Nincs pihenés

2018. szeptember 17. (hétfő) 8:00 - spigott

Az Újpest elleni vasárnapi mérkőzést követően ma már a Brassó ellen korcsolyáznak jégre az Acélbikák az Erste Ligában.

Nem sokat pihenhet az UTE elleni vasárnap esti 5-3-as vereség után a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely bő huszonnégy órával fővárosi mérkőzése után már hazai pályán méreti meg az Erste Liga negyedik fordulójában. Együttesünk ellenfele a remek erőkből álló Brassó lesz este nyolc órától, s a vendégek eddigi eredményei alapján nem számíthatnak könnyű meccsre Antti Karhula tanítványai. A nyáron jelentősen megerősített brassói egylet ugyanis két nagyon sima győzelemmel kezdte az idei szezont, hiszen előbb Bécsben aratott 7-1-es sikert a Vienna Capitals II ellen, majd tegnap este is hét gólt szerezve győzött a Fehérvári Titánok ellen úgy, hogy már az első harmad után 6-1-re vezetett megyei riválisunk otthonában.

Ahhoz azonban, hogy sikerüljön itthon tartani a nagyon fontos pontokat, muszáj lesz javulnia az Acélbikáknak, leginkább a saját harmadikban, hiszen az Újpest elleni mérkőzésen minimum három igen könnyű gólt engedélyeztek ellenfelüknek, ami ezen a szinten egyszerűen nem fér már bele. Tudja ezt a DAB szakvezetője, Antti Karhula is, aki szerint elengedhetetlen lesz az, hogy az első pillanattól az utolsóig megfelelően koncentráljanak játékosai.

Képek: DO-archív

"Az ilyen megterhelő időszakok miatt fontos, hogy az alapozás jól sikerüljön, az állóképesség rendben legyen, hiszen hét nap alatt négy mérkőzés nagyon igénybe veszi a szervezetet. Két nagyon kemény ellenféllel találkozunk alig 24 óra alatt, hiszen a Brassónak is nagyon erős kerete van, amellyel a legutóbb a bécsi és a fehérvári fiatalokat győzték le magabiztosan. Elengedhetetlen lesz, hogy koncentráltan lépjünk jégre az első pillanattól fogva, mert olyan kvalitású hokisok is játszanak az ellenfélnél, akik a legapróbb hibákat is gólokkal tudják megbosszulni. Remélem, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, és élőben is szurkolnak majd a fiúknak, az biztos, hogy parázs meccsre van kilátás" – fogalmazott a DAB finn vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Újra munkában a focisták

Újra munkában a focisták

2019. június 27. (csütörtök)

Összesen hat felkészülési mérkőzés vár nyáron a Dunaújváros PASE NB 3-as labdarúgó csapatára.

Duna-parti sikerműhely

Duna-parti sikerműhely

2019. június 27. (csütörtök)

A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya kortól, nemtől, hajótípustól függetlenül megállíthatatlanul szállítja a sikereket.

A hajrában nyertek az esélyesek

A hajrában nyertek az esélyesek

2019. június 26. (szerda)

A Dunaferr Vasas és a Dunabiztos Micro együttesei jutottak be a XVII. Dunaújváros Kupa csütörtök esti fináléjába.

Elmaradt a finálé

Elmaradt a finálé

2019. június 26. (szerda)

Előfutamában az ötödik, a középfutamban a negyedik helyen végzett, így nem jutott be a kenu egyesek 200 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán az Eurőpa Játékokon.

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

2019. június 26. (szerda)

Ugyan 2018-ban visszavonult, a kiváló csatár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál tér vissza a pályára.

Kilencedik hely Minszkben

Kilencedik hely Minszkben

2019. június 26. (szerda)

A kilencedik helyen végzett Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a minszki Európa Játékok C2 1000 méteres versenyszámában.

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

2019. június 26. (szerda)

A Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia döntőjében.