Dunaújváros Hetilap

Albina néni, az üknagyi

2018. augusztus 10. (péntek) 12:49 - Vass Ádám

Sike Józsefné, Albina néni pénteken ünnepelte kilencvenedik születésnapját, így már ő is a dunaújvárosi szépkorúak táborát erősíti. Ez alkalomból Gombos István alpolgármester érkezett hozzá, hogy felköszöntse a jeles alkalomból.

Humorát és vidámságát idős korára is megtartotta Sike Józsefné, Albina néni, aki pénteken ünnepelte kilencvenedik születésnapját. Albina néni 1928. augusztus 09-én született Bükkszenterzsébeten, majd tizenkét éves korában költöztek Baracsra négy testvérével. Édesapja sokáig az ózdi vasgyárban dolgozott, édesanyja háztartásbeliként tevékenykedett, Dunaújvárosba 1971-ben költöztek. Albina néni negyven éves korában került a Papírgyárba, ahol férje is dolgozott. mindketten innen mentek nyugdíjba. Három lányuk született, nekik köszönhetően pedig mára már hat unokája és tizenhárom dédunokája örvendezteti meg a mindennapokban. Egyik dédunokájának pedig már két gyermeke is született, így Albina néni kétszeres üknagymamának is mondatja magát.

Születésnapja alkalmából Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte fel és az ajándékok átadása után megköszönte, hogy egy ilyen szép, élhető várost varázsoltak nekünk dunaújvárosiaknak. Albina néni szabadidejében hímezni szokott és főzni, de most ebben a nagy melegben inkább házhoz szállítják neki az ebédet. Mint mondta, a nagyobb betegségek eddig elkerülték, most is inkább csak a néha fájó derekára panaszkodik, de optimizmusát és humorát semmi sem törheti le.

A rovat további hírei: Közélet

Ingyenes az M6 egy szakasza

Ingyenes az M6 egy szakasza

2018. augusztus 14. (kedd)

Az M0-ás autóút fejlesztési munkálatai miatt díjmentesen közlekedhetnek az autósok keddtől az M6-os autópálya M0-ás autóút - Érd észak csomópont közötti szakaszán, Érd irányában, a visszafelé tartó szakasz azonban továbbra is fizetős - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-t.

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

2018. augusztus 13. (hétfő)

Országos hőségriasztás, átadták a szabadegyházai elkerülőt, itthon nyertek az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Szúnyogirtás lesz

Szúnyogirtás lesz

2018. augusztus 13. (hétfő)

Ezen a héten több mint háromszáz településen - köztük városunk térségében is - zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. 

Városrészi Nap idén is!

Városrészi Nap idén is!

2018. augusztus 13. (hétfő)

Szeptember 2-án ismét egy remek Városrészi Napra invitálják a szervezők az érdeklődőket a Március 15. térre. Délelőtt tíz órakor kezdődnek a színpadi programok, melyek délután négykor zárulnak a Bojtorján együttes koncertjével. Mutatjuk a részletes programot.

D+ Híradó - Ünnepi foci, véradás

D+ Híradó - Ünnepi foci, véradás

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Szent István Kupa augusztus 20-án, önkéntes véradó program, Kohász Kupa ifiknek - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Zeleszkó Margitka és az átfésült múlt

Zeleszkó Margitka és az átfésült múlt

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Nézzük a régi képeket. Gyönyörű mosolygós fiatalasszony fésűvel és ollóval a kezében. Különböző frizurák, különböző évek, különböző emberek. Több mint félévszádot töltött Zeleszkó Ferencné Margitka azzal, hogy emberek haját megszépítse itt a városban. És ez alatt a sok-sok évtized alatt férjhez ment, gyerekei születtek, majd unokái, eltemette a férjét, megélte a gyászt. Vendégek, kollégák, barátok jöttek, elmaradtak, a legtöbbjük csak a képeken nézhet vissza már  ránk.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 13-án, reggel nyolc órától várhatóan tíz óráig a következő utcákban áramszünet lesz.