Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Munkába állt a társulat

2018. szeptember 3. (hétfő) 18:26 - Vass Ádám

Bár a nyári szünet sem a pihenésről szólt elsősorban, a Bartók munkatársai újra visszatértek a kemény munkához és közösen egyeztettek az elkövetkezendő évad teendőiről.

Megtartották szokásos évad eleji társulati ülésüket a Bartók Kamaraszínház tagjai hétfő délután. A találkozóra ellátogatott Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester is, aki köszöntötte a színház dolgozóit. Mint mondta, véleménye szerint a Család Évada az előző két szezonhoz hasonlóan sikerre van ítélve, hiszen megtalálták a közös nevezőt a közönséggel. Köszönetet mondott továbbá azért is, hogy ilyen sokat tesz a Bartók a város kulturális életéért, beleértve a különböző kiállításokat, vagy a Petőfi Művészeti Liget programjait is, illetve azt, hogy az állami ünnepeken, városi rendezvényeken mindig a város rendelkezésére állnak mindenben.

Őze Áron, a színház igazgatója elmondta, az előző évadhoz képest idén is tíz premierrel készülnek a nézőknek. Ezek időrendi sorrendben a Dr. Kozmosz című gyerekelőadás, az elsősorban középiskolásoknak szóló Antigoné történet a stúdióteremben, majd novemberben a klasszikus Csehov mű, a Ványa bácsi feldolgozása koprodukcióban a nagyszínpadon. Ezt követi majd a Jégtörő Mátyás ősbemutatója, az Oliver! című musical és a Táncirkusz című előadás, mind a színházteremben. Végül pedig két, kifejezetten az érettebb közönségnek szóló darabbal, a Társak és a Vendetta című drámával jelentkeznek a stúdióteremben, zárásként pedig egy sok szereplős krimivel, a Hajmeresztővel a színházteremben, és egy stúdiótermi táncszínházi bemutatóval, ami az Alice Csodaországban című klasszikus feldolgozása lesz. Mint mondta, az előző évadban mind a tíz premiert az előre eltervezett időben tudták bemutatni, ami jelzi, hogy biztos lábakon áll a szervezés, ismerik saját tempójukat és felkészültségüket, ami fontos a színház életében. Ebben az évadban próbálták még jobban beosztani a rendelkezésükre álló erőforrásokat, hogy még inkább követni tudják a terveket és az előre kitűzött célokat. A saját előadásokon kívül több meghívott előadás is érkezik, köztük táncszínházi produkciók is, amihez kapcsolódva idén először egy táncszínházi bérlet is elérhető lesz majd az eddig megszokottak mellett. Mindezek mellett pedig továbbra is teret adnak a városi rendezvényeknek, díjátadóknak, gáláknak.

Sipos Imre művészeti vezető a nyári nyíregyházi VIDOR Fesztiválon való szereplést emelte ki, ahol sorozatban második évben jelent meg a Bartók színház egy produkcióval, előbb a Rák Jóska, dán királyfival, majd pedig az Üvegcipővel. Mint mondta, az, hogy folyamatosan érkeznek megkeresések vendégjátékokra és fesztiválokon való szereplésekre, mind a prózai, mind pedig a tánctagozat felé, azt jelzi, hogy egyre inkább elismerik a munkájukat és egyre nagyobb sikereket aratnak országszerte, ami nagy eredmény egy vidéki színház életében.

A színháztermi társulati ülést követően egy kötetlen fogadás vette kezdetét az aulában, holnaptól pedig indul a kemény munka, hiszen szeptember 28-án már érkezik a Család Évadának első premierje.

A rovat további hírei: Kultúra

Adj esélyt a Földnek!

Adj esélyt a Földnek!

2018. szeptember 25. (kedd)

Hogy mire képes a fiatalok közösségi összefogása, és hogy a feleslegessé vált dolgokból, szemétből miként lehet csodás ruhakölteményeket kreálni, azt egy divatbemutató formájában is megtekinthették az érdeklődők ma kora délután a moziban.

Elkészült az évad első előadása

Elkészült az évad első előadása

2018. szeptember 25. (kedd)

A Bartók színház Család Évadának első premierjére pénteken kerül sor, ez pedig nem más, mint a Dr. Kozmosz, egy minden korosztály számára szórakoztató, tanulságos történet a betegségek legyőzéséről.

Kitárta kapuit a Bartók

Kitárta kapuit a Bartók

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Izgalmas programmal várta a látogatókat a Bartók színház. Szombaton a Színházak Éjszakájának megnyitóján Csadi Zoltán, a Bartók igazgatóhelyettese elmondta, minden évben ilyenkor a magyar területek színházai megnyitják kapuikat és betekintést engednek a kulisszák mögé

Nyílt próbától a kocsmakvízig

Nyílt próbától a kocsmakvízig

2018. szeptember 22. (szombat)

Több színes programot, egyebek mellett nyílt próbát, közös táncolást és éneklést, kocsmakvízt és kulisszajárásokat kínál a Színházak éjszakája szeptember 22-én a Bartókban.

Kirándulás a sanzonok világába

Kirándulás a sanzonok világába

2018. szeptember 22. (szombat)

Tegyük a szívünkre a kezünket: a sanzon nem éppen a legnépszerűbb zenei műfaj, és nem is jellemző felgyorsult korunk mindennapjaira. A gyakran búskomor köntösbe öltöztetett, pár perces lírai dalokban azonban nagy életigazságok és fájdalmas érzelmek elevenednek meg, általában zongorakísérettel.

Színek mindenütt

Színek mindenütt

2018. szeptember 21. (péntek)

Alig egy évvel azután, hogy komolyabban is elkezdett foglalkozni az olajfestészettel, Tubáné Berecki Izabella már önálló kiállításon vehetett részt a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

Deák Bill '70

Deák Bill '70

2018. szeptember 19. (szerda)

Hetvenedik születésnapját, öt évtizedes pályáját ünnepli Deák Bill Gyula november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában. Vendégként színpadra lép Hobo (Földes László), valamint Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca a Kartelből.