Focival emlékeztek Ongai Gáborra!

spigott - 2018. szeptember 28. 18:08

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet együttese nyerte az Agrospeciál Sporttelepen megrendezett I. Ongai Gábor Labdarúgó Emléktornát.

Az idén tavasszal tragikusan fiatalon elhunyt Ongai Gábor rendőr őrnagy tiszteletére szerveztek labdarúgó emléktornát pénteken a Pálhalmai Agrospeciál Sporttelepen. A rendezvényre a helyi rendőrök mellett a megyei kollégák is szép számmal érkeztek, összesen tizennégy csapat küzdött meg egymással három pályán a minél szebb eredményekért. Nemcsak a rendfenntartók húztak azonban ma focicsukát, hanem a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a helyi járási hivatal, az Országos Mentőszolgálat dunaújvárosi állomása is külön csapattal vett részt a viadalon, míg Ongai Gábor testvére, Zoltán az Ongás FC nevű együttessel vágott neki a viadalnak.

A délelőtti megnyitón egyperces néma csenddel emlékeztek meg volt kollégájukról a résztvevők, majd a rendőr őrnagy tragikusan rövid szakmai életpályájának bemutatását követően előbb Imre Vilmos, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportigazgatója, valamint Budavári Árpád, a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának alapító tagja adott át ajándékot Ongai Gábor gyermekeinek, Lilinek és Gábornak. A rendezvényt, melyen önkormányzatunkat Lőrinczi Konrád a közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke és Dr. Sürü Renáta jegyző képviselte, Vörös Ferenc ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg. Az ezredes kiemelte, hogy kollégájuk összesen 23 évet, 7 hónapot és 17 napot töltött el a rendőrség hivatásos állományában, s mint elmondta legyen ez a rendezvény a kezdete annak a sorozatnak, aminek köszönhetően sosem fogják Gábort elfelejteni, akár a sport nyelvén, de minden évben megemlékeznek majd róla, s biztos abban, hogy volt dunaújvárosi munkatársai erről gondoskodni is fognak.

Suszter Tamás, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője: - Hatalmas megrendülés volt számomra, számunkra Ongai Gábor elvesztése, először el sem akartam hinni a rossz hírt, de idővel sajnos el kellett fogadnunk a megmásíthatatlant. Gábor egy nagyon jó kedélyű, mosolygós és remek munkatárs volt, aki több szállal kötődött a sporthoz, hiszen amellett, hogy focizott, valamint sportbíróként is tevékenykedett, ő tartotta a kapcsolatot a helyi sportegyesületekkel, ezért szinte minden, a helyi rendőrkapitányságot érintő sportrendezvényen jelen is volt. Ezzel a tornával szeretnénk itt tartani az ő szellemét, mert ilyen mosolygós, jó emberekre van szükségünk, s persze igyekszünk ezzel a jótékonysági rendezvénnyel támogatni családját is, feleségét, aki szintén kollégánk, valamint két kisgyermekét, Lilit és Gábort.

Tóth Imre, a DLSZ elnökségének tagja: - Suszter Tamás, a dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője keresett meg minket azzal, hogy szeretnének tornát rendezni április 17-én elhunyt kollégájuk emlékére, s természetesen a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség azonnal a kezdeményezés mellé állt. Tizennégy együttes küzdött meg ma egymással, sportszerű keretek között, az emlékezés és a jótékonyság jegyben, s büszkék vagyunk arra, hogy szervezőként ennek mi is a részesei lehettünk.

Ongai Zoltán: - Nagyon megható ez a kezdeményezés, mikor felkértek, hogy vegyünk részt, azonnal igent mondtam, s barátaimmal, volt csapattársaimmal együtt jöttünk el erre a tornára, s nagyon örülünk annak, hogy így és ilyen sokan megemlékeztek ma Gáborról.

A tizennégy csapatos viadalon résztvevő együtteseket a szervezők három csoportba osztották, a legjobb négy közé a helyi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya, a sárbogárdi rendőrkapitányság, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet együttesei jutottak. A bronzmérkőzésen a megyei kapitányság gárdája 4-1-re legyőzte a helyi közrendvédelmiseket, míg a fináléban a Pálhalma 6-0-ra győzött a sárbogárdiak ellen. Az eredményhirdetésen nemcsak a csapatokat, hanem a különböző egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is díjazták, így a legjobb kapusnak Papp Norbertet (Pálhalma BV), a döntő legjobb játékosának Mazán Balázst (Pálhalma BV), a legjobb játékosnak Komlós Róbertet (FMRFK) választották, míg a gólkirálynak járó elismerést Subi Tamás (Pálhalma BV) érdemelte ki.

Az I. Ongai Gábor Emléktorna dobogósai: 1. Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, 2. Sárbogárdi Rendőrkapitányság, 3. Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Különdíjak

Legjobb kapus: Papp Norbert (Pálhalma BV)
Legjobb játékos: Komlós Róbert (FMRFK)
A döntő legjobbja: Mazán Balázs (Pálhalma BV)
Gólkirály: Subi Tamás (Pálhalma BV)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.