Kácser Zita címvédése

2018. szeptember 11. (kedd) 7:50 - doszerk

Komoly különbséggel, közel kétperces előnnyel nyerte meg a Wizz Air Budpaest Félmaraton versenyét a debreceni színekben versenyző Kácser Zita.

Immáron 33. alkalommal rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén a Wizz Air Budapest Félmaraton méltán népszerű rendezvényét, mely egyben az idei országos bajnokság és a Székesfehérváron zajló csapatbajnokság része is volt. A népes tömeg idén rekordot döntött, ugyanis 79 ország 2600 futóját köszöntötték a viadalon, s rajtuk kívül több mint 900 magyar településről érkezett a közel 15 000 résztvevő.

A 21 kilométeres út az ELTE Lágymányosi Campusától indult, majd a rakpartokon haladt a mezőny, átszelve a Margitszigetet, rálátást engedve Budapest számos látványosságára, impozáns épületére. Testközelből csodálhatták meg a futók Budapest hídjait, a Budai Várat, a Várkert Bazár épületegyüttesét, a Gellért-hegyet, az Országházat és még sok mást. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a kora szeptemberi meleg többször is megviselte a résztvevőket, ezért a szervezők nem csak helyszínt változtatták meg idénre, hanem a kezdési időt is előrehozták reggel nyolc órára. A viadalon városunk több futója is részt vett, s ott volt a mezőnyben a debreceni színekben versenyző dunaújvárosi atléta, Kácser Zita is, akinek nem lehetett más a célja, hogy tavalyi győzelme után ismét az első helyen érjen célba.

Úton a címvédés felé! (Képek: atletika.hu)

Zita eleinte klubtársával, Gulyás Verával futott együtt, ám a kilencedik kilométer után tempót váltott, leszakította ellenfeleit, majd nyugodt futással, közel kétperces előnnyel nyerte meg a viadalt Gulyás Vera és Szabó Nóra (BHSE) előtt. Kácser Zita ezzel, valamint az előző nap Székesfehérváron megnyert 3000 méteres akadályfutás aranyérmével segítette a DSC-SI – NYSC együttesét a csapatbajnoki bronzéremhez.

A rovat további hírei: Sport

Játékkal emlékeznek a röplabdázók

Játékkal emlékeznek a röplabdázók

2018. szeptember 25. (kedd)

Négy csapat részvételével rendezi meg szeptember 29-én a Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya a Szász Antal emléktornát.

Parázs meccs a bajnok ellen

Parázs meccs a bajnok ellen

2018. szeptember 25. (kedd)

Óriásit hajrázott a Komárom ellen, ám végül egygólos, 7-6-os vereséget szenvedett idei első bajnoki mérkőzésén a DUE-RFT OB II-es floorball csapata.

Hazai éremeső a Dunaferr Kupán

Hazai éremeső a Dunaferr Kupán

2018. szeptember 25. (kedd)

Összesen huszonhat éremmel zárták a hétvégén megrendezett Dunaferr Kupa küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának versenyzői.

Három érem a diákolimpiáról

Három érem a diákolimpiáról

2018. szeptember 24. (hétfő)

Egy arany- és két bronzéremmel zárták a püspökladányi országos diákolimpiai döntőt a dunaújvárosi birkózók.

Szép hétvége az utánpótlásnál

Szép hétvége az utánpótlásnál

2018. szeptember 24. (hétfő)

Öt forduló után sem kaptak gólt a korosztályos bajnokságban a Dunaújváros PASE U15-ös labdarúgói.

A hajrát nem bírták a fiatalok

A hajrát nem bírták a fiatalok

2018. szeptember 24. (hétfő)

Az első félidő után még öttel vezetett, ám végül háromgólos, 33-30-as vereséget szenvedett a Dorog elleni NB I/B-s felnőtt mérkőzésen a DKKA U19-es kézilabda csapata.

Remek siker az újonc ellen

Remek siker az újonc ellen

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Kiváló támadójátékkal aratott magabiztos, 7-2-es győzelmet a Gyergyói HK elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.