Megújult a Petőfi iskola is

2018. július 16. (hétfő) 7:32 - Molnár Emese

Az önkormányzat támogatást nyert három általános iskola felújítására. A közelmúltban készült el 303 millió forintból a Vasvári iskola energetikai korszerűsítése, most pedig a Petőfi iskola munkálatait is befejezték a szakemberek.

A Petőfi felújítására 259 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programkeretében a város. A projekt fő célja az volt, hogy az energetikai korszerűsítés által csökkenjen az üzemeltetési és fenntartási költség. A beruházás során felújították a tetőszerkezetet, kicserélték a régi ajtókat és a mintegy ötszáz ablakát új, korszerű nyílászáróra. Korszerűsítették az épületgépészeti rendszert, és leszigetelték az épületet. A fejlesztés eredményeként összességében hatékonyabb energiafelhasználású, környezetbarát, modernebb épület áll majd a tanulók és az intézmény dolgozói rendelkezésére és jelentősen csökken a fosszilis energiahordozók használata következtében a légkörbe juttatott CO2 mennyisége is.

További fontos elem, hogy jelen projekt keretében készül el az önkormányzat Fenntartható Klíma és Akcióterve, amelynek révén az önkormányzat csatlakozni fog az Európai Polgármesterek Szövetségéhez. Mint azt Rideg István, az iskola igazgatója elmondta, a projekt műszaki átadás-átvétele múlt pénteken megtörtént, már csak néhány kisebb munkálat van hátra, például a radiátorok visszaszerelése, vagy a gazdasági udvar aszfaltozása, amely egyébként nem szerepelt a programban, de megcsinálják hozzá. Rideg István hozzátette, jelenleg takarítják az épületet, a nyári szünetben lesznek festési munkálatok. A következő tanévben három elsős osztályt fognak indítani, több mint hatvan gyermekkel.

A rovat további hírei: Oktatás

Indul a Paks II. Akadémia

Indul a Paks II. Akadémia

2019. május 22. (szerda)

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Egyetem és Paks II. Zrt., ezzel pedig egy olyan szakirány indulhat el, ami segíti az atomerőművi szakemberek képzését.

Gergő Panni országos sikere

Gergő Panni országos sikere

2019. május 20. (hétfő)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákja első helyezést ért el a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciáján.

Győzteseket hirdetett a MEKH!

Győzteseket hirdetett a MEKH!

2019. május 16. (csütörtök)

A korábbi évek sikerére tekintettel, idén is meghirdette pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Tehetségnap az egyetemen

Tehetségnap az egyetemen

2019. május 16. (csütörtök)

Lezajlott a kilencedik alkalommal megrendezett Tehetségnap az egyetemen, az előadások közül pedig több is eséllyel indulhat az őszi diákköri konferencián.

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

2019. május 14. (kedd)

Paks II. Akadémia elnevezéssel két szemeszteres atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzés indul ősztől hat magyar egyetemen.

Búcsúztak az egyetemisták is

Búcsúztak az egyetemisták is

2019. május 11. (szombat)

Lassan leteszik a záróvizsgát a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói, de előtte elbúcsúztak az alma matertől és a várostól is.

Sport a suliban

Sport a suliban

2019. május 09. (csütörtök)

Azzal a céllal rendeztek sport napot a Szabó Magda Református Iskolában, hogy a diákok jobban megismerkedjenek a különböző sportágakkal.