Viborgi győzelem a Kohász Kupán

2018. augusztus 17. (péntek) 18:07 - spigott

Támadásban sokat hibázva ért el 26-26-os döntetlent a Budaörs elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

A Kohász Kupa utolsó mérkőzése előtt már biztos volt, hogy a dán Viborg szerezte meg az első helyet a visszamondások miatt idén mindössze háromcsapatos viadalon, így a DKKA és a Budaörs ma délutáni találkozóján a torna második helye volt a tét. Ennek megfelelően mindkét gárda a jelenleg bevethető legjobb összeállításban küldte pályára együttesét, ám a kezdés a mieinknek sikerült jobban, mert Szekerczés duplájával hamar sikerült két góllal meglépni a vendégektől. Ugyan erre két találattal válaszoltak a budaörsiek is, a folytatásban támadásban pontosabban, míg védekezésben erőszakosabban játszott ellenfelénél a Kohász, így bő tíz perc elteltével már 6-3-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Jött is a vendégek menetrendszerű időkérése, illetve az első komolyabb hullámvölgy a mieink játékában, ami egyben azt is eredményezte, hogy Dávid-Azariék minimálisra csökkentették hátrányukat (10-9).

A félidőből hátralévő szűk tíz percben azonban hiába egalizált az ellenfél, a hajrá a mieinknek sikerült jobban, s Klujber, valamint Ferenczy találataival a félidei szünetig sikerült újra meglépni három góllal (17-14).

A térfélcserét követően is jobban kezdett ellenfelénél György László együttese, s miután Szalai is bekapcsolódott a gólgyártásba, úgy tűnt, hogy sikerül is megnyugtató előnyt szereznie (19-15). Bő tíz perc után azonban jelentősen visszaesett a mieink támadójátéka, nyolc percen keresztül nem sikerült betalálni a budaörsi kapuba, pedig a lehetőségek megvoltak, ám hetest és több ziccert is kihasználatlanul hagytak kézilabdázóink. Ezt pedig könyörtelenül kihasználta az ellenfél, mely egy 5-0-s rohammal a mérkőzésen először a vezetést is átvette (21-22). György László gyorsan időt is kért, szerencsére sikerült rendezni a sorokat, s bár ekkor már egy nagyon fiatal csapattal álltak fel a mieink, így is fordított a Kohász, mely Ferenczy és Klujber góljaival "húzott el" kettővel vetélytársától (24-22).

Az előnyt azonban nem tudták megtartani a mieink, mert újra jöttek a támadásban elkövetett hibák, a kihagyott ziccerek, így az utolsó másodpercekben a végül kilenc találatig jutó Klujber bravúros átlövése kellett ahhoz, hogy 26-26-os döntetlenre mentse a meccset együttesünk.

Ez egyben azt is jelentette, hogy a Kohász a második helyen végzett a tornán, a Budaörs lett a harmadik, a legjobb kapusnak járó díjat Katarina Tomasevics (DKKA), a legjobb játékosnak járó elismerést Stine Bodholt (Viborg) érdemelte ki, míg a gólkirálynőnek járó címet a viborgi Ann Grete Nørgaard szerezte meg 20 találattal.

DKKA – Budaörs 26-26 (17-14)

DKKA: Tomasevics – Grosch, Szekerczés 5, Klujber 9, Sirián 1, Szalai 2, Kazai 2. Csere: Csapó (kapus), Cifra, Nick, Ferenczy 4, Mihály 1, Dombi 2, Molnár, Bouti. Vezetőedző: György László.

A Kohász Kupa végeredménye: 1. Viborg, 2. DKKA, 3. Budaörs

Különdíjak

Legjobb kapus: Katarina Tomasevics (DKKA)
Legjobb játékos: Stine Bodholt (Viborg)
Gólkirálynő: Ann Grete Nørgaard (Viborg)

A rovat további hírei: Sport

Kecskemétre látogat a Dunaferr

Kecskemétre látogat a Dunaferr

2018. november 21. (szerda)

A röplabda első osztályú bajnokság nyolcadik fordulójában a Dunaferr SE csapata szerdán este 18 órakor Kecskemétről próbál szettet csenni.

A Haladás nyerte a rangadót

A Haladás nyerte a rangadót

2018. november 20. (kedd)

A futsal első osztály rangadóját a mesterhármasig jutó Melo José Michelnek köszönhetően a vártnál könnyebben nyerte a Haladás a Dunaferr csapata ellen.

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

2018. november 20. (kedd)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak U17-es csapata huszonkét gólt szerzett a Százhalombatta elleni hazai bajnokin.

A Békéscsaba ellen a kupában

A Békéscsaba ellen a kupában

2018. november 20. (kedd)

A bajnokságban idén már egyszer legyőzött Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Vérüket adták a sportolók

Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd)

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. november 20. (kedd)

Szombathelyen vágna vissza a Haladástól elszenvedett szeptemberi vereségért ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Szépen csillog a bronz

Szépen csillog a bronz

2018. november 20. (kedd)

Parádés teljesítményt nyújtva szerzett bronzérmet Török Péter a súlyemelők szombathelyi Országos Felnőtt Bajnokságán.