Parádés siker a fővárosban

2018. szeptember 12. (szerda) 18:09 - doszerk

Sorozatban harmadszor nyerte meg a Budapesten megrendezett HAHN&KOLB Kupát a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata.

Budapesten, a Panoráma Sportközpontban rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén az 5. HAHN & KOLB kispályás labdarúgó tornát, melyen a Dunaferr együttese is megmérette magát. A 32 csapatos rendezvény idénre már nemzetközivé nőtte ki magát, ugyanis érkeztek együttesek Lengyelországból, Németországból és Szerbiából is.
A Dunaferr gárdája a C csoportban kezdte meg a küzdelmeket, s már az első találkozón komoly ellenfél vár a dunaújvárosi focistákra, akik a sorozatot egyszer már megnyerő budapesti Kracht Hidraulik ellen léptek pályára. A mieink azonban kiválóan kezdtek, hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, s végül magabiztosan, 3-0-ra behúzták a meccset. Hasonlóan simán, négy góllal győzte le együttesünk a fővárosi Metall-Techno Kft. együttesét is (4-0), így az utolsó csoporttalálkozó tétje az első hely megszerzése volt. Ebben a kecskeméti MAG-Hungary Kft. próbálta megakadályozni a Dunaferrt, nem sok sikerrel, mert a mieink ezúttal 6-0-ra nyertek, így kapott gól nélkül, hibátlan teljesítménnyel léptek tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A legjobb nyolc közé jutásért alaposan megizzadtak a mieink a soproni IMS Connector System ellen, s bár megkapták a tornán első góljukat, végül 3-1-es győzelemmel jutottak a következő fordulóba. A deszki Taugép Kft. ellen vívta a legszorosabb meccset együttesünk, mely Hatvany Attila véghajrában szerzett góljával tudta döntetlenre menteni a találkozót, ám a büntetőknél nem remegtek meg a dunaújvárosi lábak (3-1), így jöhetett az elődöntő a Knorr-Bremse ellen. Ugyan a budapesti és kecskeméti telephellyel is rendelkező ellenfél igyekezett jól megszervezni védekezését, ez most nem sokat ért a Dunaferr ellen, mert a mieink háromszor is bevették vetélytársuk kapuját úgy, hogy a sajátjukat megóvták a góltól, s 3-0-s győzelemmel jutottak be a sorozat fináléjába.

Képek forrása: Dunaferr

A döntőben a nagyon erős, de eléggé fáradt csapat benyomását keltő móri Benteler várt a mieinkre, ám a megyei döntőn nagyon egységesen, jól játszott a Dunaferr, mely esélyt sem adott ellenfelének. Zemankó Zoltánék négyszer is mattolták a móriakat, s ahogy az elődöntőben, úgy ezúttal sem kaptak gólt (4-0), így zsinórban harmadszor nyerték meg a rangos viadalt. Az eredményhirdetésen a szervezők bejelentették, hogy a gyönyörű trófea végleg Dunaújvárosban maradhat, s a mieink jó kedvét még inkább növelhette, hogy a torna legjobb kapusának járó díjat a Dunaferr kiválósága, Elter Zoltán vehette át.

A csapat tagjai: Vincze Dezső, Hatvany Attila, Horváth Csaba (edző), Zemankó Zoltán, Somogyi Jenő, Csordás István (gyúró), Németh Tamás, Hercsik Ádám, Elter Zoltán, Mazán Balázs, Subi Tamás, Kalácska András és Tóth Imre (csapatvezetők).

A rovat további hírei: Sport

Így is jár a dicséret!

Így is jár a dicséret!

2018. szeptember 22. (szombat)

Nagyot küzdött, de végül négygólos, 28-24-es vereséget szenvedett a címvédő Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este.

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

2018. szeptember 22. (szombat)

A Dunaferr SE vezetőedzője Hunyady Dominikával közösen új korosztály, az első tagozatos általános iskolás lányok munkáját irányítja.

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.