Kácser Zita címvédése

2018. szeptember 11. (kedd) 7:50 - doszerk

Komoly különbséggel, közel kétperces előnnyel nyerte meg a Wizz Air Budpaest Félmaraton versenyét a debreceni színekben versenyző Kácser Zita.

Immáron 33. alkalommal rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén a Wizz Air Budapest Félmaraton méltán népszerű rendezvényét, mely egyben az idei országos bajnokság és a Székesfehérváron zajló csapatbajnokság része is volt. A népes tömeg idén rekordot döntött, ugyanis 79 ország 2600 futóját köszöntötték a viadalon, s rajtuk kívül több mint 900 magyar településről érkezett a közel 15 000 résztvevő.

A 21 kilométeres út az ELTE Lágymányosi Campusától indult, majd a rakpartokon haladt a mezőny, átszelve a Margitszigetet, rálátást engedve Budapest számos látványosságára, impozáns épületére. Testközelből csodálhatták meg a futók Budapest hídjait, a Budai Várat, a Várkert Bazár épületegyüttesét, a Gellért-hegyet, az Országházat és még sok mást. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a kora szeptemberi meleg többször is megviselte a résztvevőket, ezért a szervezők nem csak helyszínt változtatták meg idénre, hanem a kezdési időt is előrehozták reggel nyolc órára. A viadalon városunk több futója is részt vett, s ott volt a mezőnyben a debreceni színekben versenyző dunaújvárosi atléta, Kácser Zita is, akinek nem lehetett más a célja, hogy tavalyi győzelme után ismét az első helyen érjen célba.

Úton a címvédés felé! (Képek: atletika.hu)

Zita eleinte klubtársával, Gulyás Verával futott együtt, ám a kilencedik kilométer után tempót váltott, leszakította ellenfeleit, majd nyugodt futással, közel kétperces előnnyel nyerte meg a viadalt Gulyás Vera és Szabó Nóra (BHSE) előtt. Kácser Zita ezzel, valamint az előző nap Székesfehérváron megnyert 3000 méteres akadályfutás aranyérmével segítette a DSC-SI – NYSC együttesét a csapatbajnoki bronzéremhez.

A rovat további hírei: Sport

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

2019. február 19. (kedd)

A fiúknál a rudasosok, a lányoknál a Kereskedelmi diákjai nyertek a Centrum Kupa második fordulójában.

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

2019. február 19. (kedd)

Telt ház előtt játszhat majd a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes horvátokkal az Európa-bajnoki selejtezősorozat első hazai mérkőzésén.

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

2019. február 19. (kedd)

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Pakson megrendezett fizikai felmérő versenyt a Dunaferr SE ifjú kajak-kenusai.

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

2019. február 18. (hétfő)

A Ferencváros együttese lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa négyes döntőjének első elődöntőjében.