napi háromszori étkeztetés biztosítása lesz.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Hóhelyzet, cégkapu

D+ Híradó - Hóhelyzet, cégkapu

2018. november 19. (hétfő)

A DVG Zrt. felkészült a hóhelyzetre, január 1-től kötelező lesz a cégkapu, darts versenyt rendeztek az MMK-ban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Itt az idei Adventi Forgatag teljes programja

Itt az idei Adventi Forgatag teljes programja

2018. november 19. (hétfő)

December 2-án az első gyertya meggyújtásával megkezdődik az idei Adventi Forgatag, színes programokkal és lélekhangoló műsorokkal várja a városlakókat a főtér. Mutatjuk, a részletes programot.

A gépszemle előtt már megvolt az első bevetés

A gépszemle előtt már megvolt az első bevetés

2018. november 19. (hétfő)

November 15-től megkezdte a téli hóeltakarítás ügyeleti rendszerét a DVG Zrt., a cég több kis- és nagygéppel, kézi munkaerővel, síkosságmentesítő anyagokkal bevetésre készen áll erre a szezonra is.

D+ Híradó - Megállapodás, felújítás

D+ Híradó - Megállapodás, felújítás

2018. november 18. (vasárnap)

Együttműködési megállapodást írtak alá az egyetemen, folytatódik a járdaépítési program, simán nyert a futsal csapat - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Jut hely a szállásokon minden otthontalannak

Jut hely a szállásokon minden otthontalannak

2018. november 18. (vasárnap)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága szerint minden otthontalan számára biztosítanak fűtött szobát, ágyat, meleg ételt, egészségügyi ellátást és tisztálkodási lehetőséget.

Kórházi bál a jótékonyság jegyében

Kórházi bál a jótékonyság jegyében

2018. november 17. (szombat)

Idén immáron hatodik alkalommal rendezték meg a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági bálját a Dunaújvárosi Egyetemen. A rendezvény fővédnökei ezúttal is dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes, miniszterelnöki biztos és Cserna Gábor, polgármester voltak.

Paks II. - Dunaújváros is profitálni fog a fejlesztésből

Paks II. - Dunaújváros is profitálni fog a fejlesztésből

2018. november 16. (péntek)

A Paks II. beruházáshoz kapcsolódóan egy stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a felek a Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia és Kutatóközpontjának létrehozásáról pénteken, az egyetemen.