Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek) 22:29 - Szárszó Lajos

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

A magyar bajnokságban a sérüléshullám után visszatérő Kovács Zsófia három bronzérmet szerzett, amely bizakodásra adott okot a Szombathelyen zajló tornász világkupát megelőzően, melyen az volt tornászunk célja, hogy jó gyakorlatokat bemutatva térjen vissza a nemzetközi mezőnybe. Zsófia a jelenlegi fizikai felkészültsége és kisebb lábsérülése miatt ezúttal két szert, a felemás korlátot és a gerendát vállalta be, mely szerek selejtezőjére pénteken került sor. Először a felemás korlát gyakorlatát mutatta be, amely nem sikerült tökéletesre, így végül a 13. helyen zárt, majd a gerenda következett, ahol végül az egyéni döntőt jelentő harmadik helyen kvalifikálta magát a vasárnapi fináléba.

Kép: MTI-archív

Trenka János vezetőedző: Zsófiának a felemáskorlát gyakorlata előtti bemelegítése remekül sikerült, így bizakodva vártam a versenygyakorlatát, abban azonban nem tudta a maximumát hozni. Sajnos közel kettő pont maradt így a gyakorlatban, amely miatt nem sikerült a döntőbe jutnia. Ezt követően a gerenda előtt kisebb átállás következett, így volt időnk arra, hogy rendbe rakjuk a gondolatokat, megfelelővé tegyük a figyelmet, a koncentrációt. Ennek eredményeként Zsófia szép gyakorlatot mutatott be, így harmadik helyen került be a döntőbe. Büszke vagyok erre a teljesítményére, hiszen hosszú kihagyást követően tért vissza a versenyzés világába. Mint azt Trenka János elmondta még, a gerenda gyakorlat után nem volt ideje Zsófiának a pihenésre, hiszen azonnal el kellett mennie doppingellenőrzésre, majd a válogatott szakvezetésével közös megbeszélésen vett részt. A szombati nap sem a pihenésről szól majd, hiszen a vasárnapi gerenda finálé előtt edzés vár Kovács Zsófiára.

Kovács Zsófia eredményei:
Felemás korlát: 13. 11.800 pont
Gerenda: 3. hely 12.400 pont, ezzel döntős

A rovat további hírei: Sport

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

2018. december 10. (hétfő)

Nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a Nyírgyulaj elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Tovább a fejlődés útján

Tovább a fejlődés útján

2018. december 10. (hétfő)

Újabb előrelépést könyvelhet el a Dunaferr SE úszó szakosztálya az idei évben. A 2018-as esztendőt lezáró ünnepségen a hazai és nemzetközi sikereket is felelevenítették az egyesület tagjai.

Két hazai érem az Újváros Kupán

Két hazai érem az Újváros Kupán

2018. december 10. (hétfő)

Vegyespárosban és egynemű párosban is egy-egy ezüstéremnek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói az Újváros Kupán.

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

2018. december 10. (hétfő)

A DKKA és az FTC között –Klujber Katrin hozzájárulásával – megállapodás jött létre a játékos végleges átigazolására vonatkozóan, aki így az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatában folytatja tovább pályafutását.

Diadalmas hétvége

Diadalmas hétvége

2018. december 10. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is könnyed győzelmet aratott a Győri VSE vendégeként lejátszott bajnoki találkozón.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2018. december 10. (hétfő)

A nyolcadik helyezett Nyírgyulaj elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Cseh siker a Santa Claus Kupán

Cseh siker a Santa Claus Kupán

2018. december 10. (hétfő)

A cseh Decin gárdája nyerte a péntektől vasárnapig megrendezett XII. Santa Claus Kupa elnevezésű nemzetközi U10-es utánpótlás tornát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.