Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda) 20:21 - spigott

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.

A dán bajnokság legutóbbi bronzérmese, a Viborg ellen kezdte meg a Kohász Kupa küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. A két gárda a közelmúltban már összemérte egymással erejét, s mivel a viborgi találkozón a mieink arattak 23-21-es sikert, természetesen abban bíztunk, hogy ezúttal is sikerül legyőzni a dánokat.
A kezdésre nem is lehetett különösebb panasza a hazai drukkereknek, mert keményen, jól védekezett a Kohász, míg támadásban rendre sikerült megtalálni a réseket a vendégek falán, így az 5. percben 3-0-s, míg a 10.-ben 6-3-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A folytatás azonban már nem alakult ilyen szépen, mert vetélytársa kapuja előtt látványosan visszaesett a mieink teljesítménye, s bár a védelem továbbra is feszes volt, csak elkezdte csökkenteni hátrányát a vendégcsapat (6-5). Hiába kért időt György László, a támadójáték csak nem akart összeállni, a technikai hibák mellett több kihagyott ziccer miatt is bosszankodhattunk, így a vendégek a 25. percben előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették (9-10). Kazai ugyan gyorsan egyenlített, de az utolsó két percben ismét komoly lehetőségeket hagyott kihasználatlanul együttesünk, így a szünetre 10-10-es állással vonultak a felek.

A térfélcsere után ismét nagyon bekezdett a Kohász, a vendégeknek három perc után időt kellett kérni, ami nem is volt csoda, mert ezidő alatt sorozatban négy gólnak örülhettek a mieink (14-10). Ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is szűk tíz perc után jött az újabb hullámvölgy a DKKA játékában, aminek köszönhetően a dánok is hoztak egy 4-0-s etapot, s hiába az újabb hazai időkérés, a 44. percben már a Viborgnál volt az előny (16-17).

Kazai Anita hat gólja kevés volt a sikerhez!

Együttesünk igyekezett ugyan, ám hiába sikerült többször is ajtó-ablak ziccerbe kerülnie, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így a dánok még növelni is tudták előnyüket, s végül 22-20-as győzelmet arattak. A Kohász Kupa holnap este hattól a Budaörs és a Viborg fővárosi mérkőzésével folytatódik, míg pénteken délután négytől a Budaörs látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba.
György László: - Ilyen küzdelmes mérkőzésre számítottunk, ám ennyi kihagyott ziccerrel és technikai hibával nem lehetett esélyünk a győzelemre sőt, így talán még ránk nézve hízelgő ez az eredmény. A jövőben ezen is dolgoznunk kell, mert senki ellen nem fér bele ennyi támadásban elkövetett hiba.

DKKA – Viborg HK 20-22 (10-10)

DKKA: Csapó – Grosch 1, Szekerczés 2, Cifra, Nick, Szalai 3, Kazai 6. Csere: Tomasevics (kapus), Sirián 1, Klujber 5, Ferenczy 1, Dombi, Mihály 1, Molnár. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

2019. február 19. (kedd)

A fiúknál a rudasosok, a lányoknál a Kereskedelmi diákjai nyertek a Centrum Kupa második fordulójában.

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

2019. február 19. (kedd)

Telt ház előtt játszhat majd a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes horvátokkal az Európa-bajnoki selejtezősorozat első hazai mérkőzésén.

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

2019. február 19. (kedd)

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Pakson megrendezett fizikai felmérő versenyt a Dunaferr SE ifjú kajak-kenusai.

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

2019. február 18. (hétfő)

A Ferencváros együttese lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa négyes döntőjének első elődöntőjében.