Önkormányzati támogatás az iskolakezdéshez

2018. augusztus 23. (csütörtök) 14:14 - Brousil Csaba

Az idei tanévben is igénybe vehető, az önkormányzat által nyújtott iskolakezdési támogatásról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester csütörtökön a Városházán.

A polgármester elmondta, hogy az önkormányzati költségvetésben év, mint év nettó 2,5 millió forintot különítenek el az iskolakezdési támogatás fedezésére. Mint mondta, jóllehet a támogatást már július 1-től lehet igényelni, eddig mégis csak 28 család igényelte azt 29 gyermekre. A polgármester ezúton is buzdította azokat a szülőket, akiknek gyermeke idén kezdi meg általános iskolai vagy középiskolai tanulmányait (tehát első vagy kilencedik osztályba iratkozik), hogy igényeljék ezt a támogatási formát. Ennek összege nettó 15 ezer forint gyermekenként. Azok a szülők jogosultak rá, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 85.500 forintot, gyermekét egyedül nevelő személy esetében pedig a 99.750 forintot.

Továbbá dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek. A polgármester kiemelte, hogy a támogatás jelenleg a Polgármesteri Hivatalban igényelhető, de a tanév kezdetével már az iskolákban is le lehet adni az igényléseket. Ehhez nem kell mást mellékelni, mint a kérelem beadását megelőző hónap jövedelemigazolásain túl a köznevelési intézmény igazolását a tanuló felvételéről vagy amennyiben a nevelési év megkezdődött az iskolalátogatási igazolást. A polgármester szólt a szünidei ingyenes gyermekétkeztetésről is, melyet ezen a nyáron kilencven gyermek vett igénybe. Ez a támogatási forma is a családok rendelkezésére áll majd a tanév többi iskolai szünetében is.

A rovat további hírei: Oktatás

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

2019. december 03. (kedd)

Részletes összegzéssel lepte meg a DO műhelyét Czoborné Asztalos Borbála, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ )Dunaújvárosi Városi és Járási Szervezetének titkára a szombati országos pedagógustüntetésről. Az alábbiakban a summázat szerkesztett változatát közöljük!

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

2019. november 26. (kedd)

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Tudásmegosztás határon túl

Tudásmegosztás határon túl

2019. november 25. (hétfő)

A közelmúltban rendezték meg a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon azt a módszertani konferenciát, melynek fő témája a mobilitás volt.

Meghosszabbított határidő

Meghosszabbított határidő

2019. november 21. (csütörtök)

Az Oktatási Hivatal péntek éjfélig meghosszabbította a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét.

Átalakul a szakképzés

Átalakul a szakképzés

2019. november 20. (szerda)

Teljesen átalakul a szakképzés jövőre: változik az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton, az általános iskolát be nem fejezőket pedig „dobbantóprogram” segítségével próbálják meg szakmához juttatni. A szülő kötelessége lesz gyermekét 18 éves koráig vagy egy részszakma megszerzésig taníttatni.

„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

2019. november 19. (kedd)

Kilencedik alkalommal adott otthont a Dunaújvárosi SZC RUDAS Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a „GPSZ” névre keresztelt informatikai vetélkedőnek, amelyet városi és városkörnyéki általános iskolások csapatai számára szerveztek meg.

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

2019. november 14. (csütörtök)

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségik, hétfőtől elkezdődnek a középszintű vizsgák országszerte - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.