Fiatal bajnokkal erősített a Dunaferr

2018. augusztus 10. (péntek) 17:14 - doszerk

Tehetséges utánpótlás válogatott játékossal erősítette meg keretét a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sáhó Kristóf nemrég töltötte be huszonegyedik életévét, s jó híre, amit az előző klubjában, a Rába ETO futsal csapatában, illetve a különböző korosztályú válogatott csapatokban szerzett meg, országosan is ismertté tette. A tehetséges játékos a nyári átigazolási szezon végén a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatához szerződött, s az elmúlt hetekben már sikerült is beilleszkednie az együttesbe.
 
- Mi kellett eddigi sikereidhez?

- Nyilván kell hozzá valamennyi tehetség, de mindenekelőtt nagyon sok munkára van szükség ahhoz, hogy bármelyik kategóriában sikereket érjünk el.

- Nagyon verekedős a posztod, a centeré.

- Valóban, ez egy elég kemény feladatot jelent, folyamatos küzdelemre kényszerül, aki ezt játssza. Nyilván rendes fizikum is kell hozzá. Jelenleg 180 cm és 80 kg vagyok, ezért az izomtömegem fejlesztésére van szükségem. A pályán kívül egy szelíd és remélem, hogy udvarias ember vagyok, de a csata az más. Ott kemény agresszivitásra van szükség a szabályok engedte kereteken belül. Korábban nehezen ment a helyes arányok megtalálása, de mára már egyre jobban megy ez is.

Kép forrása: Dunaferr DUE Dutrade FC

- A válogatott színeiben is szép sikereket értél el.

- Fehér Zsolt vezetésével az U19-es és az U20-as válogatottakkal valóban jó meccseket vívtunk, szép sikereket értünk el a Visegrád Kupa mérkőzésein.

- Hogyan alakul a beilleszkedésed a csapatba és városunkba?

- Nagyon pozitívan fogadott a vezetőség, a szakmai stáb és az egész csapat. Úgy érzem, hogy mára már befogadtak. Igaz, hogy Győrhöz képest ez egy csendes kisváros, de nekem nem jelentett gondot a beilleszkedés. Tápon, egy kis faluban nőttem fel, ezért jobban szeretem az ilyen nyugisabb településeket, mint Dunaújváros. Nekem eddig nagyon pozitív benyomásaim vannak.

A számok nyelvén: Kristóf kilenc éve lett először igazolt játékos, az FC Táp színeiben. Öt év múlva már a RÁBA ETO kötelékébe került, ami egyfajta garancia lett a töretlen fejlődéséhez. Az általa végigjárt korosztályos és az első ligás csapatban, az összesen 378 mérkőzésén 162 gólt írtak a neve mellé. Az elmúlt szezonban, amikor a győri zöld-fehéreknél az ismert módon már egyre több lehetőséghez jutottak a fiatalok, 29 alkalommal lépett pályára és 9 találattal büszkélkedhetett.

 

A rovat további hírei: Sport

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!

Fontos győzelem idegenben

Fontos győzelem idegenben

2019. május 18. (szombat)

Óriási csatában aratott 2-1-es sikert debreceni bajnokiján a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a rájátszás utolsó előtti fordulójában.

Újabb rangadó előtt a DPASE

Újabb rangadó előtt a DPASE

2019. május 18. (szombat)

A harmadik helyezett SZEOL gárdáját látja vendégül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata vasárnap este a harmadosztály közép csoportjának 28. fordulójában.

Döntőztek az iskolások!

Döntőztek az iskolások!

2019. május 17. (péntek)

A lányoknál a kiskunhalasi Rákóczi, a fiúknál pedig a Rudas csapata nyerte a Centrum Kupa szuperdöntőjét. Az általános iskolások csatájában is nyerteseket hirdettek négy korosztályban.

Gólzápor a véghajrában

Gólzápor a véghajrában

2019. május 17. (péntek)

Könnyed sikerrel tartotta életben dobogós reményeit a Dunabiztos Micro gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Eb-selejtezők - Hat újonc a magyar válogatott bő keretében

Eb-selejtezők - Hat újonc a magyar válogatott bő keretében

2019. május 17. (péntek)

Marco Rossi szövetségi kapitány 32 játékosból álló, hat újoncot magában foglaló bő keretet hirdetett a magyar labdarúgó-válogatott előtt álló két Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.