Parádés siker a fővárosban

2018. szeptember 12. (szerda) 18:09 - doszerk

Sorozatban harmadszor nyerte meg a Budapesten megrendezett HAHN&KOLB Kupát a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata.

Budapesten, a Panoráma Sportközpontban rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén az 5. HAHN & KOLB kispályás labdarúgó tornát, melyen a Dunaferr együttese is megmérette magát. A 32 csapatos rendezvény idénre már nemzetközivé nőtte ki magát, ugyanis érkeztek együttesek Lengyelországból, Németországból és Szerbiából is.
A Dunaferr gárdája a C csoportban kezdte meg a küzdelmeket, s már az első találkozón komoly ellenfél vár a dunaújvárosi focistákra, akik a sorozatot egyszer már megnyerő budapesti Kracht Hidraulik ellen léptek pályára. A mieink azonban kiválóan kezdtek, hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, s végül magabiztosan, 3-0-ra behúzták a meccset. Hasonlóan simán, négy góllal győzte le együttesünk a fővárosi Metall-Techno Kft. együttesét is (4-0), így az utolsó csoporttalálkozó tétje az első hely megszerzése volt. Ebben a kecskeméti MAG-Hungary Kft. próbálta megakadályozni a Dunaferrt, nem sok sikerrel, mert a mieink ezúttal 6-0-ra nyertek, így kapott gól nélkül, hibátlan teljesítménnyel léptek tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A legjobb nyolc közé jutásért alaposan megizzadtak a mieink a soproni IMS Connector System ellen, s bár megkapták a tornán első góljukat, végül 3-1-es győzelemmel jutottak a következő fordulóba. A deszki Taugép Kft. ellen vívta a legszorosabb meccset együttesünk, mely Hatvany Attila véghajrában szerzett góljával tudta döntetlenre menteni a találkozót, ám a büntetőknél nem remegtek meg a dunaújvárosi lábak (3-1), így jöhetett az elődöntő a Knorr-Bremse ellen. Ugyan a budapesti és kecskeméti telephellyel is rendelkező ellenfél igyekezett jól megszervezni védekezését, ez most nem sokat ért a Dunaferr ellen, mert a mieink háromszor is bevették vetélytársuk kapuját úgy, hogy a sajátjukat megóvták a góltól, s 3-0-s győzelemmel jutottak be a sorozat fináléjába.

Képek forrása: Dunaferr

A döntőben a nagyon erős, de eléggé fáradt csapat benyomását keltő móri Benteler várt a mieinkre, ám a megyei döntőn nagyon egységesen, jól játszott a Dunaferr, mely esélyt sem adott ellenfelének. Zemankó Zoltánék négyszer is mattolták a móriakat, s ahogy az elődöntőben, úgy ezúttal sem kaptak gólt (4-0), így zsinórban harmadszor nyerték meg a rangos viadalt. Az eredményhirdetésen a szervezők bejelentették, hogy a gyönyörű trófea végleg Dunaújvárosban maradhat, s a mieink jó kedvét még inkább növelhette, hogy a torna legjobb kapusának járó díjat a Dunaferr kiválósága, Elter Zoltán vehette át.

A csapat tagjai: Vincze Dezső, Hatvany Attila, Horváth Csaba (edző), Zemankó Zoltán, Somogyi Jenő, Csordás István (gyúró), Németh Tamás, Hercsik Ádám, Elter Zoltán, Mazán Balázs, Subi Tamás, Kalácska András és Tóth Imre (csapatvezetők).

A rovat további hírei: Sport

Svédországból érkezik a DAB új csatára

Svédországból érkezik a DAB új csatára

2019. június 19. (szerda)

A 25 éves Alexander Pettersson a svéd másodosztályból szerződött a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.

Döntetlenről folytatják

Döntetlenről folytatják

2019. június 19. (szerda)

Az első félidőben a DPASE, a másodikban a Biatorbágy U17-es labdarúgói játszottak jobban, így 1-1-es döntetlennel ért véget a két gárda osztályozójának első mérkőzése.

Fehér Zsolt: Maximálisan teljesítettek a fiúk

Fehér Zsolt: Maximálisan teljesítettek a fiúk

2019. június 19. (szerda)

Teljesítette a szakvezetés alapvető célkitűzését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely egy komoly sérüléshullám ellenére is a negyedik helyen fejezte be az 2018/2019-es bajnoki szezont.

A célfotó döntötte el a válogatót

A célfotó döntötte el a válogatót

2019. június 18. (kedd)

Hatalmas verseny után, a második helyen ért célba Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a szolnoki II. Felnőtt és Ifjúsági, I. Parakenu Válogatóversenyen.

A második kalapból várja a sorsolást a válogatott

A második kalapból várja a sorsolást a válogatott

2019. június 18. (kedd)

A magyar férfi kézilabda-válogatott a második kalapból várja a januári Európa-bajnokság jövő pénteki, bécsi sorsolását.

Gigászok küzdelme Szolnokon

Gigászok küzdelme Szolnokon

2019. június 18. (kedd)

Szolnokon rendezik a kajak-kenusok második válogatóját, amely a jövő heti Európa Játékokra, de többségében az augusztusi, szegedi világbajnokságra válogat.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2019. június 17. (hétfő)

A Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület létszámban, gazdaságilag, valamint eredményekben is növekedést mutat.