Bécsi szezonnyitó előtt az Acélbikák

2018. szeptember 11. (kedd) 8:04 - spigott

A Vienna Capitals második számú együttesének otthonában kezdi meg az Erste Liga idei küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Véget ért a felkészülés, s ma már tétmérkőzésen korcsolyázik jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely Bécsben, a Vienna Capitals második számú együttesének otthonában kezdi meg az Erste Liga 2018/2019-es szezonjának küzdelmeit. Az új idényre a DAB csapatának magyar magja szinte teljesen együtt maradt, s bár távozók azért így is voltak, az érkezők oldalán több jó magyar hokis mellett hat új légiós nevét tanulhatták meg a nyári felkészülés alatt az Acélbikák drukkerei.

A csapat finn vezetőedzője, Antti Karhula, valamint az észt Märt Eerme alaposan megdolgoztatta jégkorongozóinkat augusztusban, s bár a felkészülési mérkőzések nem mindig úgy alakultak, hogy azt reméltük, a fiatal bécsi csapat ellen nem lehet más cél, mint a győzelem megszerzése. Ez persze nem ígérkezik könnyű feladatnak, mert a Vienna Capitals hokisai a tavalyi szezon végére belerázódtak az Erste Ligába, több meglepő eredményt is elértek, s az idei szezont sem kezdték rosszul, hiszen az első fordulóban 5-3-as győzelmet a Hokiklub Budapest vendégeként.

Képek: DO-archív

A ma este 17:50-kor kezdődő mérkőzésen tehát keményen oda kell tennie magát az Acélbikáknak ahhoz, hogy jól kezdjék az Erste Liga idei kiírását, s tisztában van ezzel együttesünk finn mestere is, aki ezzel együtt abban bízik, hogy sikerül elhozniuk a három pontot a bécsiektől.
- A felkészülési időszak mindig érdekes, de az igazán izgalmas dolgok, a bajnokság most kezdődik. A bécsieknek egy fiatal és gyors csapata van, tehát jó alkalom lesz ez nekünk arra, hogy a tempónkat élesben is teszteljük. Kiemelten fontos lesz, hogy hogyan játsszuk meg a korongokat nyomás alatt - reménykedem egy jó idegenbeli kezdésben.

A rovat további hírei: Sport

Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

2019. február 16. (szombat)

A Hokiklub Budapest elleni 6-4-es hazai vereséggel eldőlt, hogy idén nem jutnak be a rájátszásba a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Nem volt esély Siófokon

Nem volt esély Siófokon

2019. február 16. (szombat)

Bő fél óráig tartotta magát Siófokon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, ám a házigazdák ezt követően átgázoltak a támadásban sokat hibázó Kohászon, s végül 31-17-es sikert arattak György László tanítványai ellen.

Fontos Dunaferr-siker!

Fontos Dunaferr-siker!

2019. február 16. (szombat)

A férfi röplabda bajnokság első osztályában a Dunaferr SE négyszettes mérkőzésen idegenben győzött a SZESE Győr ellen, így visszavette harmadik helyét a csoportban.

Hajrásiker az Érd ellen

Hajrásiker az Érd ellen

2019. február 16. (szombat)

Az utolsó percekben szerzett góllal csikarta ki a győzelmet az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2019. február 16. (szombat)

Hiába Gurisatti Gréta öt gólja, 11-8-as vereséget szenvedett az UVSE elleni bajnokin a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Nincs már lehetőség a hibázásra

Nincs már lehetőség a hibázásra

2019. február 16. (szombat)

Muszáj győznie a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak.

Nehéz feladat előtt a Kohász

Nehéz feladat előtt a Kohász

2019. február 16. (szombat)

A Siófok elleni mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.