Nincs pihenés

2018. szeptember 17. (hétfő) 8:00 - spigott

Az Újpest elleni vasárnapi mérkőzést követően ma már a Brassó ellen korcsolyáznak jégre az Acélbikák az Erste Ligában.

Nem sokat pihenhet az UTE elleni vasárnap esti 5-3-as vereség után a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely bő huszonnégy órával fővárosi mérkőzése után már hazai pályán méreti meg az Erste Liga negyedik fordulójában. Együttesünk ellenfele a remek erőkből álló Brassó lesz este nyolc órától, s a vendégek eddigi eredményei alapján nem számíthatnak könnyű meccsre Antti Karhula tanítványai. A nyáron jelentősen megerősített brassói egylet ugyanis két nagyon sima győzelemmel kezdte az idei szezont, hiszen előbb Bécsben aratott 7-1-es sikert a Vienna Capitals II ellen, majd tegnap este is hét gólt szerezve győzött a Fehérvári Titánok ellen úgy, hogy már az első harmad után 6-1-re vezetett megyei riválisunk otthonában.

Ahhoz azonban, hogy sikerüljön itthon tartani a nagyon fontos pontokat, muszáj lesz javulnia az Acélbikáknak, leginkább a saját harmadikban, hiszen az Újpest elleni mérkőzésen minimum három igen könnyű gólt engedélyeztek ellenfelüknek, ami ezen a szinten egyszerűen nem fér már bele. Tudja ezt a DAB szakvezetője, Antti Karhula is, aki szerint elengedhetetlen lesz az, hogy az első pillanattól az utolsóig megfelelően koncentráljanak játékosai.

Képek: DO-archív

"Az ilyen megterhelő időszakok miatt fontos, hogy az alapozás jól sikerüljön, az állóképesség rendben legyen, hiszen hét nap alatt négy mérkőzés nagyon igénybe veszi a szervezetet. Két nagyon kemény ellenféllel találkozunk alig 24 óra alatt, hiszen a Brassónak is nagyon erős kerete van, amellyel a legutóbb a bécsi és a fehérvári fiatalokat győzték le magabiztosan. Elengedhetetlen lesz, hogy koncentráltan lépjünk jégre az első pillanattól fogva, mert olyan kvalitású hokisok is játszanak az ellenfélnél, akik a legapróbb hibákat is gólokkal tudják megbosszulni. Remélem, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, és élőben is szurkolnak majd a fiúknak, az biztos, hogy parázs meccsre van kilátás" – fogalmazott a DAB finn vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

2019. február 22. (péntek)

A dunaújvárosi jégkorong múltjához képest méltatlanul alacsony színvonalú játékkal, nagyarányú vereséggel búcsúzott az idei Erste Liga szezontól a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Most a Fradi volt a jobb!

Most a Fradi volt a jobb!

2019. február 22. (péntek)

Hiába vezetett a harmadik negyed derekán még két góllal, 10-8-as vereséget szenvedett a Fradi elleni rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.