Bécsi szezonnyitó előtt az Acélbikák

2018. szeptember 11. (kedd) 8:04 - spigott

A Vienna Capitals második számú együttesének otthonában kezdi meg az Erste Liga idei küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Véget ért a felkészülés, s ma már tétmérkőzésen korcsolyázik jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely Bécsben, a Vienna Capitals második számú együttesének otthonában kezdi meg az Erste Liga 2018/2019-es szezonjának küzdelmeit. Az új idényre a DAB csapatának magyar magja szinte teljesen együtt maradt, s bár távozók azért így is voltak, az érkezők oldalán több jó magyar hokis mellett hat új légiós nevét tanulhatták meg a nyári felkészülés alatt az Acélbikák drukkerei.

A csapat finn vezetőedzője, Antti Karhula, valamint az észt Märt Eerme alaposan megdolgoztatta jégkorongozóinkat augusztusban, s bár a felkészülési mérkőzések nem mindig úgy alakultak, hogy azt reméltük, a fiatal bécsi csapat ellen nem lehet más cél, mint a győzelem megszerzése. Ez persze nem ígérkezik könnyű feladatnak, mert a Vienna Capitals hokisai a tavalyi szezon végére belerázódtak az Erste Ligába, több meglepő eredményt is elértek, s az idei szezont sem kezdték rosszul, hiszen az első fordulóban 5-3-as győzelmet a Hokiklub Budapest vendégeként.

Képek: DO-archív

A ma este 17:50-kor kezdődő mérkőzésen tehát keményen oda kell tennie magát az Acélbikáknak ahhoz, hogy jól kezdjék az Erste Liga idei kiírását, s tisztában van ezzel együttesünk finn mestere is, aki ezzel együtt abban bízik, hogy sikerül elhozniuk a három pontot a bécsiektől.
- A felkészülési időszak mindig érdekes, de az igazán izgalmas dolgok, a bajnokság most kezdődik. A bécsieknek egy fiatal és gyors csapata van, tehát jó alkalom lesz ez nekünk arra, hogy a tempónkat élesben is teszteljük. Kiemelten fontos lesz, hogy hogyan játsszuk meg a korongokat nyomás alatt - reménykedem egy jó idegenbeli kezdésben.

A rovat további hírei: Sport

Így nem volt esély

Így nem volt esély

2018. november 19. (hétfő)

Csúnya verést kapott hazai pályán a Csíkszeredától az erősen tartalékos Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga hétfő esti fordulójában.

Vereség a hazai rangadón

Vereség a hazai rangadón

2018. november 19. (hétfő)

Mindhárom harmadot megnyerve aratott 8-4-es győzelmet a Campus Arénában a Dunai Krokodilok floorball csapata.

A Csíkszereda következik

A Csíkszereda következik

2018. november 19. (hétfő)

Erősen tartalékos felállásban várja az Erste Liga második helyezettje elleni hazai találkozót a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Ezüstöt ért a csapategység!

Ezüstöt ért a csapategység!

2018. november 19. (hétfő)

Kiváló teljesítményt nyújtva a végzett a felnőtt szuper csapatbajnokság második helyén Dunaferr SE tornász csapata.

Kanadai vezetőedzője lesz az Acélbikáknak

Kanadai vezetőedzője lesz az Acélbikáknak

2018. november 19. (hétfő)

A 43 éves kanadai Corey Bricknell váltja Antti Karhulát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának vezetőedzői posztján. A fiatal szakember pénteken csatlakozik az Acélbikákhoz, ám először valószínűleg csak a vasárnapi Brassó elleni találkozón foglalja el helyét a dunaújvárosi kispadon.

Összeszokott párosok versenyeztek

Összeszokott párosok versenyeztek

2018. november 18. (vasárnap)

Rengetegen jelentkeztek az év utolsó dunaújvárosi rendezésű darts versenyére, ami ezúttal egy páros bajnokság volt, a végén hazai győztesekkel.

Mester a mesterek között!

Mester a mesterek között!

2018. november 18. (vasárnap)

Az egyéniben három arany- és egy ezüstérmet, míg Dunaferr csapatával ezüstérmet szerző Kovács Zsófia lett a tornászok mesterfokú országos bajnokságának legeredményesebb női tornásza.