Nincs pihenés

2018. szeptember 17. (hétfő) 8:00 - spigott

Az Újpest elleni vasárnapi mérkőzést követően ma már a Brassó ellen korcsolyáznak jégre az Acélbikák az Erste Ligában.

Nem sokat pihenhet az UTE elleni vasárnap esti 5-3-as vereség után a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely bő huszonnégy órával fővárosi mérkőzése után már hazai pályán méreti meg az Erste Liga negyedik fordulójában. Együttesünk ellenfele a remek erőkből álló Brassó lesz este nyolc órától, s a vendégek eddigi eredményei alapján nem számíthatnak könnyű meccsre Antti Karhula tanítványai. A nyáron jelentősen megerősített brassói egylet ugyanis két nagyon sima győzelemmel kezdte az idei szezont, hiszen előbb Bécsben aratott 7-1-es sikert a Vienna Capitals II ellen, majd tegnap este is hét gólt szerezve győzött a Fehérvári Titánok ellen úgy, hogy már az első harmad után 6-1-re vezetett megyei riválisunk otthonában.

Ahhoz azonban, hogy sikerüljön itthon tartani a nagyon fontos pontokat, muszáj lesz javulnia az Acélbikáknak, leginkább a saját harmadikban, hiszen az Újpest elleni mérkőzésen minimum három igen könnyű gólt engedélyeztek ellenfelüknek, ami ezen a szinten egyszerűen nem fér már bele. Tudja ezt a DAB szakvezetője, Antti Karhula is, aki szerint elengedhetetlen lesz az, hogy az első pillanattól az utolsóig megfelelően koncentráljanak játékosai.

Képek: DO-archív

"Az ilyen megterhelő időszakok miatt fontos, hogy az alapozás jól sikerüljön, az állóképesség rendben legyen, hiszen hét nap alatt négy mérkőzés nagyon igénybe veszi a szervezetet. Két nagyon kemény ellenféllel találkozunk alig 24 óra alatt, hiszen a Brassónak is nagyon erős kerete van, amellyel a legutóbb a bécsi és a fehérvári fiatalokat győzték le magabiztosan. Elengedhetetlen lesz, hogy koncentráltan lépjünk jégre az első pillanattól fogva, mert olyan kvalitású hokisok is játszanak az ellenfélnél, akik a legapróbb hibákat is gólokkal tudják megbosszulni. Remélem, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, és élőben is szurkolnak majd a fiúknak, az biztos, hogy parázs meccsre van kilátás" – fogalmazott a DAB finn vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Újabb ifi-siker a felnőtteknél

Újabb ifi-siker a felnőtteknél

2018. október 17. (szerda)

Remek teljesítményt nyújtva győzte le a Mohács együttesét a DKKA U19-es csapata az NB I/B-s felnőtt bajnokság legutóbbi fordulójában.

Újabb olimpiai bajnokkal erősített a Dunaferr

Újabb olimpiai bajnokkal erősített a Dunaferr

2018. október 17. (szerda)

Vajda Attila után a szintén olimpiai aranyérmes Vereckei Ákos is a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának edzői stábját erősíti a jövőben.

Négy meccsen két pont

Négy meccsen két pont

2018. október 17. (szerda)

A serdülők között két döntetlen, az Erima Bajnokságban két vereség volt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U14-es csapatának mérlege.

Változás az élmezőnyben

Változás az élmezőnyben

2018. október 17. (szerda)

Nagy csatákat hoztak a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának rangadói a sorozat nyolcadik fordulójában.

Dubek Vladimir az Acélbikáknál

Dubek Vladimir az Acélbikáknál

2018. október 16. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a magyar állampolgársággal is rendelkező Dubek Vladimir.

Fölényes siker a serdülőknél

Fölényes siker a serdülőknél

2018. október 16. (kedd)

Veretlenül, 18-0-s szettaránnyal nyerte meg a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Buzek László U17 férfi OSB alapszakaszát!

Nem hibázott az éllovas

Nem hibázott az éllovas

2018. október 16. (kedd)

A Fejó-Therm és az SZP-Asztalos együttese is könnyedén nyerte újabb mérkőzését a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.