Henrich Jabornik ismét az Acélbikáknál

doszerk - 2018. július 11. 7:38

Újra a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét erősíti Henrich Jabornik. A 27 éves szlovák védő a Ferencvárostól szerződik Dunaújvárosba.

A Dunaújvárosi Acélbikák együttese hivatalos honlapján jelentette be ma reggel, hogy ismét a DAB csapatát erősíti a szlovák Henrich Jabvornik. A 27 éves bekk nem lesz ismeretlen a DAB szurkolói számára, mivel a 2013/2014-es szezonban már erősítette csapatunkat, méghozzá igencsak ponterősen, mivel védő létére 49 mérkőzésen 32 pontot (14 gól, 18 assziszt) szerzett első magyarországi szezonjában. A szakolcai születésű játékos a HK Skalica együttesénél kezdte pályafutását, tagja volt az U18-as, valamint az U20-as szlovák válogatottnak is, mielőtt a 2010/2011-es szezonban bemutatkozott a szlovák Extraligában is.

A 2013/2014-es szezont Dunaújvárosban játszotta végig, majd a következő két idényben a Besztercebánya, a Pöstyén a Poprád és a Szakolca együtteseit erősítette. A 2016-os szezon kezdetén visszatért Magyarországra, s a Ferencváros csapatához írt alá, ahol két idényen keresztül szerepelt, meglehetősen termékenyen, ugyanis első évében 46 mérkőzésen 35 pontot szerzett, míg a tavalyi szezonban 37 találkozón 35 (12 gól, 23 gólpassz) pontot szorgoskodott össze. A 190 centis bekk Acélbikáink negyedik légiós igazolása, s a csapat vezetése természetesen stabil védőmunkát, illetve az elmúlt évekhez hasonló ponterős játékot remél tőle is, derült ki a DAB közleményéből.

 

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.