Parádés siker a fővárosban

2018. szeptember 12. (szerda) 18:09 - doszerk

Sorozatban harmadszor nyerte meg a Budapesten megrendezett HAHN&KOLB Kupát a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata.

Budapesten, a Panoráma Sportközpontban rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén az 5. HAHN & KOLB kispályás labdarúgó tornát, melyen a Dunaferr együttese is megmérette magát. A 32 csapatos rendezvény idénre már nemzetközivé nőtte ki magát, ugyanis érkeztek együttesek Lengyelországból, Németországból és Szerbiából is.
A Dunaferr gárdája a C csoportban kezdte meg a küzdelmeket, s már az első találkozón komoly ellenfél vár a dunaújvárosi focistákra, akik a sorozatot egyszer már megnyerő budapesti Kracht Hidraulik ellen léptek pályára. A mieink azonban kiválóan kezdtek, hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, s végül magabiztosan, 3-0-ra behúzták a meccset. Hasonlóan simán, négy góllal győzte le együttesünk a fővárosi Metall-Techno Kft. együttesét is (4-0), így az utolsó csoporttalálkozó tétje az első hely megszerzése volt. Ebben a kecskeméti MAG-Hungary Kft. próbálta megakadályozni a Dunaferrt, nem sok sikerrel, mert a mieink ezúttal 6-0-ra nyertek, így kapott gól nélkül, hibátlan teljesítménnyel léptek tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A legjobb nyolc közé jutásért alaposan megizzadtak a mieink a soproni IMS Connector System ellen, s bár megkapták a tornán első góljukat, végül 3-1-es győzelemmel jutottak a következő fordulóba. A deszki Taugép Kft. ellen vívta a legszorosabb meccset együttesünk, mely Hatvany Attila véghajrában szerzett góljával tudta döntetlenre menteni a találkozót, ám a büntetőknél nem remegtek meg a dunaújvárosi lábak (3-1), így jöhetett az elődöntő a Knorr-Bremse ellen. Ugyan a budapesti és kecskeméti telephellyel is rendelkező ellenfél igyekezett jól megszervezni védekezését, ez most nem sokat ért a Dunaferr ellen, mert a mieink háromszor is bevették vetélytársuk kapuját úgy, hogy a sajátjukat megóvták a góltól, s 3-0-s győzelemmel jutottak be a sorozat fináléjába.

Képek forrása: Dunaferr

A döntőben a nagyon erős, de eléggé fáradt csapat benyomását keltő móri Benteler várt a mieinkre, ám a megyei döntőn nagyon egységesen, jól játszott a Dunaferr, mely esélyt sem adott ellenfelének. Zemankó Zoltánék négyszer is mattolták a móriakat, s ahogy az elődöntőben, úgy ezúttal sem kaptak gólt (4-0), így zsinórban harmadszor nyerték meg a rangos viadalt. Az eredményhirdetésen a szervezők bejelentették, hogy a gyönyörű trófea végleg Dunaújvárosban maradhat, s a mieink jó kedvét még inkább növelhette, hogy a torna legjobb kapusának járó díjat a Dunaferr kiválósága, Elter Zoltán vehette át.

A csapat tagjai: Vincze Dezső, Hatvany Attila, Horváth Csaba (edző), Zemankó Zoltán, Somogyi Jenő, Csordás István (gyúró), Németh Tamás, Hercsik Ádám, Elter Zoltán, Mazán Balázs, Subi Tamás, Kalácska András és Tóth Imre (csapatvezetők).

A rovat további hírei: Sport

Így nem volt esély

Így nem volt esély

2018. november 19. (hétfő)

Csúnya verést kapott hazai pályán a Csíkszeredától az erősen tartalékos Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga hétfő esti fordulójában.

Vereség a hazai rangadón

Vereség a hazai rangadón

2018. november 19. (hétfő)

Mindhárom harmadot megnyerve aratott 8-4-es győzelmet a Campus Arénában a Dunai Krokodilok floorball csapata.

A Csíkszereda következik

A Csíkszereda következik

2018. november 19. (hétfő)

Erősen tartalékos felállásban várja az Erste Liga második helyezettje elleni hazai találkozót a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Ezüstöt ért a csapategység!

Ezüstöt ért a csapategység!

2018. november 19. (hétfő)

Kiváló teljesítményt nyújtva a végzett a felnőtt szuper csapatbajnokság második helyén Dunaferr SE tornász csapata.

Kanadai vezetőedzője lesz az Acélbikáknak

Kanadai vezetőedzője lesz az Acélbikáknak

2018. november 19. (hétfő)

A 43 éves kanadai Corey Bricknell váltja Antti Karhulát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának vezetőedzői posztján. A fiatal szakember pénteken csatlakozik az Acélbikákhoz, ám először valószínűleg csak a vasárnapi Brassó elleni találkozón foglalja el helyét a dunaújvárosi kispadon.

Összeszokott párosok versenyeztek

Összeszokott párosok versenyeztek

2018. november 18. (vasárnap)

Rengetegen jelentkeztek az év utolsó dunaújvárosi rendezésű darts versenyére, ami ezúttal egy páros bajnokság volt, a végén hazai győztesekkel.

Mester a mesterek között!

Mester a mesterek között!

2018. november 18. (vasárnap)

Az egyéniben három arany- és egy ezüstérmet, míg Dunaferr csapatával ezüstérmet szerző Kovács Zsófia lett a tornászok mesterfokú országos bajnokságának legeredményesebb női tornásza.