Döntetlennel mutatkozott be Lőrincz Emil

Szárszó Lajos - 2018. szeptember 9. 18:37

A labdarúgó NB III Közép-Csoportjának hatodik játéknapján a két ellentétes félidőt mutató DPASE egy ponttal távozott a Paks otthonából.

Új edzővel, Lőrincz Emillel a kispadján vágott neki a heti felkészülésnek a DPASE, miután Dobos Barna Zalaegerszegre távozott. A cél azonban ettől nem változott, vagyis folytatni azt a győzelmi szériát, amely legutóbb jellemezte a Dunaújvárost. Ennek megfelelően kellő önbizalommal utazott el csapatunk Paksra, ahol a Tököli Attila által irányított együttes ellen léptek pályára. A találkozó esélyét egyértelműen nem lehetett megmondani, hiszen míg a DPASE a tabella második, addig a hazai gárda a tizenegyedik helyen állt, de míg nekünk sikerült szinte teljesen egyben tartani a tavalyi csapatot, addig a paksiak teljesen kicserélődtek. Az első félidő legelejétől kezdve látszott csapatunkon, hogy ezt a találkozót is meg akarja nyerni. Azonnal támadólag lépett fel a gárda, így gyorsan, már a hatodik percben sikerült Tóth Tibornak bevennie a hazai kaput (0-1).

A folytatásban is az Újváros játszott fölényben, ennek ellenére Nagy Richárd 20. percben szerzett találatával egyenlített a Paks. Ez azonban nemhogy megfogta volna Lőrincz Emil csapatát, hanem ellenkezőleg, felpörgette. Ennek eredménye lett a szinte azonnali válasz, hiszen két perc múlva ismét Tóth Tibor volt eredményes (1-2), mellyel visszavettük az előnyt. A félidő hátralévő idejében eldönthette volna a DPASE a találkozót, hiszen még három száz százalékos ziccert dolgozott ki, azok azonban kimaradtak. Fordulás után érthetetlenül nagyot változott a játék képe. Mintha kicserélték volna csapatunkat, a támadó játék eltűnt, a csapat szinte teljesen passzívvá vált. Ezt kihasználták a hazaiak, amikor Adamcsek egyenlített az 50. percben (2-2). Ettől kezdve azonban nem tudott megújulni a Dunaújváros, helyzeteket sem tudott kidolgozni, így végül egy ponttal térhetett haza.

Tóth Tibor duplája egy pontot ért! (Képek: DO-archív)

Lőrincz Emil: - Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, támadásban rengeteg lehetőségünk volt, így a két gól mellett kialakított nagy helyzetek alapján akár három, négy góllal is vezethettünk volna. Viszont a második félidőben, számomra még nem ismert okból teljesen megváltozott a játékunk. Passzívak lettünk, teljesen leült a csapat. A játék sem olyan volt, mint az első 45 percben. Ekkora kontraszt nem lehet két félidő között, melynek okát meg kell fejtenem.

Paksi FC II. – Dunaújváros PASE 2-2 (1-2)

Paksi FC II.: Borsos Vilmos - Berdó Máté, Bognár Dávid, Nagy Richárd (Kovács László a 87. percben), Kovács Erik, Kővári Róbert, Horváth Balázs, Kiliti Róbert, Horváth Péter, Adamcsek Máté, Süvöltös Adrián (Györgye Erik Martin a 74. percben). Vezetőedző: Tököli Attila.

Dunaújváros PASE: Pokorni Péter - Kis Balázs, Farkas Viktor, Zvara Dávid (Kiss Patrik Márk a 67. percben), Puskás Gábor Sándor, Mundi Roland (Horváth Kevin a 82. percben), Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Szepessy Róbert, Sándor Tamás, Barna Zsolt. Edző: Lőrincz Emil

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.