Hosszú idő után most legyőztük a Szekszárdot

Szárszó Lajos - 2018. augusztus 11. 19:52

A labdarúgó NBIII második fordulójában hátrányból fordított és egygólos győzelmet szerzett idegenben a Dunaújváros PASE a Szekszárd együttese ellen.

A labdarúgó NBIII Közép csoportjában ma a Dunaújváros a Szekszárd vendégeként léptett pályára. Míg a mieink a Pécs legyőzésével sikeresen kezdték a bajnoki szezont (1-0), ugyanezt a szekszárdiak nem mondhatták el magukról, akik Kozármislenyben szaladtak bele egy nagyarányú vereségbe (3-0). Ettől azonban nem a DPASE vált a találkozó esélyesévé, hiszen a vendéglátók ellen nagyon régen győzött már együttesünk. Mint azt a találkozó előtt Dobos Barna vezetőedző elmondta, bízik a pontszerzésben, de azt figyelembe kell venni, hogy csapata még teljesen nem állt össze, és vannak olyan játékosai, akiknek a fizikai állapota sem száz százalékos. A találkozó első perceitől kezdve látszott a tudatosság a mieinken, akik nem estek neki a hazai együttesnek vigyázva arra, nehogy hátrányba kerüljenek, így a védekezést helyezték előtérbe. A labdát ugyan többet birtokolta a Szekszárd, de ezzel sokra nem ment, hiszen helyzetet nem tudott kialakítani Pokorni kapuja előtt. A gól és helyzet nélküli első félidő után sajnos hamar hátrányba kerültünk. Az 52. percben a középpályán egyértelmű szabálytalanság után Zvara Dávidtól vették el a hazaiak a labdát, miközben a játékvezetői síp néma maradt, majd létszámfölényt kialakítva Hegedűs Márk használta ki lehetőségét (1-0). A hátrány után más felfogást volt kénytelen felvenni a DPASE, így egyre többször ért oda a szekszárdi kapu előterébe. A mieink főként pontrúgások után tudtak veszélyt kialakítani, így az 56. percben is. Ekkor Zvara ívelte középre a szögletet, melyre kiválóan érkezett Szepessy Róbert, aki remek fejessel egyenlített (1-1). A folytatásban is a mieink maradtak a kezdeményezőbbek, miközben Dobos Barna cserékkel frissített, mely nagyszerűen sikerült, hiszen a lefújás előtt egy perccel egy rendkívül tetszetős baloldali támadás végén Sándor Tamás beadását Tapiska Géza fejelte védhetetlenül Lékai kapujába (1-2). A hosszabbításban megőrizte előnyét együttesünk, akik így hosszú idő után tudták legyőzni a szekszárdi gárdát.

Fotó: DO archív

Dobos Barna: Az eddigi évek tapasztalata alapján tudatos volt, hogy az első félidőben visszaálltunk, és óvatosabbak voltunk. Védekezésünk jól működött, de támadásaink minősége nem volt jó. A második játékrész elején kaptunk egy gólt, melyet követően nagyobb nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre, és sikerült fordítanunk. Gratulálok a csapatnak, hiszen sok-sok év után győztünk Szekszárdon. Fizikailag és a játék minőségében még javulnunk kell, de boldogok vagyunk, hiszen játékosaink megmutatták, hogy hogyan kell teljes odaadással játszani. Pozitív az, hogy a mentalitásunk, a szívünk nagyon a helyén volt most is csakúgy, mint a Pécs ellen. Pályafutásom során most éreztem először azt, hogy a csereként beállt fiatal játékosok minőséget hoztak, és kiválóan szálltak be a játékba, amely a végeredményben is látható.

Szekszárdi UFC – Dunaújváros PASE 1-2 (0-0)

Vezette: Barna Gábor, asszisztensek Vörös Dániel és Rózsás Rita

Szekszárdi UFC: Lékai Soma - Károly Viktor, Fejes Péter, Csigi Ádám (Kvanduk József a 75. percben), Lékó Roland, Nagyváradi Olivér, Márton Erik, Arena Ármin (Turi Tamás a 73. percben), Dudás Dániel, Budai Dávid (Steinbach Máté a 82. percben), Hegedűs Márk. Vezetőedző: Kvanduk János

Dunaújváros PASE: Pokorni Péter - Farkas Viktor, Kiss Patrik Márk (Tapiska Géza a 60. percben), Zvara Dávid (Horváth Kevin a 75. percben), Puskás Gábor Sándor, Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Szepessy Róbert, Sándor Tamás, Tóth Ákos Károly (Hompót Dániel a 71. percben), Barna Zsolt. Vezetőedző: Dobos Barnabás László

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.