Klacsák Bence ismét Dunaújvárosban

2018. augusztus 9. (csütörtök) 13:02 - doszerk

Egy sikeres győri kitérő, valamint első bajnoki címe után tért vissza Klacsák Bence a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatához.

Klacsák Bence két sikeres újvárosi szezon után, egy éves kitérőre az eddigi legsikeresebb hazai futsal csapathoz, a Rába ETO-hoz igazolt a tavalyi nyáron. Ott is kiváló teljesítményt nyújtott, majd visszatért Dunaújváros Futsal csapatához, s a következő szezonban ismét a dunaújvárosi futsalosok szép eredményeiért küzd a pályán.

- Sikeres szezon áll mögöttem. Közülük a legnagyobb dolognak a Futsal Cup Final Four volt a Rába ETO-val, hiszen ilyen szintre eddig még nem került hazai csapat. Mellette szintén hatalmas élmény volt a nagy küzdelem árán megszerzett bajnoki cím. Nyilván az első volt a rangosabb esemény, de számomra ez volt az első bajnoki cím és erre is örömmel emlékezek.

- Visszatérve milyen fontos változásokat találtál az újvárosi csapatnál?

-Eddig még nem nagyon éreztem nagy változást, pedig a játékoskeret némileg átalakult az elmúlt egy évben. Minden más hasonló a korábbiakhoz, ami egy kedvező dolog a számomra.

- A győri csapatnál Rodriguez Nebreda Javier keze alatt dolgoztál, nálunk pedig a legjobb hazai edző, Fehér Zsolt ontja rólatok a verejtéket. Hogy bírod a terhelést?

- Egyelőre jól bírom, úgy érzem, hogy ha ezzel a tempóval megyünk tovább, akkor szép eredményeket fogunk majd elérni. Az itt végzett munka hasonló a Győrben elvégzetthez. Lassan megkezdődik a felkészülési mérkőzéseink sorozata. Nyilván minél több sikert érünk el rajtuk, annál jobb hangulatban tudjuk folytatni a munkánkat. Tökéletesen be kell gyakoroljuk az edzőnk által kidolgozott taktikánkat, azokat teljesíteni kell, és a bajnokság kezdetére majd kialakul az a harcmodor, amit majd szeretnénk játszani. A kezdés előtti két hétben már mozogtam, hogy ne a semmiből kelljen elindulni és könnyebb legyen a számomra a felkészülés. Úgy érzem, hogy ennek meg is lett az eredménye.

Képek: DO-archív

- A válogatottság?

- Szeretnék visszakerülni, mindent megteszek annak érdekében és remélem, hogy majd sikerülni is fog.

- Hogy állsz a tanulmányaiddal?

- Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának vagyok a hallgatója. Még nem fejeztem be, de közeledek a végéhez. Még legalább egy év van hátra, majd a vizsgák következnek.

Egy kis statisztika: Klacsák Bence eddigi pályafutásáról, a GOLDBALL `94. FC SE-beli 2003-as pályakezdésétől kezdve, 460 mérkőzést jegyeztek föl, amelyeken 241 gólig jutott. Az első dunaújvárosi idénye 2015-ben kezdődött. Az itteni 58 mérkőzésén 31 gólt vágott. A tavalyi szezonban a győrieknél 10-et lőtt, s nagy büszkeségünkre a válogatottban is jó teljesítményt nyújtott.

 

A rovat további hírei: Sport

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

2018. december 14. (péntek)

A Női Vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen játszik ma este fél hattól a Tüskeuszodában.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2018. december 13. (csütörtök)

Kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzésen szenvedett egygólos, 4-3-as vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

2018. december 13. (csütörtök)

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint folyamatosan fejlődött a magyar női kézilabda-válogatott, ezért tudott remek mérleggel, négy győzelemmel és két vereséggel zárni a franciaországi Európa-bajnokságon.

Vidáman ünnepeltek a birkózók

Vidáman ünnepeltek a birkózók

2018. december 13. (csütörtök)

Fiatalok és veteránok, iskolavezetők és támogatók ünnepelték közösen a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának idei eredményeit a 2018-as karácsonyi ünnepségen.

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

2018. december 12. (szerda)

A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re legyőzte Románia csapatát a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének szerdai utolsó fordulójában, Nancyban, ennek ellenére nem jutott tovább csoportjából.

Tengernyi segítség

Tengernyi segítség

2018. december 12. (szerda)

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének igyekeznek segítséget nyújtani a 17. Carissa Kupa szervezői a január 4. és 6. között sorra kerülő 32 csapatos nemzetközi kispályás labdarúgó tornán.