Dunaújváros Hetilap

Ékszerdoboz a főtéren

2018. augusztus 8. (szerda) 13:37 - Vass Ádám

A megújult főtéren a Városházánál már csak egy valami hiányzott, mégpedig egy hangulatos kávézó, ahová jól esik beülni és kikapcsolódni. Jövő hét szerdától már ezt is megtehetjük.

A Zöld Város programnak köszönhetően újult meg a főtéren található kávézó. A mintegy ötvenmillió forintos beruházás során teljesen átalakították a belső teret és a kínálatot is. Erről jövőhét szerdán mindenki meggyőződhet, amikor újra kinyit a Városháza "B" épületében található kávézó. Arnold Miklós, a kávézót üzemeltető DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője elmondta, augusztus 15-től a hónap végéig reggel nyolc és este hét közt várják a vendégeket. Később, szeptembertől a hivatal munkarendjéhez igazodva már reggel héttől nyitva tartanak akár késő estig is.

A benti részen tizenhat asztal, bárszékek, sarokülők és harmincöt négyzetméter kiszolgáló pult áll a vendégek rendelkezésére. Továbbá természetesen a főtérre nyíló terasz mellett a wi-fi szolgáltatás is elérhető lesz, ahogy a telefonok töltésére is lesz lehetőség. A nyári melegben a jégkása és a különleges fagylalt lehet a sláger, de kávékülönlegességek, alkoholos italok és üdítők is helyet kaptak az itallapon. A Juharosban pedig többféle cukrászsüteményt is készítenek, amiket mind meg lehet majd találni a kávézóban, az első héten mindezt különleges akciókkal és kedvezményekkel.

A rovat további hírei: Közélet

„A magyar forradalom a kommunizmus végének kezdete"

„A magyar forradalom a kommunizmus végének kezdete"

2018. október 22. (hétfő)

1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. 1990 májusa óta a forradalom október 23-i kezdőnapja Magyarország nemzeti ünnepe.

D+ Híradó - Önkéntesek, felújítás

D+ Híradó - Önkéntesek, felújítás

2018. október 21. (vasárnap)

Önkéntes program a Vöröskeresztnél, nőttek az átlagkeresetek, év végére befejezik a Dózsa iskola felújítását - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Csökkentek a közműtartozások

Csökkentek a közműtartozások

2018. október 21. (vasárnap)

Az elmúlt öt évben kevesebb mint felére, 73 milliárdról 33 milliárd forintra csökkent a lakossági fogyasztók közműtartozásainak összege - tájékoztatta friss adatai alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) vasárnap az MTI-t.

Javult a levegő minősége a városban

Javult a levegő minősége a városban

2018. október 21. (vasárnap)

A Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a Köztársaság úti automata monitorállomás mérési adatai szerint tegnap a PM10 szállópor 24 órás átlagkoncentrációja  75 mikrogramm/légköbméter tájékoztatási küszöbérték alá csökkent.

Városrészi takarítás

Városrészi takarítás

2018. október 21. (vasárnap)

Egy közösségi takarítási akcióra hívta a körzetlakókat Nagy Zoltánné, a 7-es számú választókörzet önkormányzati képviselője. 

D+ Híradó - Vízállás, új edző

D+ Híradó - Vízállás, új edző

2018. október 20. (szombat)

Továbbra is rekord alacsony a Duna vízállása, újabb olimpiai bajnokkal erősítettek a kajakosok - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Egészségtelen a levegő minősége

Egészségtelen a levegő minősége

2018. október 20. (szombat)

Továbbra is számos településen magas a légszennyezettség a szálló por (PM10) miatt.