Megújult a Petőfi iskola is

2018. július 16. (hétfő) 7:32 - Molnár Emese

Az önkormányzat támogatást nyert három általános iskola felújítására. A közelmúltban készült el 303 millió forintból a Vasvári iskola energetikai korszerűsítése, most pedig a Petőfi iskola munkálatait is befejezték a szakemberek.

A Petőfi felújítására 259 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programkeretében a város. A projekt fő célja az volt, hogy az energetikai korszerűsítés által csökkenjen az üzemeltetési és fenntartási költség. A beruházás során felújították a tetőszerkezetet, kicserélték a régi ajtókat és a mintegy ötszáz ablakát új, korszerű nyílászáróra. Korszerűsítették az épületgépészeti rendszert, és leszigetelték az épületet. A fejlesztés eredményeként összességében hatékonyabb energiafelhasználású, környezetbarát, modernebb épület áll majd a tanulók és az intézmény dolgozói rendelkezésére és jelentősen csökken a fosszilis energiahordozók használata következtében a légkörbe juttatott CO2 mennyisége is.

További fontos elem, hogy jelen projekt keretében készül el az önkormányzat Fenntartható Klíma és Akcióterve, amelynek révén az önkormányzat csatlakozni fog az Európai Polgármesterek Szövetségéhez. Mint azt Rideg István, az iskola igazgatója elmondta, a projekt műszaki átadás-átvétele múlt pénteken megtörtént, már csak néhány kisebb munkálat van hátra, például a radiátorok visszaszerelése, vagy a gazdasági udvar aszfaltozása, amely egyébként nem szerepelt a programban, de megcsinálják hozzá. Rideg István hozzátette, jelenleg takarítják az épületet, a nyári szünetben lesznek festési munkálatok. A következő tanévben három elsős osztályt fognak indítani, több mint hatvan gyermekkel.

A rovat további hírei: Oktatás

Lehet jelentkezni az érettségi vizsgára

Lehet jelentkezni az érettségi vizsgára

2019. január 22. (kedd)

A 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira január 21- február 15-ig lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt. Azok, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, a saját iskolájukban adhatják le jelentkezésüket.

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

2019. január 16. (szerda)

Január 22-én a Gárdonyi Géza Általános Iskolában Nyílt tanítási órák lesznek. Sok szeretettel várják a leendő első osztályosokat és szüleiket az intézményben. Ezen a napon bepillantást nyerhetnek a tanórákba és megismerkedhetnek a tanító nénikkel is. Az órák 8:00-10:00 között tekinthetők meg. Előtte 7:45-től egy rövid tájékoztatás lesz. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Felvételizők hétvégéje idén is

Felvételizők hétvégéje idén is

2019. január 16. (szerda)

Idén is megrendezi a Diákhitel Központ a felvételizők hétvégéjét. Január 19-én és 20-án az érdeklődő diákok, szülők és tanárok a www.felvetelizz.hu oldalon a felvételi eljárás folyamatáról vagy a pályaválasztás dilemmáiról faggathatják a téma szakértőit, illetve hallgathatják meg előadásaikat számítógépen vagy mobiltelefonon. 

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

2019. január 12. (szombat)

A Lorántffy iskola végzősei is ruhájukra tűzték a szalagot, ami emlékezteti őket arra, hogy nemsokára az érettségi nehézségeivel is kell szembe kell nézniük.

Itt a felvételi jelentkezés ideje

Itt a felvételi jelentkezés ideje

2018. december 21. (péntek)

Csütörtökön indul a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Gyógyító karácsonyfák

Gyógyító karácsonyfák

2018. december 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában az idén már 21. alkalommal rendezték meg a karácsonyfa díszítő versenyt.

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.