Fiatal bajnokkal erősített a Dunaferr

2018. augusztus 10. (péntek) 17:14 - doszerk

Tehetséges utánpótlás válogatott játékossal erősítette meg keretét a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sáhó Kristóf nemrég töltötte be huszonegyedik életévét, s jó híre, amit az előző klubjában, a Rába ETO futsal csapatában, illetve a különböző korosztályú válogatott csapatokban szerzett meg, országosan is ismertté tette. A tehetséges játékos a nyári átigazolási szezon végén a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatához szerződött, s az elmúlt hetekben már sikerült is beilleszkednie az együttesbe.
 
- Mi kellett eddigi sikereidhez?

- Nyilván kell hozzá valamennyi tehetség, de mindenekelőtt nagyon sok munkára van szükség ahhoz, hogy bármelyik kategóriában sikereket érjünk el.

- Nagyon verekedős a posztod, a centeré.

- Valóban, ez egy elég kemény feladatot jelent, folyamatos küzdelemre kényszerül, aki ezt játssza. Nyilván rendes fizikum is kell hozzá. Jelenleg 180 cm és 80 kg vagyok, ezért az izomtömegem fejlesztésére van szükségem. A pályán kívül egy szelíd és remélem, hogy udvarias ember vagyok, de a csata az más. Ott kemény agresszivitásra van szükség a szabályok engedte kereteken belül. Korábban nehezen ment a helyes arányok megtalálása, de mára már egyre jobban megy ez is.

Kép forrása: Dunaferr DUE Dutrade FC

- A válogatott színeiben is szép sikereket értél el.

- Fehér Zsolt vezetésével az U19-es és az U20-as válogatottakkal valóban jó meccseket vívtunk, szép sikereket értünk el a Visegrád Kupa mérkőzésein.

- Hogyan alakul a beilleszkedésed a csapatba és városunkba?

- Nagyon pozitívan fogadott a vezetőség, a szakmai stáb és az egész csapat. Úgy érzem, hogy mára már befogadtak. Igaz, hogy Győrhöz képest ez egy csendes kisváros, de nekem nem jelentett gondot a beilleszkedés. Tápon, egy kis faluban nőttem fel, ezért jobban szeretem az ilyen nyugisabb településeket, mint Dunaújváros. Nekem eddig nagyon pozitív benyomásaim vannak.

A számok nyelvén: Kristóf kilenc éve lett először igazolt játékos, az FC Táp színeiben. Öt év múlva már a RÁBA ETO kötelékébe került, ami egyfajta garancia lett a töretlen fejlődéséhez. Az általa végigjárt korosztályos és az első ligás csapatban, az összesen 378 mérkőzésén 162 gólt írtak a neve mellé. Az elmúlt szezonban, amikor a győri zöld-fehéreknél az ismert módon már egyre több lehetőséghez jutottak a fiatalok, 29 alkalommal lépett pályára és 9 találattal büszkélkedhetett.

 

A rovat további hírei: Sport

Tornával emlékeznek a DAC kézilabdázói

Tornával emlékeznek a DAC kézilabdázói

2019. január 22. (kedd)

Háromcsapatos tornán emlékezik meg volt játékosáról, Gutenkunst Annáról, valamint Árva Csaba edzőről a Dunaújvárosi AC felnőtt női kézilabda csapata.

Szoros meccsek az Aranyban

Szoros meccsek az Aranyban

2019. január 22. (kedd)

Kiélezett, izgalmas csatákat hoztak a városi futsal bajnokság hetedik fordulójának hétfő esti mérkőzései az Arany iskola tornatermében.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. január 22. (kedd)

Idegenben, a kiesés elől menekülő Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára szerdán este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Tartják előttünk az előnyüket

Tartják előttünk az előnyüket

2019. január 21. (hétfő)

Az olasz válogatott legyőzte Hollandiát, így továbbra is hibátlan mérleggel, négy pont előnnyel vezeti a női vízilabda világliga B csoportját, melyben a magyarok a második helyen állnak és már bejutottak az Európa Kupa hatos döntőjébe.

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.