Kovács Zsófi aranyérmes a világkupán!

Szárszó Lajos - 2018. szeptember 23. 16:48

A Szombathelyen zajló tornász világkupán a világbajnokságra készülő Kovács Zsófiának szólt a magyar Himnusz. A kora délután lezajlott döntőben ötödikként szólították a szerre, ahol rendkívül biztosan hajtotta végre gyakorlatát.

Huszonnégy ország 120 versenyzője indult a szombathelyi Swietelsky Hun Challenge World Cup torna Világkupán, melyen ma a női szerenkénti döntőben gerendán volt érdekelt Kovács Zsófia, a Dunaferr SE tornásza. Kiváló versenyzőnk pénteken kvalifikálta magát a szer döntőjébe, mégpedig 12.400 ponttal a harmadik helyen, amely azért jelentős siker, mert Zsófia sérülések és műtét után tért vissza a világ elitbe. A kora délután lezajlott döntőben ötödikként szólították a szerre, ahol rendkívül biztosan hajtotta végre gyakorlatát. Azonnal az élre is állt, főleg azt követően, miután a pontozók, újra megnézve tornászunk gyakorlatát, egy tizeddel megnövelték a pontszámát, amely végül 12.750 lett. Miután Zsófiát senki nem tudta megelőzni, így neki szólhatott a magyar Himnusz! Nagyszerű visszatérés ez tornászunktól a világbajnokság előtt!

Fotó:MTI

Trenka János edző: Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a gerendagyakorlatot egy kisebb hibával sikerült bemutatni. A verseny legvégéig izgultunk, hogy megmarad-e az első hely, melyet sikerült megőrizni, hiszen Zsófia vetélytársa hibát vétett, és megingott a gyakorlata közben. Így a Himnusz Zsófinak szólt, akinek azt kívánom, hogy ezt az érzést minél többször élje át! A világbajnokságig tudjuk, hogy min és mit kell javítanunk, de bízom abban, hogy a felkészülésünk rendben lesz, így a lehető legjobb formában várhatjuk majd a viadalt.

 Nagyon örülök, hogy hosszú kihagyás után ennyire jól sikerült a visszatérés, és ez a verseny. Bár a mostani egy leépített gyakorlat volt, jól szolgálja a felkészülésemet a közelgő, október végi világbajnokságra - nyilatkozta Kovács Zsófi.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.