Rajtra készen a focisták

spigott - 2018. augusztus 1. 13:12

Hazai környezetben, a Pécs elleni mérkőzéssel kezdi meg az NB III 2018/2019-es szezonjának küzdelmeit szombaton este a DPASE labdarúgó csapata.

A Pécs elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg szereplését szombaton este hét órától az NB III Közép Csoportjának 2018/2019-es küzdelmeiben a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Együttesünk szakvezetése ma délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a nyári felkészülésről. Dobos Barna vezetőedző szerint igyekeztek jól igazolni a szűkös anyagi lehetőségek ellenére is, ám a szakvezető szerint még kell azért idő ahhoz, hogy új játékosaik beépüljenek a csapatba.

"Próbáltunk olyan játékosokat igazolni, akik erősítést jelenthetnek a jövőben, mindenképpen szerettük volna, hogy az, ami hiányzott az elmúlt években, vagyis a rutin, az még jobban megjelenne a csapatban. Bízom benne, hogy jól sikerültek az átigazolások, ugyan gazdaságilag igen szűk keretek között tudunk mozogni, s jó lenne, ha ez változna, igyekeztünk a lehető legjobban erősíteni, s az a célunk, hogy egy jó NB III-as csapatunk legyen. Természetesen mi a csapaton belül többet szeretnénk, az elmúlt két évben sikerült megszerezni a negyedik helyet a bajnokságban, minimum ezt szeretnénk megismételni, vagy akár ennél is jobb eredményt szeretnénk elérni. Az új játékosaink (Kiss Patrik, Pokorni Péter, Puskár Gábor, Mundi Roland, Kis Balázs) beépítése folyamatban van, ők különböző edzettségi állapotban érkeztek, így van, akinek hosszabb idő kell ahhoz, hogy fizikailag és taktikailag is bevethető legyen, de vannak olyanok, akik már a hétvégén, a Pécs ellen is pályára fognak lépni"

Farkas Viktor és Tóth Tibor szerint jól sikerült a nyári felkészülés, s mindketten bizakodva várják a Pécs elleni találkozót.

Farkas Viktor: - Nagyon jól telt az alapozás, jó hangulatban, s az összes munkát elvégeztük, ami tervben volt. Szerintem mentálisan nagyon sokat fejlődtünk, ez nagyon fontos lesz a bajnokság egészében. Én személy szerint komoly célokat tűztem ki a csapat elé, s ezt próbáljuk meg az őszi szezonban véghezvinni. Kicsit nehezebb a dolgunk, mert sok fiatal játékos került fel az utánpótlásból, őket azért még nyesegetni kell, picit több velük a feladat, de úgy látom, hogy náluk is jó irányban indultak el a dolgok.

Tóth Tibor: - Nem titok, hogy jobban szeretjük a tétmeccseket, mint a felkészülést, ám ennek ellenére, ami munkát el szerettünk volna végezni, azt el is tudtuk végezni. Úgy érzem, hogy olyan játékosok érkeztek a csapathoz, akikkel mentálisan erősödtünk, s remélem, hogy ez már a hétvégén is látható lesz. Ez a mögöttünk hagyott hat hét elég volt ahhoz, hogy megismerjük egymást az öltözőn belül és a pályán is, szóval bizakodva várom a szombati rajtot.

Idén több fiatal játékos is felkerült a felnőtt együtteshez, s mint azt Dobos Barna elmondta, amennyiben megfelelő teljesítményt tudnak nyújtani, úgy előttük is ott a lehetőség a még feljebb lépésre.
"Ugyanazzal a szakmai stábbal indulunk neki a szezonnak, mint az elmúlt évben, az utánpótlásban sem voltak változások, annyi történt, hogy van olyan edzőnk, aki másik korosztállyal dolgozik majd. Nagyon fontos számunkra az utánpótlás, erre jó példa Dobos Áron esete, aki fiatalon felkerült az első csapathoz, s olyan teljesítményt tudott nyújtani, hogy most egy nívós bajnokságban, Hollandiában tudja folytatni a játékot a felnőttek között. Ezzel együtt szomorúság az, hogy nem olyan klub vagyunk, amelyik meg tudja tartani az ilyen szintre kerülő játékosokat, ugyanakkor, amíg nincs meg erre lehetőségünk, addig a fiatalok előtt ez egy jó út lehet a feljebb lépésre"

Ami pedig a Pécs elleni hétvégi meccset illeti, Dobos Barna bízik abban, hogy sikerül itthon tartaniuk a három pontot a hazai szezonnyitón.

"Még nem tudom, hogy milyen csapattal tudunk felállni szombaton, de mindenképpen az a célunk, hogy jó rajtot vegyünk, különösen igaz ez hazai pályán. Mindenképpen szeretnénk nyerni, de ez nem lesz egyszerű, még akkor sem, ha ez a Pécs már nem a tavalyi együttes, s mindenhonnan azt hallani, hogy milyen későn kezdtek neki a munkának, s milyen kevés pénzük van. Erre én csak azt tudom mondani, hogy ebben az osztályban nálunk kevesebb pénze senkinek sincsen, s biztos vagyok abban, hogy ők is össze tudnak rakni egy olyan kezdőt, amelyik képes lehet a jó eredmény elérésére, éppen ezért szó sincs arról, hogy lebecsülnénk őket, muszáj lesz jó teljesítményt nyújtanunk ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot" – fogalmazott a DPASE vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.