Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Munkába állt a társulat

2018. szeptember 3. (hétfő) 18:26 - Vass Ádám

Bár a nyári szünet sem a pihenésről szólt elsősorban, a Bartók munkatársai újra visszatértek a kemény munkához és közösen egyeztettek az elkövetkezendő évad teendőiről.

Megtartották szokásos évad eleji társulati ülésüket a Bartók Kamaraszínház tagjai hétfő délután. A találkozóra ellátogatott Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester is, aki köszöntötte a színház dolgozóit. Mint mondta, véleménye szerint a Család Évada az előző két szezonhoz hasonlóan sikerre van ítélve, hiszen megtalálták a közös nevezőt a közönséggel. Köszönetet mondott továbbá azért is, hogy ilyen sokat tesz a Bartók a város kulturális életéért, beleértve a különböző kiállításokat, vagy a Petőfi Művészeti Liget programjait is, illetve azt, hogy az állami ünnepeken, városi rendezvényeken mindig a város rendelkezésére állnak mindenben.

Őze Áron, a színház igazgatója elmondta, az előző évadhoz képest idén is tíz premierrel készülnek a nézőknek. Ezek időrendi sorrendben a Dr. Kozmosz című gyerekelőadás, az elsősorban középiskolásoknak szóló Antigoné történet a stúdióteremben, majd novemberben a klasszikus Csehov mű, a Ványa bácsi feldolgozása koprodukcióban a nagyszínpadon. Ezt követi majd a Jégtörő Mátyás ősbemutatója, az Oliver! című musical és a Táncirkusz című előadás, mind a színházteremben. Végül pedig két, kifejezetten az érettebb közönségnek szóló darabbal, a Társak és a Vendetta című drámával jelentkeznek a stúdióteremben, zárásként pedig egy sok szereplős krimivel, a Hajmeresztővel a színházteremben, és egy stúdiótermi táncszínházi bemutatóval, ami az Alice Csodaországban című klasszikus feldolgozása lesz. Mint mondta, az előző évadban mind a tíz premiert az előre eltervezett időben tudták bemutatni, ami jelzi, hogy biztos lábakon áll a szervezés, ismerik saját tempójukat és felkészültségüket, ami fontos a színház életében. Ebben az évadban próbálták még jobban beosztani a rendelkezésükre álló erőforrásokat, hogy még inkább követni tudják a terveket és az előre kitűzött célokat. A saját előadásokon kívül több meghívott előadás is érkezik, köztük táncszínházi produkciók is, amihez kapcsolódva idén először egy táncszínházi bérlet is elérhető lesz majd az eddig megszokottak mellett. Mindezek mellett pedig továbbra is teret adnak a városi rendezvényeknek, díjátadóknak, gáláknak.

Sipos Imre művészeti vezető a nyári nyíregyházi VIDOR Fesztiválon való szereplést emelte ki, ahol sorozatban második évben jelent meg a Bartók színház egy produkcióval, előbb a Rák Jóska, dán királyfival, majd pedig az Üvegcipővel. Mint mondta, az, hogy folyamatosan érkeznek megkeresések vendégjátékokra és fesztiválokon való szereplésekre, mind a prózai, mind pedig a tánctagozat felé, azt jelzi, hogy egyre inkább elismerik a munkájukat és egyre nagyobb sikereket aratnak országszerte, ami nagy eredmény egy vidéki színház életében.

A színháztermi társulati ülést követően egy kötetlen fogadás vette kezdetét az aulában, holnaptól pedig indul a kemény munka, hiszen szeptember 28-án már érkezik a Család Évadának első premierje.

A rovat további hírei: Kultúra

Ez a nap a férfiakról szól

Ez a nap a férfiakról szól

2018. november 19. (hétfő)

A Pentele Nyugdíjas Klub tagjai minden évben november végén tartják férfinapi ünnepségüket és ez idén sem volt másként. Ezen a napon a férfi tagok különleges bánásmódban részesültek a hölgyektől.

Rendhagyó irodalomóra

Rendhagyó irodalomóra

2018. november 19. (hétfő)

Különleges vendég érkezett városunkba a gyerekekhez. A könyvtárban Kiss Ottó költő, író várta őket egy foglalkozásra.

Új helyszínen, régi ismerősökkel

Új helyszínen, régi ismerősökkel

2018. november 17. (szombat)

Első alkalommal adott otthont a Juharos étterem egy zenei estnek, ám a fellépők már nem először járnak városunkban, a Balázs Elemér Group pénteken este zenélt újra itt.

A horvátok is megszenvedtek a szabadságért

A horvátok is megszenvedtek a szabadságért

2018. november 16. (péntek)

Az Intercia Múzeum igazgatója, Farkas Lajos testvérvárosunk, Vukovár ostromáról tartott előadást csütörtökön délután a november 18-ára eső emlékezés napja alkalmából.

Visszatérő vendégek

Visszatérő vendégek

2018. november 15. (csütörtök)

Első alkalommal ad otthon a Juharos étterem egy zenei estnek, ám a fellépők már nem először járnak városunkban, a Balázs Elemér Group pénteken este zenél újra itt.

Rácsodálkozni a természet szépségeire

Rácsodálkozni a természet szépségeire

2018. november 13. (kedd)

Megnyílt a harmincharmadik kiállítás is a Munkásművelődési Központ folyosógalériájában. A falakat ezúttal Brindza László festményei díszítik.

Őszbúcsúztató családi délután

Őszbúcsúztató családi délután

2018. november 11. (vasárnap)

Bár az időjárás nem tud róla és egy kicsit le is van maradva, tényleg közeledik az ősz vége, amit az Intercisa Múzeumban szombaton egy barátságos hangulatú, Családi délutánnal ünnepeltek.