Dunaújváros Hetilap

Albina néni, az üknagyi

2018. augusztus 10. (péntek) 12:49 - Vass Ádám

Sike Józsefné, Albina néni pénteken ünnepelte kilencvenedik születésnapját, így már ő is a dunaújvárosi szépkorúak táborát erősíti. Ez alkalomból Gombos István alpolgármester érkezett hozzá, hogy felköszöntse a jeles alkalomból.

Humorát és vidámságát idős korára is megtartotta Sike Józsefné, Albina néni, aki pénteken ünnepelte kilencvenedik születésnapját. Albina néni 1928. augusztus 09-én született Bükkszenterzsébeten, majd tizenkét éves korában költöztek Baracsra négy testvérével. Édesapja sokáig az ózdi vasgyárban dolgozott, édesanyja háztartásbeliként tevékenykedett, Dunaújvárosba 1971-ben költöztek. Albina néni negyven éves korában került a Papírgyárba, ahol férje is dolgozott. mindketten innen mentek nyugdíjba. Három lányuk született, nekik köszönhetően pedig mára már hat unokája és tizenhárom dédunokája örvendezteti meg a mindennapokban. Egyik dédunokájának pedig már két gyermeke is született, így Albina néni kétszeres üknagymamának is mondatja magát.

Születésnapja alkalmából Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte fel és az ajándékok átadása után megköszönte, hogy egy ilyen szép, élhető várost varázsoltak nekünk dunaújvárosiaknak. Albina néni szabadidejében hímezni szokott és főzni, de most ebben a nagy melegben inkább házhoz szállítják neki az ebédet. Mint mondta, a nagyobb betegségek eddig elkerülték, most is inkább csak a néha fájó derekára panaszkodik, de optimizmusát és humorát semmi sem törheti le.

A rovat további hírei: Közélet

„A magyar forradalom a kommunizmus végének kezdete"

„A magyar forradalom a kommunizmus végének kezdete"

2018. október 22. (hétfő)

1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. 1990 májusa óta a forradalom október 23-i kezdőnapja Magyarország nemzeti ünnepe.

D+ Híradó - Önkéntesek, felújítás

D+ Híradó - Önkéntesek, felújítás

2018. október 21. (vasárnap)

Önkéntes program a Vöröskeresztnél, nőttek az átlagkeresetek, év végére befejezik a Dózsa iskola felújítását - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Csökkentek a közműtartozások

Csökkentek a közműtartozások

2018. október 21. (vasárnap)

Az elmúlt öt évben kevesebb mint felére, 73 milliárdról 33 milliárd forintra csökkent a lakossági fogyasztók közműtartozásainak összege - tájékoztatta friss adatai alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) vasárnap az MTI-t.

Javult a levegő minősége a városban

Javult a levegő minősége a városban

2018. október 21. (vasárnap)

A Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a Köztársaság úti automata monitorállomás mérési adatai szerint tegnap a PM10 szállópor 24 órás átlagkoncentrációja  75 mikrogramm/légköbméter tájékoztatási küszöbérték alá csökkent.

Városrészi takarítás

Városrészi takarítás

2018. október 21. (vasárnap)

Egy közösségi takarítási akcióra hívta a körzetlakókat Nagy Zoltánné, a 7-es számú választókörzet önkormányzati képviselője. 

D+ Híradó - Vízállás, új edző

D+ Híradó - Vízállás, új edző

2018. október 20. (szombat)

Továbbra is rekord alacsony a Duna vízállása, újabb olimpiai bajnokkal erősítettek a kajakosok - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Egészségtelen a levegő minősége

Egészségtelen a levegő minősége

2018. október 20. (szombat)

Továbbra is számos településen magas a légszennyezettség a szálló por (PM10) miatt.