Megújult a Petőfi iskola is

2018. július 16. (hétfő) 7:32 - Molnár Emese

Az önkormányzat támogatást nyert három általános iskola felújítására. A közelmúltban készült el 303 millió forintból a Vasvári iskola energetikai korszerűsítése, most pedig a Petőfi iskola munkálatait is befejezték a szakemberek.

A Petőfi felújítására 259 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programkeretében a város. A projekt fő célja az volt, hogy az energetikai korszerűsítés által csökkenjen az üzemeltetési és fenntartási költség. A beruházás során felújították a tetőszerkezetet, kicserélték a régi ajtókat és a mintegy ötszáz ablakát új, korszerű nyílászáróra. Korszerűsítették az épületgépészeti rendszert, és leszigetelték az épületet. A fejlesztés eredményeként összességében hatékonyabb energiafelhasználású, környezetbarát, modernebb épület áll majd a tanulók és az intézmény dolgozói rendelkezésére és jelentősen csökken a fosszilis energiahordozók használata következtében a légkörbe juttatott CO2 mennyisége is.

További fontos elem, hogy jelen projekt keretében készül el az önkormányzat Fenntartható Klíma és Akcióterve, amelynek révén az önkormányzat csatlakozni fog az Európai Polgármesterek Szövetségéhez. Mint azt Rideg István, az iskola igazgatója elmondta, a projekt műszaki átadás-átvétele múlt pénteken megtörtént, már csak néhány kisebb munkálat van hátra, például a radiátorok visszaszerelése, vagy a gazdasági udvar aszfaltozása, amely egyébként nem szerepelt a programban, de megcsinálják hozzá. Rideg István hozzátette, jelenleg takarítják az épületet, a nyári szünetben lesznek festési munkálatok. A következő tanévben három elsős osztályt fognak indítani, több mint hatvan gyermekkel.

A rovat további hírei: Oktatás

Szabó Magda lesz a Szilágyiból

Szabó Magda lesz a Szilágyiból

2018. augusztus 08. (szerda)

Mint arról már beszámoltunk, a Szilágyi Erzsébet Általános református iskola lesz. A tantestület döntése alapján, az iskola felveszi Szabó Magda Kossuth-díjas író, költő, műfordító nevét, tehát szeptembertől a Szilágyi iskola immár Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye lesz.

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

2018. augusztus 07. (kedd)

Egy gyermek iskolakezdésére a szülők többsége 20 ezer forintnál többet költ a Regio Játékkereskedelmi Kft. friss kutatása szerint.

A Dózsa iskola felújítása következik

A Dózsa iskola felújítása következik

2018. augusztus 04. (szombat)

Az önkormányzat három általános iskola energetikai felújítására nyert támogatást. Elsőször a Vasvári iskolát korszerűsítették 303 millió forintból, aztán végeztek a Petőfi iskola teljes energetikai felújításával, amely beruházás 259 millió forintból valósult meg. Most pedig a Dózsa iskolán a sor.

Adományokból épül a terápiás szoba

Adományokból épül a terápiás szoba

2018. augusztus 02. (csütörtök)

A tervek szerint a szeptemberi tanévkezdésre már átadhatják az új terápiás szobát a Móra iskolában. Ez egy olyan terápiás, relaxációs, készségfejlesztő helyiség, amelynek eszközeivel a gyerekek érzékszerveire hatnak.

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

2018. augusztus 01. (szerda)

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

Kezdik a tankönyvek kiszállítását

Kezdik a tankönyvek kiszállítását

2018. július 31. (kedd)

Szerdán indul a 2018-19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba. Az alaprendelések 12,5 millió tankönyve augusztus végéig érkezik meg az intézményekbe - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllői raktárában tartott sajtótájékoztatón.

Indul az újabb diplomamentő csomag

Indul az újabb diplomamentő csomag

2018. július 30. (hétfő)

Augusztusban hozzák nyilvánosságra az újabb diplomamentő csomaggal kapcsolatos információkat, és szeptembertől indulnak az államilag támogatott nyelvi képzések - mondta Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának  (Emmi)felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.