Teljes az idei hallgatói létszám az egyetemen

2018. augusztus 29. (szerda) 11:38 - Vass Ádám

Szeptembertől közel hatszáz gólya érkezik a Dunaújvárosi Egyetemre, ami az előző tanévhez képest több, mint tíz százalékos növekedést jelent.

Lezárult a pótfelvételi eljárás, így teljessé vált a tanulmányaikat a Dunaújvárosi Egyetemen folytató hallgatók létszáma is. A pótfelvételi keretében 38 százalékkal többen nyertek felvételt, mint az előző évben, összesen ötvennyolcan. Velük együtt több, mint hatszázra növekedett az újonnan érkezők száma. Dr. András István rektor elmondta, a pótfelvételi legalább annyira sikeres volt számukra, mint az általános felvételi. A számok ugyan nem tűnnek olyan nagynak, de az egyetem számára mégis nagy örömet jelent, hogy tíz százalékkal többen kezdik meg náluk a tanulmányaikat. Mint mondta, a hallgatói létszám lassan, de biztosan növekszik, amit a több, mint száz külföldi hallgató is igazol, ezért továbbra is erősítik a hallgatóközpontú szemléletet, hogy elkerüljék a számok csökkenését.

A külföldi hallgatók Ázsiából, Afrikából, a Közel-Keletről érkeznek elsősorban, összesen harminc országból. Jelentős részük a Stipendium Hungaricum és az Ifjú Keresztények ösztöndíjának köszönhetően kezdhetik meg itt a tanulmányaikat. A külföldi hallgatók körében is a műszaki képzések a legnépszerűbbek, ahogy a hazai gólyák körében is. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, a jelentkezési adatok alapján az informatika szakok is tovább erősödtek. Legtöbben, hatvannégyen a mérnökinformatikus képzést választották, közel ötvenen pedig a gépészmérnök, gazdasági informatikus és gazdálkodási- és menedzsment képzéseket, de a televíziós műsorkészítő felsőfokú szakképzésre is harmincan érkeznek majd. Az általános és a pótfelvételi eljárást követően összesen 496 újonnan felvételt nyert hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben, mely 5,6 százalékos pluszt jelent. Velük, és a több, mint száz külföldi hallgatóval együtt tehát közel hatszáz diák kezdi a félévet két hét múlva. Előtte viszont a gólyatábor várja őket, ami szeptember 6-án, csütörtökön kezdődik és egészen vasárnapig tart majd, esténként pedig többek közt a Rockbox, a Névtelen utca és Juhász Laci szórakoztatja őket.

A rovat további hírei: Oktatás

Erzsébet táborban a móriczosok

Erzsébet táborban a móriczosok

2019. július 07. (vasárnap)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén először sikeres pályázat keretében 27 fővel (6.és 7.évfolyam) részt vett a nyári Erzsébet Tábor zánkai programján.

Közel kétszázan lépnek a munka világába

Közel kétszázan lépnek a munka világába

2019. június 28. (péntek)

Véget ért egy újabb félév, tehát újabb hallgatók távoznak a Dunaújvárosi Egyetemről, méghozzá sikeres záróvizsgával. Ezúttal 178 diplomás hallgató kezdheti meg életét a munka világában mérnökként, közgazdászként, vagy informatikusként.

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

2019. június 23. (vasárnap)

A tehetséggondozó program több mint tíz évvel ezelőtt indult útjára a Zalabéri Általános Iskolából, és nőtte ki magát mára egy országos hálózattá, melynek díjazottja a Dózsa György Általános Iskola.

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.