Bécsi szezonnyitó előtt az Acélbikák

2018. szeptember 11. (kedd) 8:04 - spigott

A Vienna Capitals második számú együttesének otthonában kezdi meg az Erste Liga idei küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Véget ért a felkészülés, s ma már tétmérkőzésen korcsolyázik jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely Bécsben, a Vienna Capitals második számú együttesének otthonában kezdi meg az Erste Liga 2018/2019-es szezonjának küzdelmeit. Az új idényre a DAB csapatának magyar magja szinte teljesen együtt maradt, s bár távozók azért így is voltak, az érkezők oldalán több jó magyar hokis mellett hat új légiós nevét tanulhatták meg a nyári felkészülés alatt az Acélbikák drukkerei.

A csapat finn vezetőedzője, Antti Karhula, valamint az észt Märt Eerme alaposan megdolgoztatta jégkorongozóinkat augusztusban, s bár a felkészülési mérkőzések nem mindig úgy alakultak, hogy azt reméltük, a fiatal bécsi csapat ellen nem lehet más cél, mint a győzelem megszerzése. Ez persze nem ígérkezik könnyű feladatnak, mert a Vienna Capitals hokisai a tavalyi szezon végére belerázódtak az Erste Ligába, több meglepő eredményt is elértek, s az idei szezont sem kezdték rosszul, hiszen az első fordulóban 5-3-as győzelmet a Hokiklub Budapest vendégeként.

Képek: DO-archív

A ma este 17:50-kor kezdődő mérkőzésen tehát keményen oda kell tennie magát az Acélbikáknak ahhoz, hogy jól kezdjék az Erste Liga idei kiírását, s tisztában van ezzel együttesünk finn mestere is, aki ezzel együtt abban bízik, hogy sikerül elhozniuk a három pontot a bécsiektől.
- A felkészülési időszak mindig érdekes, de az igazán izgalmas dolgok, a bajnokság most kezdődik. A bécsieknek egy fiatal és gyors csapata van, tehát jó alkalom lesz ez nekünk arra, hogy a tempónkat élesben is teszteljük. Kiemelten fontos lesz, hogy hogyan játsszuk meg a korongokat nyomás alatt - reménykedem egy jó idegenbeli kezdésben.

A rovat további hírei: Sport

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.

Alakul a program

Alakul a program

2019. június 23. (vasárnap)

Négy felkészülési mérkőzés már biztos vár augusztusban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára.

Aranyos Cetcápák

Aranyos Cetcápák

2019. június 23. (vasárnap)

A Multisteel Cetcápák győzelmével ért véget a második alkalommal megrendezett Peca Foci Kupa a Szalki-szigeten.

Osztályt váltott a DPASE!

Osztályt váltott a DPASE!

2019. június 22. (szombat)

A rendes játékidő utolsó percében egyenlített, s jutott fel a másodosztályba a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata a Biatorbágy elleni párharcban.

Két dunaújvárosi a válogatottban

Két dunaújvárosi a válogatottban

2019. június 22. (szombat)

A Dunaferr SE versenyzői közül Hajdu Jonatán kenu egyesben, míg Kiss Balázs a kenu kettesek versengésében vehet részt az Európa Játékokon.