Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Zár a Liget, nyit az évad

2018. augusztus 31. (péntek) 16:22 - Vass Ádám

Véget ér a nyár és véget érnek a hangulatos zenés estek is a Petőfi Ligetben. Ezzel együtt viszont elindul a Bartók Kamaraszínház újabb évada, a Család Évada, méghozzá egy minden korosztálynak szóló darabbal.

Több tucat koncert és előadás után véget ér a Petőfi Művészeti Liget idei programja szombaton délután. A szeptember elsején megrendezésre kerülő Ligetzáró - Évadnyitón négytől a parkban a Fanyűvő Játékpark szórakoztatja a kicsiket. Az utóbbi években már többször is jártak a ligetben és osztatlan sikert értek el a kicsik körében a legkülönbözőbb ügyességi és logikai feladatokkal, rejtvényekkel. A gyerekek hatalmas buborékokat alkothatnak, próbára tehetik reflexeiket és rácsodálkozhatnak az optikai csalódásokra.

Ötkor a színházteremben egy rendhagyó előadás veszi kezdetét Ann-Droid - Egy robotlány csodálatos kalandjai címmel. A darab a színházat ötvözi a legújabb digitális technikákkal, mindezt 3D vetítésekkel, és LED-kosztümben táncoló színészekkel, igazán lenyűgöző látványvilágot teremtve. Hat órától a liget különböző pontjain a Dunaújvárosi Vegyeskar tagjainak éneke töltik be a teret, este hétkor pedig Őze Áron, a Bartók színház igazgatója köszönti a vendégeket és mond köszöntőt. Egyben hivatalosan is elindítja a Család Évadát, ami szeptember 28-án, pénteken indul a Dr. Kozmosz című zenés-táncos meseelőadással, Csadi Zoltán rendezésében. A Ligetzáró utolsó koncertjét a Tótin Trió prezentálja majd nyolc órától, a szabadtéri színpadon. 

A rovat további hírei: Kultúra

Mesedélután csütörtökönként a könyvtárban

Mesedélután csütörtökönként a könyvtárban

2020. július 07. (kedd)

Az intézmény vezetése nyáron sem hagyja program nélkül a gyermekeket: kreatív foglalkozással egybekötött mesés délutánt szerveznek.

Megújult a Tinisarok

Megújult a Tinisarok

2020. július 07. (kedd)

A vészhelyzet idején bezárt a József Attila Könyvtár is, de természetesen attól még folyamatosan dolgoztak a munkatársak. A zárt ajtók mögött egyre gyorsabban haladtak a háttérmunkák, és a lelkes kollégáknak köszönhetően megújult a legfiatalabb korosztály kedvenc zuga. A festés, átrendezés, csinosítás után egy modern pihenő övezetbe kerülnek azok, akik szeretnének kicsit leülni, olvasgatni, vagy csak beszélgetni.

"Alkotás és játék a szabadban" – kézműves tábort rendez az MMK

"Alkotás és játék a szabadban" – kézműves tábort rendez az MMK

2020. július 07. (kedd)

Egy hetes turnusokban, egészen augusztus közepéig várja a táborozni vágyó gyerekeket a Munkásművelődési Központ kézműves tábora, az "Alkotás és játék a szabadban". A nyári foglalkozás második hetében Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester ellátogatott a táborba.

"Egy percre megfogom, ami örök"

"Egy percre megfogom, ami örök"

2020. július 04. (szombat)

A gyermekkor élményeit, benyomásait idézik fel Kelemen Marián Éva képzőművész festményei és plasztikái. Az összeállítást az evangélikus templomban tekinthetik meg az érdeklődők.

Bartók: nyári színház a ligetben

Bartók: nyári színház a ligetben

2020. július 03. (péntek)

Három előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum, ám a jövő évben mindenképpen számíthatnak majd szabadtéri kulturális élményözönre a dunaújvárosiak.

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

2020. július 03. (péntek)

Az első megmozdulások szépen le is gurultak, a folytatás is ígéretesen alakul: a pincében rendezendő koncertekre még várni kell, de a Kaptár Garden színpada minden hétvégén benépesül – ha lassan is, de biztosan beröccen a bulizóna gépezete városunkban.

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

2020. július 02. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban többször arattak sikert, a járványhelyzet után visszatérnek: folytatódik a Pannon Filharmonikusok szabadtéri kamarakoncertjeinek sorozata Dunaújvárosban – a nagytemplom előtti téren járványbúcsúztató hangverseny lesz vasárnap délelőtt.