Dunaújváros Hetilap

Albina néni, az üknagyi

2018. augusztus 10. (péntek) 12:49 - Vass Ádám

Sike Józsefné, Albina néni pénteken ünnepelte kilencvenedik születésnapját, így már ő is a dunaújvárosi szépkorúak táborát erősíti. Ez alkalomból Gombos István alpolgármester érkezett hozzá, hogy felköszöntse a jeles alkalomból.

Humorát és vidámságát idős korára is megtartotta Sike Józsefné, Albina néni, aki pénteken ünnepelte kilencvenedik születésnapját. Albina néni 1928. augusztus 09-én született Bükkszenterzsébeten, majd tizenkét éves korában költöztek Baracsra négy testvérével. Édesapja sokáig az ózdi vasgyárban dolgozott, édesanyja háztartásbeliként tevékenykedett, Dunaújvárosba 1971-ben költöztek. Albina néni negyven éves korában került a Papírgyárba, ahol férje is dolgozott. mindketten innen mentek nyugdíjba. Három lányuk született, nekik köszönhetően pedig mára már hat unokája és tizenhárom dédunokája örvendezteti meg a mindennapokban. Egyik dédunokájának pedig már két gyermeke is született, így Albina néni kétszeres üknagymamának is mondatja magát.

Születésnapja alkalmából Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte fel és az ajándékok átadása után megköszönte, hogy egy ilyen szép, élhető várost varázsoltak nekünk dunaújvárosiaknak. Albina néni szabadidejében hímezni szokott és főzni, de most ebben a nagy melegben inkább házhoz szállítják neki az ebédet. Mint mondta, a nagyobb betegségek eddig elkerülték, most is inkább csak a néha fájó derekára panaszkodik, de optimizmusát és humorát semmi sem törheti le.

A rovat további hírei: Közélet

Ötvenezer köbméter iszapot kotornak ki az öbölből

Ötvenezer köbméter iszapot kotornak ki az öbölből

2019. január 22. (kedd)

A Modern Városok Program részeként mederkotrást végeznek a kikötői öböl északi területén. A munkálatokat még az előző esztendő végén kezdte meg a kivitelező.

Könnyebb lesz a földügyek intézése

Könnyebb lesz a földügyek intézése

2019. január 22. (kedd)

Egyszerűsíti a földhivatali ügyintézést a kormány, a jövőben online is elérhetők lesznek a hivatal szolgáltatásai – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

D+ TV Híradó - Fejlesztés, felújítás

D+ TV Híradó - Fejlesztés, felújítás

2019. január 21. (hétfő)

Elkészültek a Vasmű úti zöld terület fejlesztésével, befejeződött a Dózsa iskola felújítása, győzött a röplabda csapat - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Két forinttal drágul a gázolaj

Két forinttal drágul a gázolaj

2019. január 21. (hétfő)

A Mol bruttó 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Munkássága tovább él

Munkássága tovább él

2019. január 21. (hétfő)

Vajna 2016-ban indította újra a Rádió 1-et, amely vezetése alatt az ország legnagyobb kereskedelmi rádiós hálózatává vált. Munkássága tovább él.

D+ Híradó - Felvételi, kilátó

D+ Híradó - Felvételi, kilátó

2019. január 20. (vasárnap)

Megírták a központi felvételit az általános iskolások, elkészült a kilátó acélszerkezete - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Ételosztás, köszöntés

D+ Híradó - Ételosztás, köszöntés

2019. január 19. (szombat)

 Ételosztás a Városháza téren, újabb szépkorút köszöntöttek, fényes futsal győzelem - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.