Nagyágyúk a második napon is

2018. július 2. (hétfő) 13:39 - Vass Ádám

A folytatásban is az őrületé elsősorban a főszerep a Rockmaratonon. A második napon többek közt a Dr. Living Dead! és a Powerwolf okoz majd jó értelemben vett álmatlan éjszakát.

A szerdai napon, július 11-én a mindig visszatérő Dalriada és Orden Ogan mellett a Szalki-szigetre látogat a Dr. Living Dead! is. A svéd crossover thrash/thrash metal zenekar 2007-ben alakult meg Stockholm-ban. Magyarországon már három éve nem jártak, így hosszú idő után láthatjuk őket színpadon. Fellépéseikre a látványos kiegészítők jellemzőek és az, hogy mindig maszkot viselnek közben. Zenéjük leginkább a már korábban a Rockmaratonon is fellépett Anthrax-ra hasonlít, de náluk jóval több humor is fellelhető a dalszövegeikben. Július 11-én szerdán mi is megbizonyosodhatunk róla 21 órakor a Szurkolók az állatokért színpadon.

A német power metal első számú képviselője, a Powerwolf 2003-ban alakult, két évvel később megjelent első albumuk óta pedig további hetet jelentettek meg, legutóbbit éppen idén, amiről nem kevés ízelítőt is kapunk majd a Szalki-szigeten. Az öttagú banda több slágerlistás dalt is adott a világnak, 2013-as Preachers Of The Night albumuk a német eladási listák első helyére tornászta fel magát, ekkora siker pedig nem túl gyakori a power metal képviselői közt. A zenekar világszerte nagy rajongótáborral büszkélkedik, sokan határokon át is követik őket, így a Rockmaratonon is biztosan találkozunk németekkel, osztrákokkal, vagy horvátokkal. A Powerwolf 23:30-kor áll neki legyalulni a Hammerworld nagyszínpadot.

A rovat további hírei: Rockmaraton

Nem csak zúzás lesz a Rockmaratonon

Nem csak zúzás lesz a Rockmaratonon

2019. június 19. (szerda)

Ebben az évben is temérdek kulturális program és kikapcsolódási lehetőség várja majd a fesztiválozókat napközben július 8-13. között a Szalki-szigeten.

Rekordszámú banda az idei fesztiválon!

Rekordszámú banda az idei fesztiválon!

2019. február 26. (kedd)

Minden eddiginél több, 160 zenekar játszik az idei Rockmaratonon – a program teljes, azaz majdnem, ugyanis van még 5 kiadó hely, ahová lehet jelentkezni.

Metál minden generációnak

Metál minden generációnak

2019. február 23. (szombat)

A nagy öregek és az ifjú titánok is ott lesznek júliusban a Rockmaraton színpadain, aminek ismét a dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont. A nemzetközi névsor már teljes és a hazai nagyágyúk sem maradnak ki.

Teljes a nemzetközi névsor

Teljes a nemzetközi névsor

2019. február 14. (csütörtök)

A metál szerelmesei Bálint nap alkalmából már meg is kapták ajándékukat a Rockmaraton szervezőitől. Megérkeztek az utolsó nemzetközi nevek a 2019-es fesztiválra.

A Napalm Death is jön

A Napalm Death is jön

2019. február 06. (szerda)

Lassan teljes az idei Rockmaraton programja - 3 nemzetközi és 11 hazai fellépő nevével bővült a lista, örülhetnek a grind és a metalcore rajongók.

További fellépők a fa alá

További fellépők a fa alá

2018. december 19. (szerda)

Az utolsó idei bejelentéséhez érkezett a Rockmaraton, a hírek szerint további három nemzetközi és tizenegy hazai fellépőnek örülhetünk jövő júliusban.

Élő legenda érkezik a Szalki-szigetre

Élő legenda érkezik a Szalki-szigetre

2018. november 21. (szerda)

Húsz év után először újra Pantera dalokat hallhatunk élőben Magyarországon, ráadásul Dunaújvárosban, a júliusi Rockmaraton fesztiválon. Összességében már szinte a program fele készen is van, soha ilyen hamar nem derültek ki a fellépők nevei a Rockmaraton esetében és az is biztos, hogy az egyik legerősebb évnek nézünk elébe a fellépőket tekintve.