Nagyágyúk a második napon is

2018. július 2. (hétfő) 13:39 - Vass Ádám

A folytatásban is az őrületé elsősorban a főszerep a Rockmaratonon. A második napon többek közt a Dr. Living Dead! és a Powerwolf okoz majd jó értelemben vett álmatlan éjszakát.

A szerdai napon, július 11-én a mindig visszatérő Dalriada és Orden Ogan mellett a Szalki-szigetre látogat a Dr. Living Dead! is. A svéd crossover thrash/thrash metal zenekar 2007-ben alakult meg Stockholm-ban. Magyarországon már három éve nem jártak, így hosszú idő után láthatjuk őket színpadon. Fellépéseikre a látványos kiegészítők jellemzőek és az, hogy mindig maszkot viselnek közben. Zenéjük leginkább a már korábban a Rockmaratonon is fellépett Anthrax-ra hasonlít, de náluk jóval több humor is fellelhető a dalszövegeikben. Július 11-én szerdán mi is megbizonyosodhatunk róla 21 órakor a Szurkolók az állatokért színpadon.

A német power metal első számú képviselője, a Powerwolf 2003-ban alakult, két évvel később megjelent első albumuk óta pedig további hetet jelentettek meg, legutóbbit éppen idén, amiről nem kevés ízelítőt is kapunk majd a Szalki-szigeten. Az öttagú banda több slágerlistás dalt is adott a világnak, 2013-as Preachers Of The Night albumuk a német eladási listák első helyére tornászta fel magát, ekkora siker pedig nem túl gyakori a power metal képviselői közt. A zenekar világszerte nagy rajongótáborral büszkélkedik, sokan határokon át is követik őket, így a Rockmaratonon is biztosan találkozunk németekkel, osztrákokkal, vagy horvátokkal. A Powerwolf 23:30-kor áll neki legyalulni a Hammerworld nagyszínpadot.

A rovat további hírei: Rockmaraton

További fellépők a fa alá

További fellépők a fa alá

2018. december 19. (szerda)

Az utolsó idei bejelentéséhez érkezett a Rockmaraton, a hírek szerint további három nemzetközi és tizenegy hazai fellépőnek örülhetünk jövő júliusban.

Élő legenda érkezik a Szalki-szigetre

Élő legenda érkezik a Szalki-szigetre

2018. november 21. (szerda)

Húsz év után először újra Pantera dalokat hallhatunk élőben Magyarországon, ráadásul Dunaújvárosban, a júliusi Rockmaraton fesztiválon. Összességében már szinte a program fele készen is van, soha ilyen hamar nem derültek ki a fellépők nevei a Rockmaraton esetében és az is biztos, hogy az egyik legerősebb évnek nézünk elébe a fellépőket tekintve.

Érik a telt ház Rockmaratonra

Érik a telt ház Rockmaratonra

2018. november 15. (csütörtök)

Újabb nevek, újabb infók derültek ki a jövőre is Dunaújvárosban állomásozó Rockmaratonról. Eddig tizenkét nemzetközi és negyvennégy hazai produkció nyilvános pedig hol van még a karácsony?

Ütős maraton lesz ez is

Ütős maraton lesz ez is

2018. október 24. (szerda)

Kilenc hónap múlva kezdődik csak, de máris megjöttek az első nevek a 2019-es Rockmaraton fellépői közül. A lényeg, hogy a külföldi fellépőkön kívül továbbra is minden stílus képviseli magát hazai színekben is.

Jövőre is Dunaújvárosban lesz a Rockmaraton!

Jövőre is Dunaújvárosban lesz a Rockmaraton!

2018. szeptember 10. (hétfő)

A Rockmaraton szervezői ma délelőttre ígértek egy bejelentést a közösségi oldalukon, ami nem is maradt el: változatlanul Dunaújváros ad otthont a Rockmaratonnak, jövőre pedig 2019. július 8-14. között rendezik meg a rockfesztivált a városban immáron ötödször.

A magyar rockzene hőskorával zárt a Rockmaraton

A magyar rockzene hőskorával zárt a Rockmaraton

2018. július 15. (vasárnap)

Erős magyar nappal zárta kapuit szombaton a 28. Rockmaraton. A fesztivál utolsó napjára szinte teljesen megtelt a Szalki-sziget. A mai nap már a pakolásé, költözésé, elköszönésé. Reméljük, hogy jövőre ismét városunk adhat majd otthont a fesztiválnak.

Utolsó napjához érkezett a Rockmaraton

Utolsó napjához érkezett a Rockmaraton

2018. július 14. (szombat)

Tegnap már masszív emberáradat volt lent a Szalki-szigeten, de ez ma még fokozódhat. A nagyágyúkat már elsütötték, de van még meglepi mára is. Aki teheti csapassa, mutatjuk mi volt tegnap és mi lesz ma.