Megújult a Petőfi iskola is

2018. július 16. (hétfő) 7:32 - Molnár Emese

Az önkormányzat támogatást nyert három általános iskola felújítására. A közelmúltban készült el 303 millió forintból a Vasvári iskola energetikai korszerűsítése, most pedig a Petőfi iskola munkálatait is befejezték a szakemberek.

A Petőfi felújítására 259 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programkeretében a város. A projekt fő célja az volt, hogy az energetikai korszerűsítés által csökkenjen az üzemeltetési és fenntartási költség. A beruházás során felújították a tetőszerkezetet, kicserélték a régi ajtókat és a mintegy ötszáz ablakát új, korszerű nyílászáróra. Korszerűsítették az épületgépészeti rendszert, és leszigetelték az épületet. A fejlesztés eredményeként összességében hatékonyabb energiafelhasználású, környezetbarát, modernebb épület áll majd a tanulók és az intézmény dolgozói rendelkezésére és jelentősen csökken a fosszilis energiahordozók használata következtében a légkörbe juttatott CO2 mennyisége is.

További fontos elem, hogy jelen projekt keretében készül el az önkormányzat Fenntartható Klíma és Akcióterve, amelynek révén az önkormányzat csatlakozni fog az Európai Polgármesterek Szövetségéhez. Mint azt Rideg István, az iskola igazgatója elmondta, a projekt műszaki átadás-átvétele múlt pénteken megtörtént, már csak néhány kisebb munkálat van hátra, például a radiátorok visszaszerelése, vagy a gazdasági udvar aszfaltozása, amely egyébként nem szerepelt a programban, de megcsinálják hozzá. Rideg István hozzátette, jelenleg takarítják az épületet, a nyári szünetben lesznek festési munkálatok. A következő tanévben három elsős osztályt fognak indítani, több mint hatvan gyermekkel.

A rovat további hírei: Oktatás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

2018. október 18. (csütörtök)

A tehetséges fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy megcsillogtathassák a bennük rejlő tudást, a problémákkal küszködő gyermekek felzárkóztatását pedig gyógypedagógusok segítik a Petőfi iskolában.

A pályaválasztás felé

A pályaválasztás felé

2018. október 18. (csütörtök)

A Budapesti Gazdasági Egyetem a felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató pályázat keretében - 16 középfokú oktatási intézmény részvételével - pályaorientációs programot indított még 2017-ben.

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

2018. október 17. (szerda)

Rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hetes lesz az őszi szünet a Dózsa iskolában annak érdekében, hogy az energetikai felújítás részeként többek között kicserélhessék a bejárati ajtókat.

Kis pékek nagy napja a Móriczban

Kis pékek nagy napja a Móriczban

2018. október 16. (kedd)

Ma van a kenyér világnapja, melyet rendhagyó módon ünnepeltek meg a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a Széchenyi pékség munkatársai a gyerekek bevonásával.

Pályaorientációs nap a Dózsában

Pályaorientációs nap a Dózsában

2018. október 16. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az október 13-i szombati munkanapon a Dunaújvárosi Iparkamara támogatásával pályaorientációs napot tartottak, melyen az összes tanuló, vagyis 745 diák vett részt.

Dózsa iskolás vagyok!

Dózsa iskolás vagyok!

2018. október 16. (kedd)

Hétfőn a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában hivatalosan is az intézmény tanulóivá fogadták a legkisebbeket, vagyis az első osztályosokat. 

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).