Teljes az idei hallgatói létszám az egyetemen

2018. augusztus 29. (szerda) 11:38 - Vass Ádám

Szeptembertől közel hatszáz gólya érkezik a Dunaújvárosi Egyetemre, ami az előző tanévhez képest több, mint tíz százalékos növekedést jelent.

Lezárult a pótfelvételi eljárás, így teljessé vált a tanulmányaikat a Dunaújvárosi Egyetemen folytató hallgatók létszáma is. A pótfelvételi keretében 38 százalékkal többen nyertek felvételt, mint az előző évben, összesen ötvennyolcan. Velük együtt több, mint hatszázra növekedett az újonnan érkezők száma. Dr. András István rektor elmondta, a pótfelvételi legalább annyira sikeres volt számukra, mint az általános felvételi. A számok ugyan nem tűnnek olyan nagynak, de az egyetem számára mégis nagy örömet jelent, hogy tíz százalékkal többen kezdik meg náluk a tanulmányaikat. Mint mondta, a hallgatói létszám lassan, de biztosan növekszik, amit a több, mint száz külföldi hallgató is igazol, ezért továbbra is erősítik a hallgatóközpontú szemléletet, hogy elkerüljék a számok csökkenését.

A külföldi hallgatók Ázsiából, Afrikából, a Közel-Keletről érkeznek elsősorban, összesen harminc országból. Jelentős részük a Stipendium Hungaricum és az Ifjú Keresztények ösztöndíjának köszönhetően kezdhetik meg itt a tanulmányaikat. A külföldi hallgatók körében is a műszaki képzések a legnépszerűbbek, ahogy a hazai gólyák körében is. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, a jelentkezési adatok alapján az informatika szakok is tovább erősödtek. Legtöbben, hatvannégyen a mérnökinformatikus képzést választották, közel ötvenen pedig a gépészmérnök, gazdasági informatikus és gazdálkodási- és menedzsment képzéseket, de a televíziós műsorkészítő felsőfokú szakképzésre is harmincan érkeznek majd. Az általános és a pótfelvételi eljárást követően összesen 496 újonnan felvételt nyert hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben, mely 5,6 százalékos pluszt jelent. Velük, és a több, mint száz külföldi hallgatóval együtt tehát közel hatszáz diák kezdi a félévet két hét múlva. Előtte viszont a gólyatábor várja őket, ami szeptember 6-án, csütörtökön kezdődik és egészen vasárnapig tart majd, esténként pedig többek közt a Rockbox, a Névtelen utca és Juhász Laci szórakoztatja őket.

A rovat további hírei: Oktatás

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

2018. szeptember 21. (péntek)

Pénteken megtartotta országosan is egyedülálló gigarendezvényét a Szakképzési Centrum. A Centrumban a család elnevezésű egész napos programon, koncertekkel és játékos vetélkedőkkel várták a kilencedik évfolyamos gólyákat.

Tudomány és elektromobilitás

Tudomány és elektromobilitás

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Az Európai Mobilitási Hét programjaihoz csatlakozva a Dunaújvárosi Egyetemen Zöld Napot tartottak és egész délelőtt előadásokkal várták az érdeklődőket.

Nullszaldós a Diákhitel Központ

Nullszaldós a Diákhitel Központ

2018. szeptember 19. (szerda)

A hallgatói hitelrendszert működtető - az alapítói szándék szerint nyereségcél nélkül működő - Diákhitel Központ (DK) Zrt., akárcsak egy éve, nulla forint adózott eredménnyel zárta az első fél évet. A társaság mérlegfösszege június végén 257,994 milliárd forint volt, 2,6 százalékkal csökkent 2017 végéhez képest - ismertette a társaság a BÉT honlapján közzétett jelentésében.

Megszépült a Széchenyi aulája

Megszépült a Széchenyi aulája

2018. szeptember 09. (vasárnap)

Új lámpákkal, padokkal, székekkel és asztalokkal gazdagodott a Széchenyi gimi aulája, így a diákok igazi közösségi térként használhatják a nagyszünetekben.

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

2018. szeptember 07. (péntek)

Mintegy ezerhatszáz hallgatóval kezdte meg a tanévet a Dunaújvárosi Egyetem. Cserna Gábor polgármester arról szólt beszédében, hogy Dunaújvárosban különleges értéknek tekintik a tudást, éppen ezért büszkeségnek tekintik, hogy ebben a tanévben is nőtt az egyetemre felvételt nyert hallgatók száma, ami országos viszonylatban is jó eredménynek számít.

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

2018. szeptember 06. (csütörtök)

Fiatalos, modern arculatot kaptak a közösségi helyek a Lorántffy iskola kollégiumában, és hamarosan elkészülnek a felújításokkal a Rudas koleszában is. Emellett pedagógiai módszertani újításokat vittek véghez a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban.

Sikeres ökoparty

Sikeres ökoparty

2018. szeptember 05. (szerda)

A Gárdonyi iskola másodikosainak szülői munkaközössége felhívást intézett a diákokhoz és a szülőkhöz, hogy együtt tegyék rendbe az iskola előtti területet.