Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Zár a Liget, nyit az évad

2018. augusztus 31. (péntek) 16:22 - Vass Ádám

Véget ér a nyár és véget érnek a hangulatos zenés estek is a Petőfi Ligetben. Ezzel együtt viszont elindul a Bartók Kamaraszínház újabb évada, a Család Évada, méghozzá egy minden korosztálynak szóló darabbal.

Több tucat koncert és előadás után véget ér a Petőfi Művészeti Liget idei programja szombaton délután. A szeptember elsején megrendezésre kerülő Ligetzáró - Évadnyitón négytől a parkban a Fanyűvő Játékpark szórakoztatja a kicsiket. Az utóbbi években már többször is jártak a ligetben és osztatlan sikert értek el a kicsik körében a legkülönbözőbb ügyességi és logikai feladatokkal, rejtvényekkel. A gyerekek hatalmas buborékokat alkothatnak, próbára tehetik reflexeiket és rácsodálkozhatnak az optikai csalódásokra.

Ötkor a színházteremben egy rendhagyó előadás veszi kezdetét Ann-Droid - Egy robotlány csodálatos kalandjai címmel. A darab a színházat ötvözi a legújabb digitális technikákkal, mindezt 3D vetítésekkel, és LED-kosztümben táncoló színészekkel, igazán lenyűgöző látványvilágot teremtve. Hat órától a liget különböző pontjain a Dunaújvárosi Vegyeskar tagjainak éneke töltik be a teret, este hétkor pedig Őze Áron, a Bartók színház igazgatója köszönti a vendégeket és mond köszöntőt. Egyben hivatalosan is elindítja a Család Évadát, ami szeptember 28-án, pénteken indul a Dr. Kozmosz című zenés-táncos meseelőadással, Csadi Zoltán rendezésében. A Ligetzáró utolsó koncertjét a Tótin Trió prezentálja majd nyolc órától, a szabadtéri színpadon. 

A rovat további hírei: Kultúra

Szabadságszerető nemzet vagyunk és az érdekeinkért keményen kiállunk

Szabadságszerető nemzet vagyunk és az érdekeinkért keményen kiállunk

2019. augusztus 21. (szerda)

Már délelőtt megkezdődtek a színpadi programok az idei Augusztálison a Szalki-szigeten. Délután ünnepi beszédet mondott Cserna Gábor polgármester, majd az új kenyér megáldása és a kenyérszegés következett.

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

2019. augusztus 20. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. 

Munkában a Bartók társulata

Munkában a Bartók társulata

2019. augusztus 19. (hétfő)

Talán ez lesz az első alkalom, hogy egy trilógiazáró előadást láthatunk a Bartókban, hiszen már készül a korábbi évek nagysikerű gyermekelőadásának harmadik fejezete, a Makrokozmosz.

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Mester és tanítványai a templomban

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 05. (hétfő)

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.