Dunaújvárosi éremeső Mezőkövesden

2018. július 18. (szerda) 8:00 - spigott

Remekül szerepeltek a Dunai Ökölvívó Egyesület versenyzői a Mezőkövesden megrendezett 42. Matyó Kupán.

A Magyar Ökölvívó Szövetség, az Észak Magyarországi Ökölvívó Régió Központ és a Mezőkövesd–Zsóry SE ökölvívó szakosztályának szervezésében rendezték meg a közelmúltban Mezőkövesden a 42. Matyó Kupa elnevezésű nemzetközi bokszviadalt. A rangos megméretésen a Dunai Ökölvívó Egyesület (DÖSE) versenyzői is részt vettek, s mint arról Sulák András edző beszámolt, a dunaújvárosiak ezúttal is remek eredményekkel örvendezették meg a szakvezetést és az értük szorító drukkereket.

"A magyar ökölvívókon kívül voltak románok, ukránok és svédek, míg mi összesen nyolc versenyzővel vettünk részt a megméretésen, s három aranyérmet, valamint két bronzérmet szereztünk. Horváth Máté a serdülő 62 kg-ban, Zörgő Adorján junior 48 kg-ban, Kovács Adrián a felnőttek 64 kg-os mezőnyében szerzett aranyérmet, míg Erdélyi Péter (junior +80 kg), valamint Dodó Norbert (felnőtt 52 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott. Közülük Adorjánnak volt a legkönnyebb dolga, mert egyedül volt a súlycsoportjában, így neki csak sikeresen mérlegelnie kellett az aranyért. Horváth Máté két meccsen állt a kötelek közé, mindkettőt megnyerte, méghozzá nagyon meggyőző teljesítményt nyújtva.

Sulák András (balra) tanítványai ismét kitettek magukért!

Nagyon elégedett voltam vele, mert egyre inkább példaképpé válik az utánpótlásunk számára, mind hozzáállásban, mind tehetségben, tényleg egy olyan versenyző, akire az idei eredményei alapján felnézhetnek a többiek. Kovács Adrián az első nap egy nagyon jó ukrán srácot vert meg, majd a második napon idő előtt véget vetett a küzdelmének, technikai KO-val nyert, s teljesen megérdemelten szerzett ő is aranyérmet. Rajtuk kívül még volt három korosztályon kívüli versenyzőnk is, Mák Tamás Kevin, Molnár Dorián és Tóth Tamás, ők bemutató mérkőzéseket vívtak ezúttal. Velük még azért sokat kell dolgozni, ez volt az első közös tornánk együtt, de biztos vagyok abban, hogy ők is egyre jobb teljesítményre lesznek képesek, s felzárkóznak a legjobbak mögé" – értékelt a DÖSE ökölvívóinak vezetőedzője.

Sok pihenésre azonban nem jutott idő, mert kedden a DÖSE közelmúltban átadott új ökölvívó termében látta vendégül a szakosztály a Hódmezővásárhely, a Kecskemét és a Baja versenyzőit, s az eseményről szintén Sulák András tájékoztatta honlapunkat.

"Hódmezővásárhelyről itt volt a válogatott kerettag Kovács Pál, a kecskemétiek egy nyolcfős delegációval érkeztek, köztük több utánpótlás válogatottal, míg bajáról a Felsővárosi Ökölvívó SE versenyzői látogattak hozzánk, köztük Gálos Rolanddal, aki oszlopos tagja a felnőtt válogatottnak. Közösen edzettünk egy jót, barátságos körülmények közötti megméretés volt ez, de éles szituációkban, fontos volt, hogy idegen kezekkel is találkozzanak a gyerekeink, s olyan meccseket játsszanak, amelyekből tanulni is lehet. Ez volt az első ilyen közös fellépésünk az új termünkben, melyért nem lehetünk elég hálásak városunk önkormányzatának, egyesületünk elnökének, Mádai Balázsnak. Itt tényleg kiváló körülmények között készülhetünk, s minden adott ahhoz, hogy kitartó munkával képezzük azokat a fiatalokat, akik nálunk szeretnék elsajátítani a sportág csínját-bínját" – árulta el Sulák András.

A rovat további hírei: Sport

Szép hétvégi győzelmek

Szép hétvégi győzelmek

2018. október 22. (hétfő)

Az NB II-es felnőtt bajnokságban nagy küzdelem után, míg az Ifjúsági bajnokságban meggyőző játékkal szerezte meg sikereit a DSE Röplabda Akadémia.

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

2018. október 21. (vasárnap)

Ma ismét Debrecenben lépett pályára a Dunaferr SE NB I-es csapata, ám ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Grosics nyerte a rangadót

A Grosics nyerte a rangadót

2018. október 21. (vasárnap)

Az NB III-as labdarúgó bajnokság közép csoportjának 11. fordulójában a Dunaújváros PASE ezúttal Gyulán kapott ki egy góllal.

Át kell lendülni a nehézségeken!

Át kell lendülni a nehézségeken!

2018. október 21. (vasárnap)

Az első helyszíni edzéseken is túl van a Dunaferr SE válogatott tornásza, aki sérülésektől sem mentes időszak után vesz részt a tornászok világbajnokságán.

Hibátlan utánpótlás

Hibátlan utánpótlás

2018. október 21. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak mind a négy utánpótlás együttese magabiztos győzelemnek örülhetett a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Eger várát is bevették a vízilabdázók

Eger várát is bevették a vízilabdázók

2018. október 20. (szombat)

A gólokban gazdag első negyed után magához ragadta az irányítást, s végül 16-9-re nyert Egerben a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában.

Más súlycsoportban

Más súlycsoportban

2018. október 20. (szombat)

Kiütéses, 43-14-es sikert aratott a svájci Spono Eagles elleni EHF Kupa selejtező visszavágóján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába.