Kácser Zita címvédése

2018. szeptember 11. (kedd) 7:50 - doszerk

Komoly különbséggel, közel kétperces előnnyel nyerte meg a Wizz Air Budpaest Félmaraton versenyét a debreceni színekben versenyző Kácser Zita.

Immáron 33. alkalommal rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén a Wizz Air Budapest Félmaraton méltán népszerű rendezvényét, mely egyben az idei országos bajnokság és a Székesfehérváron zajló csapatbajnokság része is volt. A népes tömeg idén rekordot döntött, ugyanis 79 ország 2600 futóját köszöntötték a viadalon, s rajtuk kívül több mint 900 magyar településről érkezett a közel 15 000 résztvevő.

A 21 kilométeres út az ELTE Lágymányosi Campusától indult, majd a rakpartokon haladt a mezőny, átszelve a Margitszigetet, rálátást engedve Budapest számos látványosságára, impozáns épületére. Testközelből csodálhatták meg a futók Budapest hídjait, a Budai Várat, a Várkert Bazár épületegyüttesét, a Gellért-hegyet, az Országházat és még sok mást. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a kora szeptemberi meleg többször is megviselte a résztvevőket, ezért a szervezők nem csak helyszínt változtatták meg idénre, hanem a kezdési időt is előrehozták reggel nyolc órára. A viadalon városunk több futója is részt vett, s ott volt a mezőnyben a debreceni színekben versenyző dunaújvárosi atléta, Kácser Zita is, akinek nem lehetett más a célja, hogy tavalyi győzelme után ismét az első helyen érjen célba.

Úton a címvédés felé! (Képek: atletika.hu)

Zita eleinte klubtársával, Gulyás Verával futott együtt, ám a kilencedik kilométer után tempót váltott, leszakította ellenfeleit, majd nyugodt futással, közel kétperces előnnyel nyerte meg a viadalt Gulyás Vera és Szabó Nóra (BHSE) előtt. Kácser Zita ezzel, valamint az előző nap Székesfehérváron megnyert 3000 méteres akadályfutás aranyérmével segítette a DSC-SI – NYSC együttesét a csapatbajnoki bronzéremhez.

A rovat további hírei: Sport

Kecskemétre látogat a Dunaferr

Kecskemétre látogat a Dunaferr

2018. november 21. (szerda)

A röplabda első osztályú bajnokság nyolcadik fordulójában a Dunaferr SE csapata szerdán este 18 órakor Kecskemétről próbál szettet csenni.

A Haladás nyerte a rangadót

A Haladás nyerte a rangadót

2018. november 20. (kedd)

A futsal első osztály rangadóját a mesterhármasig jutó Melo José Michelnek köszönhetően a vártnál könnyebben nyerte a Haladás a Dunaferr csapata ellen.

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

2018. november 20. (kedd)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak U17-es csapata huszonkét gólt szerzett a Százhalombatta elleni hazai bajnokin.

A Békéscsaba ellen a kupában

A Békéscsaba ellen a kupában

2018. november 20. (kedd)

A bajnokságban idén már egyszer legyőzött Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Vérüket adták a sportolók

Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd)

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. november 20. (kedd)

Szombathelyen vágna vissza a Haladástól elszenvedett szeptemberi vereségért ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Szépen csillog a bronz

Szépen csillog a bronz

2018. november 20. (kedd)

Parádés teljesítményt nyújtva szerzett bronzérmet Török Péter a súlyemelők szombathelyi Országos Felnőtt Bajnokságán.