Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda) 20:21 - spigott

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.

A dán bajnokság legutóbbi bronzérmese, a Viborg ellen kezdte meg a Kohász Kupa küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. A két gárda a közelmúltban már összemérte egymással erejét, s mivel a viborgi találkozón a mieink arattak 23-21-es sikert, természetesen abban bíztunk, hogy ezúttal is sikerül legyőzni a dánokat.
A kezdésre nem is lehetett különösebb panasza a hazai drukkereknek, mert keményen, jól védekezett a Kohász, míg támadásban rendre sikerült megtalálni a réseket a vendégek falán, így az 5. percben 3-0-s, míg a 10.-ben 6-3-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A folytatás azonban már nem alakult ilyen szépen, mert vetélytársa kapuja előtt látványosan visszaesett a mieink teljesítménye, s bár a védelem továbbra is feszes volt, csak elkezdte csökkenteni hátrányát a vendégcsapat (6-5). Hiába kért időt György László, a támadójáték csak nem akart összeállni, a technikai hibák mellett több kihagyott ziccer miatt is bosszankodhattunk, így a vendégek a 25. percben előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették (9-10). Kazai ugyan gyorsan egyenlített, de az utolsó két percben ismét komoly lehetőségeket hagyott kihasználatlanul együttesünk, így a szünetre 10-10-es állással vonultak a felek.

A térfélcsere után ismét nagyon bekezdett a Kohász, a vendégeknek három perc után időt kellett kérni, ami nem is volt csoda, mert ezidő alatt sorozatban négy gólnak örülhettek a mieink (14-10). Ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is szűk tíz perc után jött az újabb hullámvölgy a DKKA játékában, aminek köszönhetően a dánok is hoztak egy 4-0-s etapot, s hiába az újabb hazai időkérés, a 44. percben már a Viborgnál volt az előny (16-17).

Kazai Anita hat gólja kevés volt a sikerhez!

Együttesünk igyekezett ugyan, ám hiába sikerült többször is ajtó-ablak ziccerbe kerülnie, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így a dánok még növelni is tudták előnyüket, s végül 22-20-as győzelmet arattak. A Kohász Kupa holnap este hattól a Budaörs és a Viborg fővárosi mérkőzésével folytatódik, míg pénteken délután négytől a Budaörs látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba.
György László: - Ilyen küzdelmes mérkőzésre számítottunk, ám ennyi kihagyott ziccerrel és technikai hibával nem lehetett esélyünk a győzelemre sőt, így talán még ránk nézve hízelgő ez az eredmény. A jövőben ezen is dolgoznunk kell, mert senki ellen nem fér bele ennyi támadásban elkövetett hiba.

DKKA – Viborg HK 20-22 (10-10)

DKKA: Csapó – Grosch 1, Szekerczés 2, Cifra, Nick, Szalai 3, Kazai 6. Csere: Tomasevics (kapus), Sirián 1, Klujber 5, Ferenczy 1, Dombi, Mihály 1, Molnár. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Játékkal emlékeznek a röplabdázók

Játékkal emlékeznek a röplabdázók

2018. szeptember 25. (kedd)

Négy csapat részvételével rendezi meg szeptember 29-én a Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya a Szász Antal emléktornát.

Parázs meccs a bajnok ellen

Parázs meccs a bajnok ellen

2018. szeptember 25. (kedd)

Óriásit hajrázott a Komárom ellen, ám végül egygólos, 7-6-os vereséget szenvedett idei első bajnoki mérkőzésén a DUE-RFT OB II-es floorball csapata.

Hazai éremeső a Dunaferr Kupán

Hazai éremeső a Dunaferr Kupán

2018. szeptember 25. (kedd)

Összesen huszonhat éremmel zárták a hétvégén megrendezett Dunaferr Kupa küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának versenyzői.

Három érem a diákolimpiáról

Három érem a diákolimpiáról

2018. szeptember 24. (hétfő)

Egy arany- és két bronzéremmel zárták a püspökladányi országos diákolimpiai döntőt a dunaújvárosi birkózók.

Szép hétvége az utánpótlásnál

Szép hétvége az utánpótlásnál

2018. szeptember 24. (hétfő)

Öt forduló után sem kaptak gólt a korosztályos bajnokságban a Dunaújváros PASE U15-ös labdarúgói.

A hajrát nem bírták a fiatalok

A hajrát nem bírták a fiatalok

2018. szeptember 24. (hétfő)

Az első félidő után még öttel vezetett, ám végül háromgólos, 33-30-as vereséget szenvedett a Dorog elleni NB I/B-s felnőtt mérkőzésen a DKKA U19-es kézilabda csapata.

Remek siker az újonc ellen

Remek siker az újonc ellen

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Kiváló támadójátékkal aratott magabiztos, 7-2-es győzelmet a Gyergyói HK elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.