Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Zár a Liget, nyit az évad

2018. augusztus 31. (péntek) 16:22 - Vass Ádám

Véget ér a nyár és véget érnek a hangulatos zenés estek is a Petőfi Ligetben. Ezzel együtt viszont elindul a Bartók Kamaraszínház újabb évada, a Család Évada, méghozzá egy minden korosztálynak szóló darabbal.

Több tucat koncert és előadás után véget ér a Petőfi Művészeti Liget idei programja szombaton délután. A szeptember elsején megrendezésre kerülő Ligetzáró - Évadnyitón négytől a parkban a Fanyűvő Játékpark szórakoztatja a kicsiket. Az utóbbi években már többször is jártak a ligetben és osztatlan sikert értek el a kicsik körében a legkülönbözőbb ügyességi és logikai feladatokkal, rejtvényekkel. A gyerekek hatalmas buborékokat alkothatnak, próbára tehetik reflexeiket és rácsodálkozhatnak az optikai csalódásokra.

Ötkor a színházteremben egy rendhagyó előadás veszi kezdetét Ann-Droid - Egy robotlány csodálatos kalandjai címmel. A darab a színházat ötvözi a legújabb digitális technikákkal, mindezt 3D vetítésekkel, és LED-kosztümben táncoló színészekkel, igazán lenyűgöző látványvilágot teremtve. Hat órától a liget különböző pontjain a Dunaújvárosi Vegyeskar tagjainak éneke töltik be a teret, este hétkor pedig Őze Áron, a Bartók színház igazgatója köszönti a vendégeket és mond köszöntőt. Egyben hivatalosan is elindítja a Család Évadát, ami szeptember 28-án, pénteken indul a Dr. Kozmosz című zenés-táncos meseelőadással, Csadi Zoltán rendezésében. A Ligetzáró utolsó koncertjét a Tótin Trió prezentálja majd nyolc órától, a szabadtéri színpadon. 

A rovat további hírei: Kultúra

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

2019. június 16. (vasárnap)

Ütős nappal ért véget a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Voltak hullámvölgyek, kicsit talán túl sok volt a múltidézés, de jó kis buli várta idén is a fiatalokat.

A család után a mosoly lesz a középpontban

A család után a mosoly lesz a középpontban

2019. június 15. (szombat)

Hivatalosan is lezárult a Családok évada a Bartók színházban, ezzel egy időben Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly évadát. A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

2019. június 15. (szombat)

A DUDIK harmadik napja egyértelműen az előző évtizedek legnagyobb slágereiről szólt, de a közönség mintha nem vett volna tudomást a pénteki koncepcióról.

Forgó, két szálon

Forgó, két szálon

2019. június 14. (péntek)

Forgó címmel nyílt kiállítás Zsedrovits Enikő munkáiból a Bartók színház aulájában.

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

2019. június 14. (péntek)

Ott folytattuk, ahol első nap abbahagytuk, csak mindenből egy kicsit több volt, szóval még nagyobb tömeg, még jobb hangulat uralkodott a DUDIK második napján. 

Beindult a buligyár

Beindult a buligyár

2019. június 13. (csütörtök)

Lezajlott az első nap a DUDIK fesztiválon és már most látni, milyen hét elé nézünk: dög meleg lesz, de legalább nagyot bulizunk vasárnap hajnalig az Alsó Duna-parton. Kezdjük az elején, a kicsit megújult látvány és dizájn jót tett a fesztiválnak, a sátorszínpad és a nagyszínpad is jobban működik, mint az előző években bármikor. 

Indul a négynapos buli a Duna-parton

Indul a négynapos buli a Duna-parton

2019. június 12. (szerda)

Ma végre elstartol a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton, méghozzá a szokásos minőségi felhozatal mellett egy utolsó pillanatos változással is.