Rangos díjat kapott a Kiskohász

2018. augusztus 31. (péntek) 7:45 - doszerk

Tizenhét szálloda és hat étterem érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi Díjat a 2017. évi pályázaton, köztük a dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő is.

Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a díjátadó ünnepségen kiemelte, a magyar turisták évente 600 milliárd forintot költenek külföldön, azonban a belföldi minőség folyamatos fejlesztésével lehetővé válik ennek minél nagyobb arányú belföldi elköltése. Szólt arról, hogy a turizmushoz kötődő védjegyek "rendbe tételére" a következő két évben 1 milliárd forintot fordítanak.

Az elismerés apropóján megkerestük Horváth Attilát, a Kiskohász tulajdonosát. Mint azt elmondta, ez egy óriási díj, amit komoly pályázaton lehet csak elnyerni.

- Első körben kiküldtek egy 300 kérdésből álló, szakmai kérdéssort. Olyanok szerepeltek benne, mint például, hogyan képezzük tovább a kollégákat, milyen a kollégák lojalitása, hogyan állítjuk össze az étlapot és az itallapot, vagy hogy mennyire vesszük figyelembe a szezonalitást. Miután visszaküldtük a kitöltött kérdőívet, próbavásárlásra is sor került. Nem tudtuk, hogy mikor és kik jönnek, ám egy vacsora alkalmával két vendég elmondta, hogy ők éppen ezért jöttek.

Mit jelent a díj elnyerése?

-Nagyon sokat jelent nekünk ez az elismerés, és szeretnénk is élni vele, megmutatni a vendégeinknek, hogy nem véletlenül nyertük el. Nem dőlhetünk hátra, hanem még jobban rá kell tennünk mind szakmailag, mind emberileg. Számunkra azért is jelentős a díj elnyerése, mert az újonnan pályázók közül egyedül mi, a Kiskohász kapta meg. Azért is pályáztunk erre az elismerésre, mert szeretnénk felkerülni Magyarország gasztrotérképére, hogy ne csak a dunaújvárosiak ismerjenek bennünket, hanem jöjjenek el városunkba, éttermünkbe minél többen az országból. Jelentős dolog a gasztroturizmus, rengeteg éttermet látogatnak meg az emberek csak úgy, hogy egyenek valahol egy jót. Én is szoktam ilyet, kinézem, hogy mely éttermeket kedvelik, és elmegyünk oda a családdal, mindegy milyen messze is van. Erre a gasztrotérképre szeretnénk felkerülni, és ezért is szeretnénk minél több ilyen megmérettetésen részt venni.

Mi a Kiskohász különlegessége, mi az, amit ajánlana a betérő vendégeknek?

- Az egész étlapunk különleges. Ki lehetne emelni egy-egy ételt, de azt nem szeretném. Azt gondolom, hogy ide többször kell eljönni és mindig valami különlegességet megkóstolni. Jöjjenek el- nézzék meg, mi az, amit mi kínálunk, és helyben is ajánlunk olyat a vendégnek, ami az ő szájízének megfelelő lesz.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az ünnepségen kiemelte, országimázs szempontjából is fontos szerepe van a minőségi szolgáltatásoknak, és felhívta a figyelmet arra, hogy a turizmust is érintő munkaerőhiány nem mehet a minőség rovására. A Magyar Turizmus Minőségi Díj tanúsító rendszer tizenhárom éve működik. A díjat három évre ítélik oda, ez idő alatt a nyertes jogosult a Q-logó használatára.

A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint a Magyar Turizmus Minőség Díj idei kiírásra szeptember 30-áig pályázhatnak a szállodák és éttermek.

A díjazottak (Fotó: turizmus.com)

A 2017. évi pályázaton eredményes turisztikai szolgáltatók:

Szállodák: Airport Hotel Budapest, Andrássy Rezidencia Wine & Spa*****, Tarcal, Aquaworld Resport Budapest, Betekints Wellness és Konferencia Hotel Veszprém, Caramell Premium Resort, Bük, Castellum Hotel, Hollókő, ETO Park Hotel Business & Stadium, Győr, Globall Hotel, Telki, Hotel Azúr Premium**** Siófok, Hotel Aquarell Cegléd, Hotel Lycium Debrecen, Hotel Silverine Lake Resort****superior Balatonfüred, Kolping Hotel Spa & Family Resort, Alsópáhok, Residence Balaton****superior Conference & Wellness Hotel, Siófok, Residence Ózon**** superior Conference & Wellness Hotel, Mátraháza, Velence Resort & Spa***superior, Velence, Zenit Hotel Balaton****superior Vonyarcvashegy.

Éttermek: Ambrózia étterem és Panzió***, Kazincbarcika, Deák Étterem, Sopron, Gundel Étterem, Budapest, Hatpöttyös Nonprofit Kft. Székesfehérvár, Kakukk Étterem és Panzió Nyírbátor, Kiskohász Vendéglő Dunaújváros.

- MTI/turizmus.com -

A rovat további hírei: Mozaik

Esőemberek: fuss velük, fuss értük – negyedszerre is!

Esőemberek: fuss velük, fuss értük – negyedszerre is!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Idén immár negyedszerre szervezi meg jótékony célú közösségi akcióját a Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete és a Carissa Sportegyesület: a "Fuss velünk, fuss értünk!" programjára a Dózsa Mozicentrum előtti téren várják a résztvevőket szombaton.

Még a szebbik orcáját fordítja felénk az ősz

Még a szebbik orcáját fordítja felénk az ősz

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Fátyolfelhő és napsütés, kellemes meleg. Holnaptól becsúnyul, állítólag.

Még meleg, de már befutnak a felhők, csapadékkal

Még meleg, de már befutnak a felhők, csapadékkal

2020. szeptember 23. (szerda)

Jó volna már egy (két, három) nap kiadós esőkkel, és ma végre esélyes, hogy megérkezik térségünkbe a csapadékzóna.
 

Babahordozás járvány idején (2.)

Babahordozás járvány idején (2.)

2020. szeptember 22. (kedd)

Mini sorozatunk első részében arról olvashattak, hogy a hordozás akkor is képes megkönnyíteni a mindennapokat, ha az élet a megszokott mederben folyik, de előnyeit még fokozottabban érezzük a koronavírus tilalmai esetén. Szakértőnk, B. Dániel Alexandra hordozási tanácsadó, kisgyermeknevelő folytatja az okfejtést – itt a második, befejező rész! 

Tényleg, de TÉNYLEG az utolsó zavartalan nyári nap

Tényleg, de TÉNYLEG az utolsó zavartalan nyári nap

2020. szeptember 22. (kedd)

Az indián nyár még egyet lobban, aztán elbúcsúzik – este már befuthat a közelgő front előszele. De: ma még napos és meleg időnk lesz!

Kitart még a meleg idő – és csak a hét közepétől várható csapadék

Kitart még a meleg idő – és csak a hét közepétől várható csapadék

2020. szeptember 21. (hétfő)

A hét első napjaiban még biztos marad a meleg, csapadékmentes idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Durva meleg, 30 fok lesz kedden, változás a hét közepén várható, de az igazi ősz csak a hét végén érkezik. 

Csípős reggel, kellemes kirándulós nap

Csípős reggel, kellemes kirándulós nap

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Ha beleírom a címbe, hogy küszöbön a fagyok, összerezzentek, pedig így van, a talaj mentén már igen-igen hűvös a reggel. De aztán…