Komoly kihívás előtt az utánpótlás

spigott - 2018. augusztus 15. 8:08

Az U20-as bajnokságban a rájátszás elérését, míg az U18-asoknál a középmezőnyt célozta meg a dunaújvárosi jégkorongozók szakvezetése.

Hosszú évek után indít újra mindegyik utánpótlás bajnokságban csapatot a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói, s a fiatalok a felnőttekhez hasonlóan gőzerővel készülnek az új szezon kihívásaira. A dunaújvárosiak U18-as és U20-as csapatának edzője, Borbás Gergely ezzel együtt már nagyon várja a szezont, bár tisztában van azzal is, hogy mindkét együttesre, az U18-aspokra és az U20-asokra is kemény feladatok várnak a 2018/2019-es idényben.

"Az U20-as korosztályban szeretnénk minél tovább menni a rájátszásban, úgy gondolom, hogy a rájátszás elérése minimális célként kitűzhető a csapat elé. Annak ellenére is, hogy egyik korosztályban sem vagyunk sokan, szóval nem lesz könnyű végigvinni a szezont, s emellett sok múlik majd azon is, hogy a felnőtt csapat programja mennyire viszi el az utánpótlásból a játékosokat. Amennyiben szerencsések leszünk, s azok a játékosok, akik a felnőttel edzenek és játszanak, végig tudják játszani U20-ban is a szezont, akkor reális cél lehet a rájátszás ebben a korosztályban.

Az U18-as kiírást még nem kaptuk meg, de itt nincsenek olyan nagy reményeink, az U16-ből kell kipótolni a csapatot, így a célunk az, hogy a középmezőnyben végezzünk. Fontos persze tudni azt is, hogy a létszám miatt mindig az alacsonyabb korosztályból kell feltölteni a csapatokat, s ez meghatározza az eredményességet is. A közelmúltban például játszottunk egy edzőmérkőzést az UTE U20-as csapatával, mely esélyes akár a bajnoki címre is, s ugyan 7-2-re kikaptunk, az látszott, hogy az U20-asaink pariban voltak velük, az U18-asoknak, akik egyébként tavaly még az U16-ban játszottak, azért még gyors volt a játék. Ugyanakkor nincs ezzel sem baj, mert, amikor ők is felveszik a ritmust, már nem lesz ekkora különbség, s tudunk majd jó meccseket játszani a közvetlen élmezőnnyel is" – fogalmazott a fiatal szakember.

Oktatás a sportelméletről! (Képek forrása: Borbás Gergely)

Borbás Gergelytől megtudtuk azt is, hogy a közeljövőben még várnak felkészülési mérkőzések az utánpótlásra, ugyanis az U20-asok szerdán délután öt órától a Pesterzsébeti Farkasokkal játszanak itthon, míg az U18-asok pénteken a Ferencvárost fogadják délután negyed háromtól a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Ezek mellett terveznek még további edzőmeccseket is, hiszen a tizenöt meccses alapszakasz nem biztos, hogy elég a játékosoknak, ugyanakkor ezek szervezése még folyamatban van, de igyekeznek minden új információról időben tájékoztatni a szurkolókat. Addig azonban lelkesen készülnek a csapatok Borbás Gergely vezetőedzőként a szakmai munkáért, Somogyi Szabolcs az erőnlétért felel, míg utánpótlás vezetőedzőnk felesége, Rita a sportelméletről és a sportolói életmódról tart előadásokat a fiataloknak.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.