Dunaújváros Hetilap

Ékszerdoboz a főtéren

2018. augusztus 8. (szerda) 13:37 - Vass Ádám

A megújult főtéren a Városházánál már csak egy valami hiányzott, mégpedig egy hangulatos kávézó, ahová jól esik beülni és kikapcsolódni. Jövő hét szerdától már ezt is megtehetjük.

A Zöld Város programnak köszönhetően újult meg a főtéren található kávézó. A mintegy ötvenmillió forintos beruházás során teljesen átalakították a belső teret és a kínálatot is. Erről jövőhét szerdán mindenki meggyőződhet, amikor újra kinyit a Városháza "B" épületében található kávézó. Arnold Miklós, a kávézót üzemeltető DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője elmondta, augusztus 15-től a hónap végéig reggel nyolc és este hét közt várják a vendégeket. Később, szeptembertől a hivatal munkarendjéhez igazodva már reggel héttől nyitva tartanak akár késő estig is.

A benti részen tizenhat asztal, bárszékek, sarokülők és harmincöt négyzetméter kiszolgáló pult áll a vendégek rendelkezésére. Továbbá természetesen a főtérre nyíló terasz mellett a wi-fi szolgáltatás is elérhető lesz, ahogy a telefonok töltésére is lesz lehetőség. A nyári melegben a jégkása és a különleges fagylalt lehet a sláger, de kávékülönlegességek, alkoholos italok és üdítők is helyet kaptak az itallapon. A Juharosban pedig többféle cukrászsüteményt is készítenek, amiket mind meg lehet majd találni a kávézóban, az első héten mindezt különleges akciókkal és kedvezményekkel.

A rovat további hírei: Közélet

D+ TV Híradó - Fejlesztés, felújítás

D+ TV Híradó - Fejlesztés, felújítás

2019. január 21. (hétfő)

Elkészültek a Vasmű úti zöld terület fejlesztésével, befejeződött a Dózsa iskola felújítása, győzött a röplabda csapat - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Két forinttal drágul a gázolaj

Két forinttal drágul a gázolaj

2019. január 21. (hétfő)

A Mol bruttó 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Munkássága tovább él

Munkássága tovább él

2019. január 21. (hétfő)

Vajna 2016-ban indította újra a Rádió 1-et, amely vezetése alatt az ország legnagyobb kereskedelmi rádiós hálózatává vált. Munkássága tovább él.

D+ Híradó - Felvételi, kilátó

D+ Híradó - Felvételi, kilátó

2019. január 20. (vasárnap)

Megírták a központi felvételit az általános iskolások, elkészült a kilátó acélszerkezete - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Ételosztás, köszöntés

D+ Híradó - Ételosztás, köszöntés

2019. január 19. (szombat)

 Ételosztás a Városháza téren, újabb szépkorút köszöntöttek, fényes futsal győzelem - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Idén is lesz kolbászfesztivál

Idén is lesz kolbászfesztivál

2019. január 19. (szombat)

dén immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót január 26-án, szombaton délután egy órai kezdettel. Köszöntő beszédet mond majd Cserna Gábor polgármester. Íme a teljes program!

Energiahivatal: biztosított az ország földgázellátása

Energiahivatal: biztosított az ország földgázellátása

2019. január 19. (szombat)

A hazai tárolókban elhelyezett földgázkészlet 2,7 milliárd köbméter volt január 15-én, az ország téli földgázellátását a tárolói készletek, a folyamatos földgázimport és a hazai kitermelés együttesen biztosítják - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.