Gólzáporos vereség Poprádon

2018. szeptember 5. (szerda) 20:20 - spigott

Tizenkét találatot hozó mérkőzésen szenvedett vereséget Poprad elleni Visegrád Kupa találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szlovák extraligában szereplő Poprad otthonában folytatta a Visegrád Kupa küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A mérkőzésnek egyértelműen a közelmúltban a DVTK Jegesmedvéket is legyőző házigazdák voltak az esélyesei, ugyanakkor a DAB drukkerei abban bíztak, hogy sikerül tisztességgel helyt állni a szlovákok egyik élcsapata ellen. Ahogy várható volt, a házigazdák kezdték erősebben a mérkőzést, míg a betegséggel bajlódó Oula Uskit nélkülöző Acélbikák az első tíz percben jobbára a védekezéssel voltak elfoglalva. A 6. percben Turtiainen, majd hét perccel később Németh kiállítása alatt kellett emberhátrányban játszania a Bikáknak, s bár az elsőt még kivédekezték a mieink, a másodikat már nem tudták, s Mlynarovič találatával a házigazdák szerezték meg a vezetést (1-0). A bekapott gól után több lehetősége is volt a mieinknek az egyenlítésre, ám Lencsés, majd Franssila lövését is hárította a szlovén válogatott Luka Gracnar. A harmad hajrájában nehéz helyzetbe kerültek a mieink, mert előbb Saluga, majd Westerling ült ki a büntetőpadra, s a kettős előnnyel éltek is a hazaiak, akik öt másodperccel a harmad vége előtt megszerezték második góljukat is.

Kép: DO-archív

A második felvonás elején sajnos hamar lerendezte a találkozót a házigazda, miután a 24., a 25. percben is bevették Sevela ketrecét, s hiába cseréltek kapust a Bikák, Garbacz is mindössze 40 másodpercig bírta kapott gól nélkül (5-0). A 27. percben legalább a szépítés összejött Szabó Kornél révén, majd egy perccel később Azari is bevette a hazai kaput, s máris szebben nézett ki az eredményjelző (5-2). Sajnos nem sokáig, mert a harmad derekán a Poprad három emberelőnyös gól után hátrányból is bevette DAB ketrecét, ismét meglépve ezzel négy találattal (6-2). A folytatásban több komoly helyzete is volt a feleknek, de az újabb gólokra a harmadik harmad elejéig várni kellett. A 41. percben megszerezte hetedik találatát is a házigazda, de erre egy duplával feleltek az Acélbikák, s Azari és Tóth góljai után ismét valamivel nyíltabb lett a meccs (7-4). Az 52. percben egy nagy egyéni hiba miatt újabb olyan gólt kaptak a mieink, amikor ők játszottak emberelőnyben, s mivel a hátralévő időben az eredmény már nem változott, a Poprad végül 8-4-es sikert aratott, míg az Acélbikák az Érsekújvár és a Nyitra elleni találkozók után ezúttal is pont nélkül maradtak a Visegrád Kupában.

HK Poprad – DAB 8-4 (2-0, 4-2, 2-2)

DAB: Sevela (Garbacz) – Léránt, Franssila, Mestyán, Hruby, Erdélyi, Jabornik, Szabó D., Lencsés – Török, Westerling, Iossafov – Azari 2 (1), Tóth 1, Saluga – Nagy, K. Szabó K. 1, Turtiainen (1) – Makovics, Németh (2), Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

A rovat további hírei: Sport

Újra munkában a focisták

Újra munkában a focisták

2019. június 27. (csütörtök)

Összesen hat felkészülési mérkőzés vár nyáron a Dunaújváros PASE NB 3-as labdarúgó csapatára.

Duna-parti sikerműhely

Duna-parti sikerműhely

2019. június 27. (csütörtök)

A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya kortól, nemtől, hajótípustól függetlenül megállíthatatlanul szállítja a sikereket.

A hajrában nyertek az esélyesek

A hajrában nyertek az esélyesek

2019. június 26. (szerda)

A Dunaferr Vasas és a Dunabiztos Micro együttesei jutottak be a XVII. Dunaújváros Kupa csütörtök esti fináléjába.

Elmaradt a finálé

Elmaradt a finálé

2019. június 26. (szerda)

Előfutamában az ötödik, a középfutamban a negyedik helyen végzett, így nem jutott be a kenu egyesek 200 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán az Eurőpa Játékokon.

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

2019. június 26. (szerda)

Ugyan 2018-ban visszavonult, a kiváló csatár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál tér vissza a pályára.

Kilencedik hely Minszkben

Kilencedik hely Minszkben

2019. június 26. (szerda)

A kilencedik helyen végzett Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a minszki Európa Játékok C2 1000 méteres versenyszámában.

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

2019. június 26. (szerda)

A Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia döntőjében.