Kiélezett mérkőzésen búcsúztunk

Szárszó Lajos - 2018. július 25. 18:44

Végletekig izgalmas elődöntőben vesztett egy góllal a magyar női válogatott az Európa bajnokság elődöntőjében.

Igazi vízilabda csemegére számíthattunk ma a Barcelonában zajló női vízi Európa bajnokság elődöntőjében a Magyarország – Hollandia ütközetben. A két együttes több éve rivalizál egymással, melyekből hol a mieink, hol a hollandok kerültek ki győztesen. Két éve Belgrádban, az Eb-döntőben játszottunk az orange ellen, ahol Bíró Attila együttese 9–7-re győzött. A közelmúltban azonban valamennyi világliga összecsapáson a rivális örülhetett, így Hollandia csapatának centere kijelentette, egyértelműen ők a mai meccs esélyesei. A találkozó külön érdekessége volt, hogy több ismerős is köszönthette egymást, igaz, ezúttal ellenfélként. A holland kapus ugyanis az a Laura Aarts, aki a DUE-Maarks Graphics játékosa, Vivian Sevenich jelenleg a magyar bajnokságban játszik, de korábban Catharina van der Sloot is az obI-ben szerepelt. Szilágyi Dorottya melegítette be Laura Aarts-ot, majd Gangl Edina is védéssel mutatkozott be. Rebecca Parkes gólját érvénytelenítették a kétméteres szabály miatt, viszont a védekezésünk olyan hatásos volt, hogy ellenfelünk lövéshez sem jutott. Illés Anna szerezte a találkozó első találatát, melyre több, mint öt percet kellett várni (0-1), de a válasz hamar érkezett Catharina Van Der Sloot távoli lövése után (1-1). Koolhaas emberelőnyből talált a kapunkba (2-1), majd Gangl és Aarts védett bravúrral az első negyed végén. Szilágyi Dorottya a második nyolc perc kezdetén ugyan ráúszásból elhozta a labdát, mégis Stomphorst szerzett gólt, melyre még emberelőnyből sem sikerült gyorsan reagálni (3-1), mivel Laura Aarts mindent fogott. Keszthelyi Rita elhajlásos lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult (3-2), míg a túloldalon Van Der Sloot büntetőjénél a kapufa velünk volt.

Fotó:MTI

Sevenich közeli húzását nem sikerült kivédekezni, viszont Rebecca Parkes keze sült el jókor (4-3), majd Illés Anna dolgozta le hátrányunkat (4-4). A dudaszó előtt pár másodperccel Rogge viszont visszavette az előnyt (5-4), így megint mehettünk a hollandok után. A térfélcserét követően rosszul kezdtünk, hiszen egy védekezési hiba után Van Der Sloot vette be a kapunkat (6-4), majd Megens emberelőnyből háromra növelte csapata előnyét (7-4). Aarts ellen nem találták lányaink az ellenszert, viszont a magyar kapuban Gangl Edina meccsben tartotta a csapatot. Hogy ne maradjunk lőtt gól nélkül a negyedben arról Gurisatti Gréta gondoskodott (7-5), ezzel nyílttá téve az elődöntőt. Szűcs Gabriella csökkentette egygólosra hátrányunkat (7-6), majd Gangl védett parádésan, melyet a holland kapuban Aarts másolt le. Lélektanilag rosszul jöttünk ki abból, hogy kimaradt egy emberelőnyünk, főként úgy, hogy Megens betalált (8-6). Leimetertől a vége előtt bő három perccel érkezett a válasz (8-7), viszont a harmadik kiállítása után elvesztettük Szűcs Gabriellát. Azt sikerült kivédekezni, ekkor azonban a játékvezetők kontra miatt megint védekezésre kényszerítették csapatunkat. 20 másodperccel a vége előtt a kiváló védekezés miatt az esélyünk az egyenlítésre megmaradt, de Gurisatti Gréta közeli lövését Aarts fogta. Ez a hollandok döntőbe jutását jelentette, míg mi a bronzéremért játszhatunk majd.

 

Hollandia - Magyarország 8-7 (2-1, 3-3, 2-1, 1-2)

Vezették: Mauss Marcela (GER), Peris Nenad (CRO)

Hollandia: Aarts Laura Petronella, Willemsz Debby - Megens Maud 2, Genee Dagmar, Van Der Sloot Catharina 2, Wolves Iris, Stomphorst Nomi Lisa 1, Rogge Bente 1, Sevenich Vivian 1, Joustra Kitty-Lynn, Koolhaas Ilse 1, Voorvelt Rozanne, Sleeking Brigitte.

Magyarország: Gangl Edina, Tóth Eszter Flóra - Szilágyi Dorottya, Parkes Rebecca Grace 1, Gurisatti Gréta 1, Szűcs Gabriella 1, Horváth Brigitta, Illés Anna Krisztina 2, Keszthelyi Rita 1, Leimeter Dóra 1, Gyöngyössy Anikó, Csabai Dóra, Garda Krisztina. Szövetségi kapitány: Bíró Attila                                                                                                                

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.