Nincs pihenés

2018. szeptember 17. (hétfő) 8:00 - spigott

Az Újpest elleni vasárnapi mérkőzést követően ma már a Brassó ellen korcsolyáznak jégre az Acélbikák az Erste Ligában.

Nem sokat pihenhet az UTE elleni vasárnap esti 5-3-as vereség után a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely bő huszonnégy órával fővárosi mérkőzése után már hazai pályán méreti meg az Erste Liga negyedik fordulójában. Együttesünk ellenfele a remek erőkből álló Brassó lesz este nyolc órától, s a vendégek eddigi eredményei alapján nem számíthatnak könnyű meccsre Antti Karhula tanítványai. A nyáron jelentősen megerősített brassói egylet ugyanis két nagyon sima győzelemmel kezdte az idei szezont, hiszen előbb Bécsben aratott 7-1-es sikert a Vienna Capitals II ellen, majd tegnap este is hét gólt szerezve győzött a Fehérvári Titánok ellen úgy, hogy már az első harmad után 6-1-re vezetett megyei riválisunk otthonában.

Ahhoz azonban, hogy sikerüljön itthon tartani a nagyon fontos pontokat, muszáj lesz javulnia az Acélbikáknak, leginkább a saját harmadikban, hiszen az Újpest elleni mérkőzésen minimum három igen könnyű gólt engedélyeztek ellenfelüknek, ami ezen a szinten egyszerűen nem fér már bele. Tudja ezt a DAB szakvezetője, Antti Karhula is, aki szerint elengedhetetlen lesz az, hogy az első pillanattól az utolsóig megfelelően koncentráljanak játékosai.

Képek: DO-archív

"Az ilyen megterhelő időszakok miatt fontos, hogy az alapozás jól sikerüljön, az állóképesség rendben legyen, hiszen hét nap alatt négy mérkőzés nagyon igénybe veszi a szervezetet. Két nagyon kemény ellenféllel találkozunk alig 24 óra alatt, hiszen a Brassónak is nagyon erős kerete van, amellyel a legutóbb a bécsi és a fehérvári fiatalokat győzték le magabiztosan. Elengedhetetlen lesz, hogy koncentráltan lépjünk jégre az első pillanattól fogva, mert olyan kvalitású hokisok is játszanak az ellenfélnél, akik a legapróbb hibákat is gólokkal tudják megbosszulni. Remélem, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, és élőben is szurkolnak majd a fiúknak, az biztos, hogy parázs meccsre van kilátás" – fogalmazott a DAB finn vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

2018. december 10. (hétfő)

Nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a Nyírgyulaj elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Tovább a fejlődés útján

Tovább a fejlődés útján

2018. december 10. (hétfő)

Újabb előrelépést könyvelhet el a Dunaferr SE úszó szakosztálya az idei évben. A 2018-as esztendőt lezáró ünnepségen a hazai és nemzetközi sikereket is felelevenítették az egyesület tagjai.

Két hazai érem az Újváros Kupán

Két hazai érem az Újváros Kupán

2018. december 10. (hétfő)

Vegyespárosban és egynemű párosban is egy-egy ezüstéremnek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói az Újváros Kupán.

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

2018. december 10. (hétfő)

A DKKA és az FTC között –Klujber Katrin hozzájárulásával – megállapodás jött létre a játékos végleges átigazolására vonatkozóan, aki így az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatában folytatja tovább pályafutását.

Diadalmas hétvége

Diadalmas hétvége

2018. december 10. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is könnyed győzelmet aratott a Győri VSE vendégeként lejátszott bajnoki találkozón.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2018. december 10. (hétfő)

A nyolcadik helyezett Nyírgyulaj elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Cseh siker a Santa Claus Kupán

Cseh siker a Santa Claus Kupán

2018. december 10. (hétfő)

A cseh Decin gárdája nyerte a péntektől vasárnapig megrendezett XII. Santa Claus Kupa elnevezésű nemzetközi U10-es utánpótlás tornát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.