Dunaújváros Hetilap

Hinták, mászókák és homokozók

2018. július 16. (hétfő) 12:12 - Molnár Emese

Tizenhat játszótéren fognak új elemeket beszerelni, összesen mintegy kilenc millió forint értékben. A bizottságok erről tárgyaltak. 

A határozathoz nem szükséges közgyűlési döntés, a bizottságok jóváhagyása után a polgármester rendeli el a kivitelezést. A döntés értelmében tizenhat játszótéren fognak összesen harminchárom új játszótéri elemet telepíteni. Többek között, a Petőfi ligeti játszótéren létrás mászókát telepítenek, a Vörösmarty utcaiban két darab kétszemélyes hintát, a Március 15. téren lévőben egy hatszög mászókát és egy rugós lovat, a Bagolyváriban hintát, kis csúszdát, és homokozót, a Fáy András utcaiban szintén egy homokozót, a Nagy Imre utcaiban hintát, mérleghintát, kiscsúszdát, az Ady Endre utcaiba pedig mérleghintát, hintát és homokozót. Új elemeket kap még a Liszt Ferenc kerti, az Erdő sori, a Krúdy Gyula sori, a Lilla közi, a Lajos király körúti, a Batsányi utcai, az Erkel kerti, a Semmelweis udavri és a Bocskai 14. mögötti játszótér is. A város mintegy 9,2 millió forintot biztosít az új játékelemek telepítésére a DVG Zrt-nek.  

A rovat további hírei: Közélet

Ingyenes az M6 egy szakasza

Ingyenes az M6 egy szakasza

2018. augusztus 14. (kedd)

Az M0-ás autóút fejlesztési munkálatai miatt díjmentesen közlekedhetnek az autósok keddtől az M6-os autópálya M0-ás autóút - Érd észak csomópont közötti szakaszán, Érd irányában, a visszafelé tartó szakasz azonban továbbra is fizetős - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-t.

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

2018. augusztus 13. (hétfő)

Országos hőségriasztás, átadták a szabadegyházai elkerülőt, itthon nyertek az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Szúnyogirtás lesz

Szúnyogirtás lesz

2018. augusztus 13. (hétfő)

Ezen a héten több mint háromszáz településen - köztük városunk térségében is - zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. 

Városrészi Nap idén is!

Városrészi Nap idén is!

2018. augusztus 13. (hétfő)

Szeptember 2-án ismét egy remek Városrészi Napra invitálják a szervezők az érdeklődőket a Március 15. térre. Délelőtt tíz órakor kezdődnek a színpadi programok, melyek délután négykor zárulnak a Bojtorján együttes koncertjével. Mutatjuk a részletes programot.

D+ Híradó - Ünnepi foci, véradás

D+ Híradó - Ünnepi foci, véradás

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Szent István Kupa augusztus 20-án, önkéntes véradó program, Kohász Kupa ifiknek - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Zeleszkó Margitka és az átfésült múlt

Zeleszkó Margitka és az átfésült múlt

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Nézzük a régi képeket. Gyönyörű mosolygós fiatalasszony fésűvel és ollóval a kezében. Különböző frizurák, különböző évek, különböző emberek. Több mint félévszádot töltött Zeleszkó Ferencné Margitka azzal, hogy emberek haját megszépítse itt a városban. És ez alatt a sok-sok évtized alatt férjhez ment, gyerekei születtek, majd unokái, eltemette a férjét, megélte a gyászt. Vendégek, kollégák, barátok jöttek, elmaradtak, a legtöbbjük csak a képeken nézhet vissza már  ránk.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 13-án, reggel nyolc órától várhatóan tíz óráig a következő utcákban áramszünet lesz.