Becsülettel küzdött, de kikapott a DAB

Szárszó Lajos - 2018. szeptember 27. 20:18

Óriási csatát hozott a Csíkszereda dunaújvárosi vendégszereplése, melyen a Bikák az utolsó lélegzetükig harcoltak, mégis 6-4-es vereséget szenvedtek.

Az idei szezon legnehezebb csatája várt az Acélbikákra ma este, akik hazai pályán fogadták a pillanatnyi listavezető Csíkszereda gárdáját. Mindkét fél győzelemre készült, ezért igen jó csatára volt kilátás. A mieink jó előjellel, a Gyergyószentmiklós elleni szép sikerrel hátuk mögött léptek jégre, míg a szeredaiak sem panaszkodhattak idei formájukra, hiszen ők eddig nem találtak az Erste Ligában legyőzőre. Kiválóan kezdtek a Bikák, akik már az első cserében több helyzetet dolgoztak, melyek egyikének végén a korong a kapuvasról vágódott a mezőnybe. Becze ütőjében viszont a vendégek első gólja maradt benne, aki közelről nem tudta felemelni a pakkot. A nagyszerű iram tovább folytatódott, melyből lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak. Több dolga Lakosilnak akadt, aki több bravúrt bemutatva őrizte meg kapuját a góltól.

Tóth bal felsőbe tartó korongja is ezek közé tartozott, de a mieink nem csak a támadásvezetésükért, hanem a harcos védekezésükért is dicséretet érdemeltek. Az egyértelmű dunaújvárosi mezőnyfölényt kettős hazai kiállítás szakította meg, melyet kihasznált a Csíkszereda. Papp közelről húzta be a korongot Sevela kapujába (0-1). A harmad hajrájában Franssila, majd Azari álltak a legközelebb az egyenlítéshez, az állás azonban nem változott.

A második húsz percet emberelőnyben kezdtük, melyből Nagynak és Azarinak volt lehetősége, de azok sajnos kimaradtak. Ezt bosszulta meg Becze, aki egy lecsorgó koronggal lépett ki védője mellől, és csúsztatta a pakkot Sevela lábai között a ketrecbe (0-2). A hátrány miatt kitámadó Bikáknak a folytatásban több szerencséjük volt, hiszen a vendégek kontrái nagyon veszélyesek voltak. Ezt a nyomást azonban sokáig nem bírták, hiszen Panov könnyű góllal növelte a kék-fehérek előnyét (0-3). Nemsokára jött a negyedik találat, ismét kontra végén (0-4), amely fájó volt, hiszen Részegh közreműködésével hazai ütőről került a korong a kapuba. A folytatásban mindent egy lapra feltéve támadott a Dunaújváros, Lakosil azonban a lehetetlennek tűnő korongokat is fogta. Egyet, Nagy lövését kivéve, aki remekbe szabott találattal szépített (1-4).

A záró játékrész legelejét nagyon megnyomta a DAB, melyből villámgyors találat született Turtiainen révén (2-4), ezzel ismét látótávolságba került a Csíkszereda. Kapuvasig is eljutott a hazai alakulat, majd Németh játékvezető ítéletei borzolták fel a kedélyeket, aki Salugát, majd Franssillát küldte ki két percre. Megint akkor, amikor a mieink voltak lendületben, irányító szerepben. Újabb kettős hátrányt kellett kivédekezni, de nem lehetett, hiszen Valchar visszaállította a három gólos különbséget (2-5). A Bikák becsülettel küzdöttek ezt követően is, de a Csíkszereda taktikus, fegyelmezett játékkal őrizte előnyét. A következő percek a játékvezetői tévedésekről szóltak, miközben 5 perc 15 másodperccel a vége előtt Sevela helyett mezőnyjátékost küldött harcba Anti Karhula. Hruby használta ezt ki (3-5), izgalmassá téve a végjátékot. Eszement harc kezdődött ekkor, rég nem látott izgalmakkal, főként, hogy videó bírózást követően, Turtiainen találata után, egy gólosra csökkent a hátrány (4-5). A meccset Shulakov üres kapus találata döntötte el (4-6), de így is joggal szólt a vastaps a Bikáknak.

DAB – SC Csíkszereda 4-6 (0-1, 1-3, 3-2)

DAB: Sevela – Erdélyi, Jabornik (2), Nagy 1, Turtiainen 2, Uski, Franssila, Léránt 1, Azari (2), Iossafov, Westerling (1), Hruby, Szabó, Saluga, Tóth, Török, Lencsés, Makovics (1), Németh, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

SC Csíkszereda: Lakosil – Belov (2), Papp 1 (1), Becze 1, Részegh 1, Valchar 1 (2), Farkas (1), Shulakov 1, Panov 1 (1), Rokaly Sz., Taratukhin 81), Flinta, Salló, Antal, Bíró, Fodor, Bors, Györfy, Egyed, Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.