Nagy csaták a homokban

spigott - 2018. augusztus 20. 18:26

Idén is óriási sikert hozott a Szalki-szigeten megrendezett I. Szent István Kupa, melyen a szokásos csapatsportágak mellett különböző ügyességi versenyekben is megmérették magukat a résztvevők.

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, városunk önkormányzata és a helyi Tourinform Iroda idén is megrendezte augusztus 20-án az I. Szent István Kupa küzdelmeit a Szalki-szigeten, ahol strandfociban, strandkézilabdában, valamint strandröplabdában mérették meg magukat a sportolni, versenyezni vágyók. A hivatalos program már vasárnap megkezdődött, ugyanis a röplabdázóknál összesen húsz páros nevezett a tornára, hogy végül két napon keresztülütötték a labdát a résztvevők. A strandkézilabdázóknál hat női, valamint négy férfi együttes, míg a strandfocistáknál nyolc gárda kapcsolódott be ma a programba, s vívott egymással nagy csatákat, kiváló időben, remek hangulatban.

A csapatsportágak mellett idén először darts, valamint ügyességi versenyek is várták a szigetre látogatókat. Dartsban több mint harmincan, míg az ügyességi versenyeken negyvenheten mérették meg magukat. Itt a legidősebb versenyző hetven, míg a legfiatalabb négy és fél éves volt, s a programban célba dobás, célba rúgás, rönkhajítás, dekázás, fejelés is szerepelt. A strandfocistáknál a miskolci Cservy STC szerezte meg az aranyérmet, a strandröplabdázóknál az Iván Bence-Iván Gergő páros örülhetett a végső sikernek, míg a strandkézilabdázók női mezőnyében a Bajnok elnevezésű együttes, a férfiaknál a DAC felnőtt csapata végzett az első helyen.

A nap végén érthetően elégedetten értékelt az Augusztális sportprogramjaiért felelős szervező, Petrás Gábor is: - Nagyon örülünk ennek a rendezvénynek, melyet először 2008-ban rendeztünk meg, így immáron ez a tizenegyedik I. Szent István Kupa, melyen a labdarúgók mellett a kézilabdázóknak és a röplabdázóknak is bőven kínálunk programot a homokos pályákon úgy, hogy közben nem zavarjuk a színpadi előadásokat. Szerencsére nagyon népszerűek a versenyeink, s idén először egy új sportot is bevontunk a programok közé méghozzá a dartsot, erre a versenyre idén több mint harminc játékos nevezett. A labdarúgóknál nyolc együttes nevezését tudtuk elfogadni, a strandkézilabdázóknál hat női és négy férfi csapat nevezett, míg a strandröplabdázóknál akkora volt a túljelentkezés, hogy már tegnap megkezdték a küzdelmeket, ez is mutatja azt, hogy mennyire népszerű a rendezvény, mellyel természetesen az volt a célunk, hogy az ünneplés mellett sportolásra, mozgásra biztassuk városunk lakóit.

Eredmények, és különdíjak

Strandfoci: 1. Cservy STC, 2. Csudarúgdalók, 3. Ügyetlenek

Különdíjak

Legjobb kapus: Rigó László (Csudarúgdalók)
Legjobb játékos: Rutai Balázs (Cservy STC)
Gólkirály: Ábel Péter (Cservy STC, 3 gól)
DLSZ+ díj: Cservenyák Ádám (Cservy STC csapatvezető)
Nap pillanata: Rutai Balázs (Cservy STC, a döntőben elért ollózós góljáért)

Strandkézilabda

Nők: 1. Bajnok, 2. DESZ-ÉPEK, 3. Rácalmás, 4. Fehérvár, 5. DKKA

Különdíjak

Legjobb kapus: Kapusné Berta Irén (Fehérvár)
Legjobb játékos: Szűcs Luca (DESZ-ÉPEK)

Férfiak: 1. DAC felnőtt, 2. Sárbogárd, 3. DUE, 4. DAC junior

Különdíjak

Legjobb kapus: Szabó Máté (DAC junior)
Legjobb játékos: Májer Martin (DUE)

Strandröplabda: 1. Iván Bence-Iván Gergő, 2. Hatvany Zsolt-Csizmadia Tamás, 3. Hevér Zsolt-Tumpek Ádám, 4. Tomanóczy Tibor-Kövessy Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Az elődöntő már biztos

Az elődöntő már biztos

2021. szep. 16.

Könnyen lehet azonban, hogy Slihoczki Ádámék már a mai előfutamból bejutnak a kenu kettesek 1000 méteres világbajnoki fináléjába.

Mozgásra hívják az iskolákat

Mozgásra hívják az iskolákat

2021. szep. 16.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) jövő pénteken, az Európai Diáksport Napján (ESSD) mozgásra hívja a hazai általános és középiskolákat.

Fuss velünk, fuss értünk! – ötödik nekifutás

Fuss velünk, fuss értünk! – ötödik nekifutás

2021. szep. 16.

Immáron ötödik alkalommal rendezi meg az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete a Fuss velünk, fuss értünk! közösségi akciót, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a Kultik Mozi előtti térre szombaton.

Gólzáporos győzelmek

Gólzáporos győzelmek

2021. szep. 15.

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgó csapata tizennégy, míg az U15-ösök tizenöt gólt szerezve arattak kiütéses sikert a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Fordítások napja a Campusban

Fordítások napja a Campusban

2021. szep. 15.

A Gyalog Galopp simán, a Tízpróbások gárdája nagy csatában szerezte meg a három pontot a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályában.

Kovács Zsófia is a válogatott keretben

Kovács Zsófia is a válogatott keretben

2021. szep. 15.

Összesen tizenkét magyar tornász indul el a Magyar Nagydíjon, melyet szeptember 24. és 26. között rendeznek meg Szombathelyen.

Szoros csaták az első osztályban

Szoros csaták az első osztályban

2021. szep. 14.

Nehezen, de hozta az elvárt győzelmet a címvédő Karmacsi Autó FC a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályában.