Dunaújváros Hetilap

Ékszerdoboz a főtéren

2018. augusztus 8. (szerda) 13:37 - Vass Ádám

A megújult főtéren a Városházánál már csak egy valami hiányzott, mégpedig egy hangulatos kávézó, ahová jól esik beülni és kikapcsolódni. Jövő hét szerdától már ezt is megtehetjük.

A Zöld Város programnak köszönhetően újult meg a főtéren található kávézó. A mintegy ötvenmillió forintos beruházás során teljesen átalakították a belső teret és a kínálatot is. Erről jövőhét szerdán mindenki meggyőződhet, amikor újra kinyit a Városháza "B" épületében található kávézó. Arnold Miklós, a kávézót üzemeltető DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője elmondta, augusztus 15-től a hónap végéig reggel nyolc és este hét közt várják a vendégeket. Később, szeptembertől a hivatal munkarendjéhez igazodva már reggel héttől nyitva tartanak akár késő estig is.

A benti részen tizenhat asztal, bárszékek, sarokülők és harmincöt négyzetméter kiszolgáló pult áll a vendégek rendelkezésére. Továbbá természetesen a főtérre nyíló terasz mellett a wi-fi szolgáltatás is elérhető lesz, ahogy a telefonok töltésére is lesz lehetőség. A nyári melegben a jégkása és a különleges fagylalt lehet a sláger, de kávékülönlegességek, alkoholos italok és üdítők is helyet kaptak az itallapon. A Juharosban pedig többféle cukrászsüteményt is készítenek, amiket mind meg lehet majd találni a kávézóban, az első héten mindezt különleges akciókkal és kedvezményekkel.

A rovat további hírei: Közélet

Ingyenes az M6 egy szakasza

Ingyenes az M6 egy szakasza

2018. augusztus 14. (kedd)

Az M0-ás autóút fejlesztési munkálatai miatt díjmentesen közlekedhetnek az autósok keddtől az M6-os autópálya M0-ás autóút - Érd észak csomópont közötti szakaszán, Érd irányában, a visszafelé tartó szakasz azonban továbbra is fizetős - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-t.

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

2018. augusztus 13. (hétfő)

Országos hőségriasztás, átadták a szabadegyházai elkerülőt, itthon nyertek az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Szúnyogirtás lesz

Szúnyogirtás lesz

2018. augusztus 13. (hétfő)

Ezen a héten több mint háromszáz településen - köztük városunk térségében is - zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. 

Városrészi Nap idén is!

Városrészi Nap idén is!

2018. augusztus 13. (hétfő)

Szeptember 2-án ismét egy remek Városrészi Napra invitálják a szervezők az érdeklődőket a Március 15. térre. Délelőtt tíz órakor kezdődnek a színpadi programok, melyek délután négykor zárulnak a Bojtorján együttes koncertjével. Mutatjuk a részletes programot.

D+ Híradó - Ünnepi foci, véradás

D+ Híradó - Ünnepi foci, véradás

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Szent István Kupa augusztus 20-án, önkéntes véradó program, Kohász Kupa ifiknek - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Zeleszkó Margitka és az átfésült múlt

Zeleszkó Margitka és az átfésült múlt

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Nézzük a régi képeket. Gyönyörű mosolygós fiatalasszony fésűvel és ollóval a kezében. Különböző frizurák, különböző évek, különböző emberek. Több mint félévszádot töltött Zeleszkó Ferencné Margitka azzal, hogy emberek haját megszépítse itt a városban. És ez alatt a sok-sok évtized alatt férjhez ment, gyerekei születtek, majd unokái, eltemette a férjét, megélte a gyászt. Vendégek, kollégák, barátok jöttek, elmaradtak, a legtöbbjük csak a képeken nézhet vissza már  ránk.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 13-án, reggel nyolc órától várhatóan tíz óráig a következő utcákban áramszünet lesz.