Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek) 22:29 - Szárszó Lajos

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

A magyar bajnokságban a sérüléshullám után visszatérő Kovács Zsófia három bronzérmet szerzett, amely bizakodásra adott okot a Szombathelyen zajló tornász világkupát megelőzően, melyen az volt tornászunk célja, hogy jó gyakorlatokat bemutatva térjen vissza a nemzetközi mezőnybe. Zsófia a jelenlegi fizikai felkészültsége és kisebb lábsérülése miatt ezúttal két szert, a felemás korlátot és a gerendát vállalta be, mely szerek selejtezőjére pénteken került sor. Először a felemás korlát gyakorlatát mutatta be, amely nem sikerült tökéletesre, így végül a 13. helyen zárt, majd a gerenda következett, ahol végül az egyéni döntőt jelentő harmadik helyen kvalifikálta magát a vasárnapi fináléba.

Kép: MTI-archív

Trenka János vezetőedző: Zsófiának a felemáskorlát gyakorlata előtti bemelegítése remekül sikerült, így bizakodva vártam a versenygyakorlatát, abban azonban nem tudta a maximumát hozni. Sajnos közel kettő pont maradt így a gyakorlatban, amely miatt nem sikerült a döntőbe jutnia. Ezt követően a gerenda előtt kisebb átállás következett, így volt időnk arra, hogy rendbe rakjuk a gondolatokat, megfelelővé tegyük a figyelmet, a koncentrációt. Ennek eredményeként Zsófia szép gyakorlatot mutatott be, így harmadik helyen került be a döntőbe. Büszke vagyok erre a teljesítményére, hiszen hosszú kihagyást követően tért vissza a versenyzés világába. Mint azt Trenka János elmondta még, a gerenda gyakorlat után nem volt ideje Zsófiának a pihenésre, hiszen azonnal el kellett mennie doppingellenőrzésre, majd a válogatott szakvezetésével közös megbeszélésen vett részt. A szombati nap sem a pihenésről szól majd, hiszen a vasárnapi gerenda finálé előtt edzés vár Kovács Zsófiára.

Kovács Zsófia eredményei:
Felemás korlát: 13. 11.800 pont
Gerenda: 3. hely 12.400 pont, ezzel döntős

A rovat további hírei: Sport

Újra munkában a focisták

Újra munkában a focisták

2019. június 27. (csütörtök)

Összesen hat felkészülési mérkőzés vár nyáron a Dunaújváros PASE NB 3-as labdarúgó csapatára.

Duna-parti sikerműhely

Duna-parti sikerműhely

2019. június 27. (csütörtök)

A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya kortól, nemtől, hajótípustól függetlenül megállíthatatlanul szállítja a sikereket.

A hajrában nyertek az esélyesek

A hajrában nyertek az esélyesek

2019. június 26. (szerda)

A Dunaferr Vasas és a Dunabiztos Micro együttesei jutottak be a XVII. Dunaújváros Kupa csütörtök esti fináléjába.

Elmaradt a finálé

Elmaradt a finálé

2019. június 26. (szerda)

Előfutamában az ötödik, a középfutamban a negyedik helyen végzett, így nem jutott be a kenu egyesek 200 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán az Eurőpa Játékokon.

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

2019. június 26. (szerda)

Ugyan 2018-ban visszavonult, a kiváló csatár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál tér vissza a pályára.

Kilencedik hely Minszkben

Kilencedik hely Minszkben

2019. június 26. (szerda)

A kilencedik helyen végzett Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a minszki Európa Játékok C2 1000 méteres versenyszámában.

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

2019. június 26. (szerda)

A Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia döntőjében.