Dunaújvárosi éremeső Mezőkövesden

2018. július 18. (szerda) 8:00 - spigott

Remekül szerepeltek a Dunai Ökölvívó Egyesület versenyzői a Mezőkövesden megrendezett 42. Matyó Kupán.

A Magyar Ökölvívó Szövetség, az Észak Magyarországi Ökölvívó Régió Központ és a Mezőkövesd–Zsóry SE ökölvívó szakosztályának szervezésében rendezték meg a közelmúltban Mezőkövesden a 42. Matyó Kupa elnevezésű nemzetközi bokszviadalt. A rangos megméretésen a Dunai Ökölvívó Egyesület (DÖSE) versenyzői is részt vettek, s mint arról Sulák András edző beszámolt, a dunaújvárosiak ezúttal is remek eredményekkel örvendezették meg a szakvezetést és az értük szorító drukkereket.

"A magyar ökölvívókon kívül voltak románok, ukránok és svédek, míg mi összesen nyolc versenyzővel vettünk részt a megméretésen, s három aranyérmet, valamint két bronzérmet szereztünk. Horváth Máté a serdülő 62 kg-ban, Zörgő Adorján junior 48 kg-ban, Kovács Adrián a felnőttek 64 kg-os mezőnyében szerzett aranyérmet, míg Erdélyi Péter (junior +80 kg), valamint Dodó Norbert (felnőtt 52 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott. Közülük Adorjánnak volt a legkönnyebb dolga, mert egyedül volt a súlycsoportjában, így neki csak sikeresen mérlegelnie kellett az aranyért. Horváth Máté két meccsen állt a kötelek közé, mindkettőt megnyerte, méghozzá nagyon meggyőző teljesítményt nyújtva.

Sulák András (balra) tanítványai ismét kitettek magukért!

Nagyon elégedett voltam vele, mert egyre inkább példaképpé válik az utánpótlásunk számára, mind hozzáállásban, mind tehetségben, tényleg egy olyan versenyző, akire az idei eredményei alapján felnézhetnek a többiek. Kovács Adrián az első nap egy nagyon jó ukrán srácot vert meg, majd a második napon idő előtt véget vetett a küzdelmének, technikai KO-val nyert, s teljesen megérdemelten szerzett ő is aranyérmet. Rajtuk kívül még volt három korosztályon kívüli versenyzőnk is, Mák Tamás Kevin, Molnár Dorián és Tóth Tamás, ők bemutató mérkőzéseket vívtak ezúttal. Velük még azért sokat kell dolgozni, ez volt az első közös tornánk együtt, de biztos vagyok abban, hogy ők is egyre jobb teljesítményre lesznek képesek, s felzárkóznak a legjobbak mögé" – értékelt a DÖSE ökölvívóinak vezetőedzője.

Sok pihenésre azonban nem jutott idő, mert kedden a DÖSE közelmúltban átadott új ökölvívó termében látta vendégül a szakosztály a Hódmezővásárhely, a Kecskemét és a Baja versenyzőit, s az eseményről szintén Sulák András tájékoztatta honlapunkat.

"Hódmezővásárhelyről itt volt a válogatott kerettag Kovács Pál, a kecskemétiek egy nyolcfős delegációval érkeztek, köztük több utánpótlás válogatottal, míg bajáról a Felsővárosi Ökölvívó SE versenyzői látogattak hozzánk, köztük Gálos Rolanddal, aki oszlopos tagja a felnőtt válogatottnak. Közösen edzettünk egy jót, barátságos körülmények közötti megméretés volt ez, de éles szituációkban, fontos volt, hogy idegen kezekkel is találkozzanak a gyerekeink, s olyan meccseket játsszanak, amelyekből tanulni is lehet. Ez volt az első ilyen közös fellépésünk az új termünkben, melyért nem lehetünk elég hálásak városunk önkormányzatának, egyesületünk elnökének, Mádai Balázsnak. Itt tényleg kiváló körülmények között készülhetünk, s minden adott ahhoz, hogy kitartó munkával képezzük azokat a fiatalokat, akik nálunk szeretnék elsajátítani a sportág csínját-bínját" – árulta el Sulák András.

A rovat további hírei: Sport

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

2019. május 23. (csütörtök)

Az idei évben is a Dunaújváros Stadion adott otthont a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, melynek fináléjában büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

Rangadók napja a Campusban

Rangadók napja a Campusban

2019. május 22. (szerda)

Továbbra sem lehet megjósolni, hogy ki nyeri a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei küzdelmeit.

Rossi három fővel szűkítette a magyar keretet

Rossi három fővel szűkítette a magyar keretet

2019. május 22. (szerda)

Marco Rossi szövetségi kapitány az eddigi 32-ről 29 fősre szűkítette az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretét.

Ketten már az Eb-re is készülhetnek

Ketten már az Eb-re is készülhetnek

2019. május 22. (szerda)

A Dunaferr SE maratoni kajakosai közül Katona Lili és Máthé Krisztián is kvalifikálta magát a franciaországi Európa-bajnokságra.

Strandröplabdában is a legjobbak között

Strandröplabdában is a legjobbak között

2019. május 22. (szerda)

A DSE Röplabda Akadémia játékosai a IV. korcsoportos Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében az előzetes elvárásokat túlteljesítve ezüstérmet nyertek!

Triscsuk Krisztina újra Dunaújvárosban

Triscsuk Krisztina újra Dunaújvárosban

2019. május 21. (kedd)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatánál folytatja pályafutását Triscsuk Krisztina, s mellette két új igazolást is bejelentett az együttes vezetése.