Újabb mérföldkőhöz érkezett a DUFK SE

doszerk - 2018. augusztus 13. 17:57

Az önkormányzat támogatásának is köszönhetően fontos célokat tűzhet ki maga elé a dunaújvárosi labdarúgó utánpótlásért dolgozó DUFK SE.

Mint arról Dobos László, az utánpótlás csoport vezetője beszámolt, a DUFK SE célul tűzte ki a minőségi labdarúgó utánpótlás feladatok ellátását a városban. Ennek alapjai már 2006-ban létrejöttek, akkor még a DVSI alsó korosztályos bázisaként működtették, és vállalták az óvodai kiválasztástól az általános iskolai képzésen át a gyerekek fejlődésének biztosítását. Ebben az időszakban 150 gyermek futballozott az egyesület színeiben. A 2016-os évben újjászerveződve, nagy lelkesedéssel és hittel vetette bele magát a szakmai stáb ismét a munkába, annak reményében, hogy újra minden feltételnek megfelelve, egy barátságos és minden ízében profi körülményeket biztosítani tudó nevelő egyesületté válhatnak! Az elmúlt egy év éppen ezért az újjáépítés éve volt. A korosztályok kialakítása mellett az egyesület a Bozsik egyesületi programokon minden korosztályban képviseltette magát, valamint a téli időszakban teremtornákon való részvétellel biztosították a csapatok versenyeztetését. Ezen felül edzőmérkőzéseket szerveztek, így a gyermekek megmérkőzhettek a Paks, a Pápa, vagy épp az Iváncsa korosztályos csapataival. Céljaik között nem csak a magyarországi versenyeztetés, hanem a nemzetközi megméretés is szerepelt, szerepel! Ennek jegyében egy olaszországi klubnál az FC Südtirolnál vendégeskedtek az ősz folyamán, ahol a gyerekek megismerkedhettek egy egészen más futballkultúrával.

Kép: dufkse.hu

Az idei évben rengeteg izgalmas feladat vár az egyesületre. Szeretnének a náluk nevelkedő gyerekeknek rendszerszintű folyamatot biztosítani, óvodás kortól egészen a felnőtt futballig. A kiválasztás kibővítése folyamatában az egyesület az óvodai képzésben is nagyobb szerepet kap, továbbá három általános iskolai intézményben, az Arany-, Körösi-, a Vasvári-, valamint a Dózsa György Általános Iskolában heti rendszerességgel tart tanfolyamot, a szeptemberi iskolakezdést követően. A dunaújvárosi önkormányzat támogatásának köszönhetően, az egyesület már ebben a szezonban lehetőséget kapott egy amatőr státuszú felnőtt csapat megszervezésére, versenyeztetésére, ezzel biztosítva az utánpótlás csapatok minőségi bajnokságban való részvételét. A Modern Városok Programján belül megépülő radari, nagyméretű műfüves pálya kapcsán egyeztettek először ennek a célnak a megvalósításáról. A város ifjúságáért és spotjáért elkötelezett városvezetők, közülük is kiemelten Cserna Gábor polgármester, valamint Kovács Judit a Dunaferr SE elnökségi tagja rendkívüli erőfeszítéseinek köszönhetően, a Közgyűlés által elfogadott 12.000.000. forintos sporttámogatásban részesültek, mellyel megteremtődött a célok megvalósításához szükséges anyagi forrás.

A július közepén megszavazott sporttámogatást követően a szakmai stáb megkezdte a felnőtt csapat toborzását, szervezését. Három hét alatt sikerült egy Dunaújvárosi kötődésű, fiatalokból álló, 21 fős csapatot létrehozni. Nem sok idő volt az első megméretésig, augusztus 5-én csapatunk átesett a tűzkeresztségen, és lejátszotta első hivatalos Fejér Megyei Kupamérkőzését, melyen a Seregélyes csapata ellen elért 1-1-es döntetlennel kiharcolta a továbbjutást.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.