Dunaújvárosi éremeső Mezőkövesden

2018. július 18. (szerda) 8:00 - spigott

Remekül szerepeltek a Dunai Ökölvívó Egyesület versenyzői a Mezőkövesden megrendezett 42. Matyó Kupán.

A Magyar Ökölvívó Szövetség, az Észak Magyarországi Ökölvívó Régió Központ és a Mezőkövesd–Zsóry SE ökölvívó szakosztályának szervezésében rendezték meg a közelmúltban Mezőkövesden a 42. Matyó Kupa elnevezésű nemzetközi bokszviadalt. A rangos megméretésen a Dunai Ökölvívó Egyesület (DÖSE) versenyzői is részt vettek, s mint arról Sulák András edző beszámolt, a dunaújvárosiak ezúttal is remek eredményekkel örvendezették meg a szakvezetést és az értük szorító drukkereket.

"A magyar ökölvívókon kívül voltak románok, ukránok és svédek, míg mi összesen nyolc versenyzővel vettünk részt a megméretésen, s három aranyérmet, valamint két bronzérmet szereztünk. Horváth Máté a serdülő 62 kg-ban, Zörgő Adorján junior 48 kg-ban, Kovács Adrián a felnőttek 64 kg-os mezőnyében szerzett aranyérmet, míg Erdélyi Péter (junior +80 kg), valamint Dodó Norbert (felnőtt 52 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott. Közülük Adorjánnak volt a legkönnyebb dolga, mert egyedül volt a súlycsoportjában, így neki csak sikeresen mérlegelnie kellett az aranyért. Horváth Máté két meccsen állt a kötelek közé, mindkettőt megnyerte, méghozzá nagyon meggyőző teljesítményt nyújtva.

Sulák András (balra) tanítványai ismét kitettek magukért!

Nagyon elégedett voltam vele, mert egyre inkább példaképpé válik az utánpótlásunk számára, mind hozzáállásban, mind tehetségben, tényleg egy olyan versenyző, akire az idei eredményei alapján felnézhetnek a többiek. Kovács Adrián az első nap egy nagyon jó ukrán srácot vert meg, majd a második napon idő előtt véget vetett a küzdelmének, technikai KO-val nyert, s teljesen megérdemelten szerzett ő is aranyérmet. Rajtuk kívül még volt három korosztályon kívüli versenyzőnk is, Mák Tamás Kevin, Molnár Dorián és Tóth Tamás, ők bemutató mérkőzéseket vívtak ezúttal. Velük még azért sokat kell dolgozni, ez volt az első közös tornánk együtt, de biztos vagyok abban, hogy ők is egyre jobb teljesítményre lesznek képesek, s felzárkóznak a legjobbak mögé" – értékelt a DÖSE ökölvívóinak vezetőedzője.

Sok pihenésre azonban nem jutott idő, mert kedden a DÖSE közelmúltban átadott új ökölvívó termében látta vendégül a szakosztály a Hódmezővásárhely, a Kecskemét és a Baja versenyzőit, s az eseményről szintén Sulák András tájékoztatta honlapunkat.

"Hódmezővásárhelyről itt volt a válogatott kerettag Kovács Pál, a kecskemétiek egy nyolcfős delegációval érkeztek, köztük több utánpótlás válogatottal, míg bajáról a Felsővárosi Ökölvívó SE versenyzői látogattak hozzánk, köztük Gálos Rolanddal, aki oszlopos tagja a felnőtt válogatottnak. Közösen edzettünk egy jót, barátságos körülmények közötti megméretés volt ez, de éles szituációkban, fontos volt, hogy idegen kezekkel is találkozzanak a gyerekeink, s olyan meccseket játsszanak, amelyekből tanulni is lehet. Ez volt az első ilyen közös fellépésünk az új termünkben, melyért nem lehetünk elég hálásak városunk önkormányzatának, egyesületünk elnökének, Mádai Balázsnak. Itt tényleg kiváló körülmények között készülhetünk, s minden adott ahhoz, hogy kitartó munkával képezzük azokat a fiatalokat, akik nálunk szeretnék elsajátítani a sportág csínját-bínját" – árulta el Sulák András.

A rovat további hírei: Sport

Szoros meccsek az Aranyban

Szoros meccsek az Aranyban

2019. január 22. (kedd)

Kiélezett, izgalmas csatákat hoztak a városi futsal bajnokság hetedik fordulójának hétfő esti mérkőzései az Arany iskola tornatermében.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. január 22. (kedd)

Idegenben, a kiesés elől menekülő Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára szerdán este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Tartják előttünk az előnyüket

Tartják előttünk az előnyüket

2019. január 21. (hétfő)

Az olasz válogatott legyőzte Hollandiát, így továbbra is hibátlan mérleggel, négy pont előnnyel vezeti a női vízilabda világliga B csoportját, melyben a magyarok a második helyen állnak és már bejutottak az Európa Kupa hatos döntőjébe.

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját.