Önkormányzati támogatás az iskolakezdéshez

2018. augusztus 23. (csütörtök) 14:14 - Brousil Csaba

Az idei tanévben is igénybe vehető, az önkormányzat által nyújtott iskolakezdési támogatásról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester csütörtökön a Városházán.

A polgármester elmondta, hogy az önkormányzati költségvetésben év, mint év nettó 2,5 millió forintot különítenek el az iskolakezdési támogatás fedezésére. Mint mondta, jóllehet a támogatást már július 1-től lehet igényelni, eddig mégis csak 28 család igényelte azt 29 gyermekre. A polgármester ezúton is buzdította azokat a szülőket, akiknek gyermeke idén kezdi meg általános iskolai vagy középiskolai tanulmányait (tehát első vagy kilencedik osztályba iratkozik), hogy igényeljék ezt a támogatási formát. Ennek összege nettó 15 ezer forint gyermekenként. Azok a szülők jogosultak rá, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 85.500 forintot, gyermekét egyedül nevelő személy esetében pedig a 99.750 forintot.

Továbbá dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek. A polgármester kiemelte, hogy a támogatás jelenleg a Polgármesteri Hivatalban igényelhető, de a tanév kezdetével már az iskolákban is le lehet adni az igényléseket. Ehhez nem kell mást mellékelni, mint a kérelem beadását megelőző hónap jövedelemigazolásain túl a köznevelési intézmény igazolását a tanuló felvételéről vagy amennyiben a nevelési év megkezdődött az iskolalátogatási igazolást. A polgármester szólt a szünidei ingyenes gyermekétkeztetésről is, melyet ezen a nyáron kilencven gyermek vett igénybe. Ez a támogatási forma is a családok rendelkezésére áll majd a tanév többi iskolai szünetében is.

A rovat további hírei: Oktatás

Mennyit költünk az iskolakezdésre?

Mennyit költünk az iskolakezdésre?

2019. augusztus 16. (péntek)

A családok 33 százaléka 15-25 ezer forint közötti összeget költ az iskolakezdésre gyermekenként, 27 százalék 10-15 ezer forintot, míg 21 százalék akár 25-40 ezer forintot is hajlandó erre a célra fordítani a Vatera saját felhasználói körében végzett felmérése szerint.

Egyre népszerűbb a Diákhitel

Egyre népszerűbb a Diákhitel

2019. augusztus 13. (kedd)

Továbbra is nő a hallgatók hitelfelvételi hajlandósága a diákhitel konstrukciók rekordalacsony kamatozásának köszönhetően: júliusban másfélszeresére nőtt a szabad felhasználású Diákhitel1 új igénylőinek száma az egy évvel korábbihoz képest. A kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvételi aránya közel 20 százalékos növekedést mutat - közölte a DiákhitelKözpont.

Minden, amit a duális képzésről érdemes tudni

Minden, amit a duális képzésről érdemes tudni

2019. augusztus 12. (hétfő)

Hamarosan indul az újabb felsőoktatási félév, mindenki a ponthatárokról és a legnépszerűbb képzésekről beszél. A nappali és a levelező szakon kívül van egy olyan képzési forma is, amelyről méltatlanul kevés szó esik, ez pedig a duális képzés. Az esetek többségében indokolatlanul tartunk tőle, itt az idő lerombolni a mítoszokat.

Rugalmasabb rendszer jön a szakképzésben

Rugalmasabb rendszer jön a szakképzésben

2019. augusztus 10. (szombat)

A Szakképzés 4.0 elnevezésű stratégia a szakképzés megújulását foglalja magába. Rugalmasabb, a munkaerő-piaci igényekre gyorsan reagáló rendszert vezetnének be. A változás a most szeptemberi kezdéssel meghirdetett képzéseket még nem befolyásolja.

Paks II. Akadémia a Dunaújvárosi Egyetemen

Paks II. Akadémia a Dunaújvárosi Egyetemen

2019. augusztus 09. (péntek)

A Paks II. Akadémia keretében egy új képzést indít szeptembertől a Dunaújvárosi Egyetem. Elsősorban a felsőfokú mérnöki szakon végzettek jelentkezését várják az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzésre.

Egyre népszerűbb a Diákhitel2

Egyre népszerűbb a Diákhitel2

2019. augusztus 01. (csütörtök)

Egy év alatt közel 34 százalékkal nőtt a tanulmányi költségek finanszírozására kialakított Diákhitel2 konstrukciót igénylők száma - közölte a Diákhitel Központ csütörtökön az MTI-vel. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a hallgatók egyszerűbben és gyorsabban igényelhetik a diákhiteleiket az elektronikus aláírással történő szerződéskötésnek köszönhetően, amely augusztus 1-jétől ismét elérhető.

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább

2019. július 30. (kedd)

Több mint 6400-an folytathatják tanulmányaikat informatikai területen, 2016 óta itt 35 százalékos bővülés mutatható ki a felvételt nyertek számában. A legtöbb jelentkezőt felvett képzések összes dobogósa, az első tíz helyezett fele mérnöki vagy informatikusi képzés 2019-ben.