Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek) 22:29 - Szárszó Lajos

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

A magyar bajnokságban a sérüléshullám után visszatérő Kovács Zsófia három bronzérmet szerzett, amely bizakodásra adott okot a Szombathelyen zajló tornász világkupát megelőzően, melyen az volt tornászunk célja, hogy jó gyakorlatokat bemutatva térjen vissza a nemzetközi mezőnybe. Zsófia a jelenlegi fizikai felkészültsége és kisebb lábsérülése miatt ezúttal két szert, a felemás korlátot és a gerendát vállalta be, mely szerek selejtezőjére pénteken került sor. Először a felemás korlát gyakorlatát mutatta be, amely nem sikerült tökéletesre, így végül a 13. helyen zárt, majd a gerenda következett, ahol végül az egyéni döntőt jelentő harmadik helyen kvalifikálta magát a vasárnapi fináléba.

Kép: MTI-archív

Trenka János vezetőedző: Zsófiának a felemáskorlát gyakorlata előtti bemelegítése remekül sikerült, így bizakodva vártam a versenygyakorlatát, abban azonban nem tudta a maximumát hozni. Sajnos közel kettő pont maradt így a gyakorlatban, amely miatt nem sikerült a döntőbe jutnia. Ezt követően a gerenda előtt kisebb átállás következett, így volt időnk arra, hogy rendbe rakjuk a gondolatokat, megfelelővé tegyük a figyelmet, a koncentrációt. Ennek eredményeként Zsófia szép gyakorlatot mutatott be, így harmadik helyen került be a döntőbe. Büszke vagyok erre a teljesítményére, hiszen hosszú kihagyást követően tért vissza a versenyzés világába. Mint azt Trenka János elmondta még, a gerenda gyakorlat után nem volt ideje Zsófiának a pihenésre, hiszen azonnal el kellett mennie doppingellenőrzésre, majd a válogatott szakvezetésével közös megbeszélésen vett részt. A szombati nap sem a pihenésről szól majd, hiszen a vasárnapi gerenda finálé előtt edzés vár Kovács Zsófiára.

Kovács Zsófia eredményei:
Felemás korlát: 13. 11.800 pont
Gerenda: 3. hely 12.400 pont, ezzel döntős

A rovat további hírei: Sport

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

2019. február 22. (péntek)

A dunaújvárosi jégkorong múltjához képest méltatlanul alacsony színvonalú játékkal, nagyarányú vereséggel búcsúzott az idei Erste Liga szezontól a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Most a Fradi volt a jobb!

Most a Fradi volt a jobb!

2019. február 22. (péntek)

Hiába vezetett a harmadik negyed derekán még két góllal, 10-8-as vereséget szenvedett a Fradi elleni rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.