Világbajnok a magyar női junior kézilabda válogatott!

Szárszó Lajos - 2018. július 14. 23:16

Az első félidőben még kétgólos hátrányban lévő magyar csapat a második játékrészben hatalmasat küzdött, és megérdemelten nyerte meg a világbajnoki aranyérmet.

Fantasztikus hangulatban, telt ház előtt kezdődött Debrecenben az U-20-as Junior Női Kézilabda Világbajnokság döntője, melyen a koreaikat tegnap legyőző magyar válogatott (30-25) azzal a norvég csapattal találkozott, akik az oroszokon keresztül jutottak a fináléba (30-23). A DKKA játékosával, Klujber Katrinnal felálló hazaiak jó előjellel várták az aranymeccset, hiszen a selejtezők során egyszer már 35-27-re verték az északiakat, amikor az a Suba Sára védett, aki ezúttal kezdőként állt a kapunkba. A norvégok szerezték meg a vezetést, melyre Klujber válaszolt (1-1). A folytatásban remekül működött a védekezésünk, míg a támadásokat sikerült eredményesen befejezni (4-1). Az előnyünk a 11. percre elfogyott (5-5), melyet kettős emberelőnyből sem sikerült visszavenni (6-7). Több helyzetünk kimaradt, viszont hátul nem nyíltunk meg. A félidő közepén Háfra egyenlített (7-7), majd kisebb gólszünet következett, mivel mindkét oldalon több hiba csúszott a játékba. Miután ebből kilábaltak a felek felváltva estek a találatok (9-9), viszont az első félidő végét Norvégia bírta jobban (10-12). Innen kellet újítanunk a második játékrész elején, amely Suba védéssel és Klujber góllal indult (11-12). Fél percenként estek a gólok (14-15), de egyenlítenünk technikai hibák miatt csak a 38. percben sikerült (15-15). Faluvégi szélről szerzett gyönyörű góljával fordított a magyar csapat (16-15), viszont meglépni nem tudott a norvégok elől (17-17). Pásztor beállóban remekelt (18-17), majd Háfra növelte az előnyt (19-17), miközben Lakatost sérülés miatt elvesztettük. Ekkor még bő tíz perc volt vissza a meccsből, de érezhetően átvette az irányítást együttesünk. Suba parádézott a kapuban, míg elől Háfra és Klujber megállíthatatlan volt (23-19). Öt perccel a vége előtt Fodor találatával már öttel vezettünk (25-20), melyből a végére hat lett, így megérdemelten ünnepelte világbajnoki aranyérmét a magyar női junior válogatott!

                       

Fotó:MTI

Norvégia - Magyarország 22-28 (12-10)

Vezették: Sosagordalina Mathias Fabian, Lemesmartinez Cristian Sebastian

Norvégia: Gronlund Sofie Ege, Alvern Rakel - Olsen Karoline 1, Hovland Ane Landaas 1, Fossheim Synne 2, Nestaker Guro 1, Ellertsen Line 2, Solstad Andrea, Jacobsen Julie Boe 4, Huse Anna, Ronningen Vilde, Lund Karoline 1, Syverud Mia Kristin, Dahl Ragnhild Valle 1, Reistad Henny Ella 7, Gabrielsen Mariann 2. Vezetőedző: Holmeset Vigdis

Magyarország: Suba Sára, Binó Boglárka, Hlogyik Petra Amanda - Pásztor Noémi 2, Szabó Kitti 2, Márton Gréta, Tóvizi Petra, Giricz Laura Gerda, Hornyák Bernadett, Lakatos Rita 4, Klujber Katrin 8, Fodor Csenge Réka 3, Kuti Bettina, Kácsor Gréta, Háfra Noémi 8, Faluvégi Dorottya 1. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

 

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.