Fiatal bajnokkal erősített a Dunaferr

2018. augusztus 10. (péntek) 17:14 - doszerk

Tehetséges utánpótlás válogatott játékossal erősítette meg keretét a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sáhó Kristóf nemrég töltötte be huszonegyedik életévét, s jó híre, amit az előző klubjában, a Rába ETO futsal csapatában, illetve a különböző korosztályú válogatott csapatokban szerzett meg, országosan is ismertté tette. A tehetséges játékos a nyári átigazolási szezon végén a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatához szerződött, s az elmúlt hetekben már sikerült is beilleszkednie az együttesbe.
 
- Mi kellett eddigi sikereidhez?

- Nyilván kell hozzá valamennyi tehetség, de mindenekelőtt nagyon sok munkára van szükség ahhoz, hogy bármelyik kategóriában sikereket érjünk el.

- Nagyon verekedős a posztod, a centeré.

- Valóban, ez egy elég kemény feladatot jelent, folyamatos küzdelemre kényszerül, aki ezt játssza. Nyilván rendes fizikum is kell hozzá. Jelenleg 180 cm és 80 kg vagyok, ezért az izomtömegem fejlesztésére van szükségem. A pályán kívül egy szelíd és remélem, hogy udvarias ember vagyok, de a csata az más. Ott kemény agresszivitásra van szükség a szabályok engedte kereteken belül. Korábban nehezen ment a helyes arányok megtalálása, de mára már egyre jobban megy ez is.

Kép forrása: Dunaferr DUE Dutrade FC

- A válogatott színeiben is szép sikereket értél el.

- Fehér Zsolt vezetésével az U19-es és az U20-as válogatottakkal valóban jó meccseket vívtunk, szép sikereket értünk el a Visegrád Kupa mérkőzésein.

- Hogyan alakul a beilleszkedésed a csapatba és városunkba?

- Nagyon pozitívan fogadott a vezetőség, a szakmai stáb és az egész csapat. Úgy érzem, hogy mára már befogadtak. Igaz, hogy Győrhöz képest ez egy csendes kisváros, de nekem nem jelentett gondot a beilleszkedés. Tápon, egy kis faluban nőttem fel, ezért jobban szeretem az ilyen nyugisabb településeket, mint Dunaújváros. Nekem eddig nagyon pozitív benyomásaim vannak.

A számok nyelvén: Kristóf kilenc éve lett először igazolt játékos, az FC Táp színeiben. Öt év múlva már a RÁBA ETO kötelékébe került, ami egyfajta garancia lett a töretlen fejlődéséhez. Az általa végigjárt korosztályos és az első ligás csapatban, az összesen 378 mérkőzésén 162 gólt írtak a neve mellé. Az elmúlt szezonban, amikor a győri zöld-fehéreknél az ismert módon már egyre több lehetőséghez jutottak a fiatalok, 29 alkalommal lépett pályára és 9 találattal büszkélkedhetett.

 

A rovat további hírei: Sport

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

2018. augusztus 14. (kedd)

Az Európa-bajnoki részvétel a célja a férfi röplabda-válogatottnak, amely szerdán, hazai pályán, Macedónia ellen kezdi meg selejtezős szereplését.

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

2018. augusztus 14. (kedd)

Hat év után szerepelhet ismét főtáblán magyar klub az európai kupaporondon, amennyiben ma a hazai visszavágón a Vidi FC kiharcolja a továbbjutást a svéd Malmö ellen a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.

Újabb forduló a Decathlonban

Újabb forduló a Decathlonban

2018. augusztus 14. (kedd)

Ugyan legutóbb vereséget szenvedett, továbbra is a Tízpróbások gárdája vezeti a Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság tabelláját.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a DUFK SE

Újabb mérföldkőhöz érkezett a DUFK SE

2018. augusztus 13. (hétfő)

Az önkormányzat támogatásának is köszönhetően fontos célokat tűzhet ki maga elé a dunaújvárosi labdarúgó utánpótlásért dolgozó DUFK SE.

Komoly változások a Kohász Kupa programjában

Komoly változások a Kohász Kupa programjában

2018. augusztus 13. (hétfő)

Mivel több együttes is visszamondta szereplését a Kohász Kupán, így az idei tornán csak két mérkőzést rendeznek meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Tornagyőztes ifik

Tornagyőztes ifik

2018. augusztus 13. (hétfő)

Két győzelemmel, valamint egy döntetlennel szerezte meg a szolnoki felkészülési torna első helyét a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott.

Aranyos röplabdázók

Aranyos röplabdázók

2018. augusztus 12. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia fiataljai rendkívül jó teljesítményt nyújtottak az Országos Strandröplabda Bajnokság döntőjében.