Klacsák Bence ismét Dunaújvárosban

2018. augusztus 9. (csütörtök) 13:02 - doszerk

Egy sikeres győri kitérő, valamint első bajnoki címe után tért vissza Klacsák Bence a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatához.

Klacsák Bence két sikeres újvárosi szezon után, egy éves kitérőre az eddigi legsikeresebb hazai futsal csapathoz, a Rába ETO-hoz igazolt a tavalyi nyáron. Ott is kiváló teljesítményt nyújtott, majd visszatért Dunaújváros Futsal csapatához, s a következő szezonban ismét a dunaújvárosi futsalosok szép eredményeiért küzd a pályán.

- Sikeres szezon áll mögöttem. Közülük a legnagyobb dolognak a Futsal Cup Final Four volt a Rába ETO-val, hiszen ilyen szintre eddig még nem került hazai csapat. Mellette szintén hatalmas élmény volt a nagy küzdelem árán megszerzett bajnoki cím. Nyilván az első volt a rangosabb esemény, de számomra ez volt az első bajnoki cím és erre is örömmel emlékezek.

- Visszatérve milyen fontos változásokat találtál az újvárosi csapatnál?

-Eddig még nem nagyon éreztem nagy változást, pedig a játékoskeret némileg átalakult az elmúlt egy évben. Minden más hasonló a korábbiakhoz, ami egy kedvező dolog a számomra.

- A győri csapatnál Rodriguez Nebreda Javier keze alatt dolgoztál, nálunk pedig a legjobb hazai edző, Fehér Zsolt ontja rólatok a verejtéket. Hogy bírod a terhelést?

- Egyelőre jól bírom, úgy érzem, hogy ha ezzel a tempóval megyünk tovább, akkor szép eredményeket fogunk majd elérni. Az itt végzett munka hasonló a Győrben elvégzetthez. Lassan megkezdődik a felkészülési mérkőzéseink sorozata. Nyilván minél több sikert érünk el rajtuk, annál jobb hangulatban tudjuk folytatni a munkánkat. Tökéletesen be kell gyakoroljuk az edzőnk által kidolgozott taktikánkat, azokat teljesíteni kell, és a bajnokság kezdetére majd kialakul az a harcmodor, amit majd szeretnénk játszani. A kezdés előtti két hétben már mozogtam, hogy ne a semmiből kelljen elindulni és könnyebb legyen a számomra a felkészülés. Úgy érzem, hogy ennek meg is lett az eredménye.

Képek: DO-archív

- A válogatottság?

- Szeretnék visszakerülni, mindent megteszek annak érdekében és remélem, hogy majd sikerülni is fog.

- Hogy állsz a tanulmányaiddal?

- Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának vagyok a hallgatója. Még nem fejeztem be, de közeledek a végéhez. Még legalább egy év van hátra, majd a vizsgák következnek.

Egy kis statisztika: Klacsák Bence eddigi pályafutásáról, a GOLDBALL `94. FC SE-beli 2003-as pályakezdésétől kezdve, 460 mérkőzést jegyeztek föl, amelyeken 241 gólig jutott. Az első dunaújvárosi idénye 2015-ben kezdődött. Az itteni 58 mérkőzésén 31 gólt vágott. A tavalyi szezonban a győrieknél 10-et lőtt, s nagy büszkeségünkre a válogatottban is jó teljesítményt nyújtott.

 

A rovat további hírei: Sport

Pozitív a hangulat a válogatottnál

Pozitív a hangulat a válogatottnál

2019. március 20. (szerda)

Pozitív a hangulat a magyar labdarúgó-válogatottnál a szlovákok elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtező előtt - mondta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

Változások a keretben

Változások a keretben

2019. március 20. (szerda)

Sérülések miatt változott a Japán elleni barátságos mérkőzésre készülő magyar női kézilabda-válogatott kerete.

Váratlan vereség

Váratlan vereség

2019. március 20. (szerda)

A DSE Röplabda Akadémia NB II-es csapata a rájátszás első fordulójában hazai pályán szenvedett vereséget a SZOESE együttesétől.

Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

2019. március 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint hatalmas lökést adna a magyar labdarúgó-válogatottnak, ha csütörtökön győzne az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján, Szlovákia vendégeként.

Nem pihentek a birkózók

Nem pihentek a birkózók

2019. március 19. (kedd)

Egy-egy hazai és nemzetközi verseny mellett egyhetes edzőtábor várt a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE birkózóira az elmúlt napokban.

Bizakodó Gorillák!

Bizakodó Gorillák!

2019. március 19. (kedd)

Új vezetőedzővel, új csapattal, de a rájátszást megcélozva vág neki a Divízió I-es küzdelmeknek a DAK Acél Gorillaz amerikai futball együttese.

Újabb hibátlan hétvége

Újabb hibátlan hétvége

2019. március 19. (kedd)

Huszonhárom gólt szereztek, s egyet sem kaptak a Dunaújváros PASE labdarúgói az utánpótlás bajnokságok hétvégi fordulójában.