Két vereség a nyitányon

spigott - 2018. szeptember 28. 13:03

A pécsiek mindkét akadémiai gárdájától vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Sárkányok U14-es kosárlabda csapata az Országos Serdülő Bajnokság első fordulójában.

A Széchenyi iskola tornatermében kezdte meg az Országos Serdülő Bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Sárkányok U14-es fiú kosárlabda csapata, melyre két igen nehéz mérkőzés várt a PVSK Nemzeti Akadémia és a Kosárlabda Akadémia Pécs "B" együttesei ellen. Boda Gábor tanítványai a Kosárlabda Akadémia Pécs ellen léptek először pályára, s bár az első negyedben még tartották magukat, a folytatásban egyre inkább elhúztak a vendégek a kipontozódások miatt gyorsan megfogyatkozó dunaújvárosiaktól, s végül 106-38-as győzelmet arattak.

Elsősorban a hozzáálláson kellett változtatni a második mérkőzésre, melyet a PVSK Nemzeti Akadémia ellen játszottak a mieink, s bár az első félidő egyértelműen a vendégeké volt, a harmadik negyedet 20-6-ra nyerték a Sárkányok, így az utolsó felvonás előtt teljesen nyílt lett a meccs. A záró etapra azonban csökkent a koncentráció, egyre fáradtabban mozogtak a dunaújvárosi fiatalok, így a pécsiek ezt a negyedet három ponttal, míg a meccset végül öttel, 58-53-ra nyerték meg. A Sárkányok serdülői legközelebb két hét múlva múlva lépnek pályára, s mint azt a gárda edzője elmondta, addig bőven lesz idejük a taktikai elemek gyakorlására és a fizikai fejlesztésre is.

Eredmények, pontszerzőink

Kosárlabda Akadémia Pécs “B” – Dunaújvárosi Sárkányok U14 106-38 (19-11, 28-12, 25-9, 40-6)
Pontszerzőink: Szűcs Ábel 14, Szűcs Zétény 7, Csernák Ádám 5, Simon Dávid 4, Főfai-Kovács Kristóf 4, Szabó Vince 3, Horváth Zoltán 1.

PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia “B” – Dunaújvárosi Sárkányok U14 58-53 (15-7, 19-11, 6-20, 18-15)
Pontszerzőink: Szűcs Ábel 30/3, Főfai-Kovács Kristóf 7, Szűcs Zétény 6, Szabó Vince 5, Csernák Ádám 3, Horváth Zoltán 1, Simon Dávid 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.