Fiatal bajnokkal erősített a Dunaferr

2018. augusztus 10. (péntek) 17:14 - doszerk

Tehetséges utánpótlás válogatott játékossal erősítette meg keretét a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sáhó Kristóf nemrég töltötte be huszonegyedik életévét, s jó híre, amit az előző klubjában, a Rába ETO futsal csapatában, illetve a különböző korosztályú válogatott csapatokban szerzett meg, országosan is ismertté tette. A tehetséges játékos a nyári átigazolási szezon végén a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatához szerződött, s az elmúlt hetekben már sikerült is beilleszkednie az együttesbe.
 
- Mi kellett eddigi sikereidhez?

- Nyilván kell hozzá valamennyi tehetség, de mindenekelőtt nagyon sok munkára van szükség ahhoz, hogy bármelyik kategóriában sikereket érjünk el.

- Nagyon verekedős a posztod, a centeré.

- Valóban, ez egy elég kemény feladatot jelent, folyamatos küzdelemre kényszerül, aki ezt játssza. Nyilván rendes fizikum is kell hozzá. Jelenleg 180 cm és 80 kg vagyok, ezért az izomtömegem fejlesztésére van szükségem. A pályán kívül egy szelíd és remélem, hogy udvarias ember vagyok, de a csata az más. Ott kemény agresszivitásra van szükség a szabályok engedte kereteken belül. Korábban nehezen ment a helyes arányok megtalálása, de mára már egyre jobban megy ez is.

Kép forrása: Dunaferr DUE Dutrade FC

- A válogatott színeiben is szép sikereket értél el.

- Fehér Zsolt vezetésével az U19-es és az U20-as válogatottakkal valóban jó meccseket vívtunk, szép sikereket értünk el a Visegrád Kupa mérkőzésein.

- Hogyan alakul a beilleszkedésed a csapatba és városunkba?

- Nagyon pozitívan fogadott a vezetőség, a szakmai stáb és az egész csapat. Úgy érzem, hogy mára már befogadtak. Igaz, hogy Győrhöz képest ez egy csendes kisváros, de nekem nem jelentett gondot a beilleszkedés. Tápon, egy kis faluban nőttem fel, ezért jobban szeretem az ilyen nyugisabb településeket, mint Dunaújváros. Nekem eddig nagyon pozitív benyomásaim vannak.

A számok nyelvén: Kristóf kilenc éve lett először igazolt játékos, az FC Táp színeiben. Öt év múlva már a RÁBA ETO kötelékébe került, ami egyfajta garancia lett a töretlen fejlődéséhez. Az általa végigjárt korosztályos és az első ligás csapatban, az összesen 378 mérkőzésén 162 gólt írtak a neve mellé. Az elmúlt szezonban, amikor a győri zöld-fehéreknél az ismert módon már egyre több lehetőséghez jutottak a fiatalok, 29 alkalommal lépett pályára és 9 találattal büszkélkedhetett.

 

A rovat további hírei: Sport

Szép hétvégi győzelmek

Szép hétvégi győzelmek

2018. október 22. (hétfő)

Az NB II-es felnőtt bajnokságban nagy küzdelem után, míg az Ifjúsági bajnokságban meggyőző játékkal szerezte meg sikereit a DSE Röplabda Akadémia.

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

2018. október 21. (vasárnap)

Ma ismét Debrecenben lépett pályára a Dunaferr SE NB I-es csapata, ám ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Grosics nyerte a rangadót

A Grosics nyerte a rangadót

2018. október 21. (vasárnap)

Az NB III-as labdarúgó bajnokság közép csoportjának 11. fordulójában a Dunaújváros PASE ezúttal Gyulán kapott ki egy góllal.

Át kell lendülni a nehézségeken!

Át kell lendülni a nehézségeken!

2018. október 21. (vasárnap)

Az első helyszíni edzéseken is túl van a Dunaferr SE válogatott tornásza, aki sérülésektől sem mentes időszak után vesz részt a tornászok világbajnokságán.

Hibátlan utánpótlás

Hibátlan utánpótlás

2018. október 21. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak mind a négy utánpótlás együttese magabiztos győzelemnek örülhetett a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Eger várát is bevették a vízilabdázók

Eger várát is bevették a vízilabdázók

2018. október 20. (szombat)

A gólokban gazdag első negyed után magához ragadta az irányítást, s végül 16-9-re nyert Egerben a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában.

Más súlycsoportban

Más súlycsoportban

2018. október 20. (szombat)

Kiütéses, 43-14-es sikert aratott a svájci Spono Eagles elleni EHF Kupa selejtező visszavágóján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába.