Parádés siker a fővárosban

2018. szeptember 12. (szerda) 18:09 - doszerk

Sorozatban harmadszor nyerte meg a Budapesten megrendezett HAHN&KOLB Kupát a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata.

Budapesten, a Panoráma Sportközpontban rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén az 5. HAHN & KOLB kispályás labdarúgó tornát, melyen a Dunaferr együttese is megmérette magát. A 32 csapatos rendezvény idénre már nemzetközivé nőtte ki magát, ugyanis érkeztek együttesek Lengyelországból, Németországból és Szerbiából is.
A Dunaferr gárdája a C csoportban kezdte meg a küzdelmeket, s már az első találkozón komoly ellenfél vár a dunaújvárosi focistákra, akik a sorozatot egyszer már megnyerő budapesti Kracht Hidraulik ellen léptek pályára. A mieink azonban kiválóan kezdtek, hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, s végül magabiztosan, 3-0-ra behúzták a meccset. Hasonlóan simán, négy góllal győzte le együttesünk a fővárosi Metall-Techno Kft. együttesét is (4-0), így az utolsó csoporttalálkozó tétje az első hely megszerzése volt. Ebben a kecskeméti MAG-Hungary Kft. próbálta megakadályozni a Dunaferrt, nem sok sikerrel, mert a mieink ezúttal 6-0-ra nyertek, így kapott gól nélkül, hibátlan teljesítménnyel léptek tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A legjobb nyolc közé jutásért alaposan megizzadtak a mieink a soproni IMS Connector System ellen, s bár megkapták a tornán első góljukat, végül 3-1-es győzelemmel jutottak a következő fordulóba. A deszki Taugép Kft. ellen vívta a legszorosabb meccset együttesünk, mely Hatvany Attila véghajrában szerzett góljával tudta döntetlenre menteni a találkozót, ám a büntetőknél nem remegtek meg a dunaújvárosi lábak (3-1), így jöhetett az elődöntő a Knorr-Bremse ellen. Ugyan a budapesti és kecskeméti telephellyel is rendelkező ellenfél igyekezett jól megszervezni védekezését, ez most nem sokat ért a Dunaferr ellen, mert a mieink háromszor is bevették vetélytársuk kapuját úgy, hogy a sajátjukat megóvták a góltól, s 3-0-s győzelemmel jutottak be a sorozat fináléjába.

Képek forrása: Dunaferr

A döntőben a nagyon erős, de eléggé fáradt csapat benyomását keltő móri Benteler várt a mieinkre, ám a megyei döntőn nagyon egységesen, jól játszott a Dunaferr, mely esélyt sem adott ellenfelének. Zemankó Zoltánék négyszer is mattolták a móriakat, s ahogy az elődöntőben, úgy ezúttal sem kaptak gólt (4-0), így zsinórban harmadszor nyerték meg a rangos viadalt. Az eredményhirdetésen a szervezők bejelentették, hogy a gyönyörű trófea végleg Dunaújvárosban maradhat, s a mieink jó kedvét még inkább növelhette, hogy a torna legjobb kapusának járó díjat a Dunaferr kiválósága, Elter Zoltán vehette át.

A csapat tagjai: Vincze Dezső, Hatvany Attila, Horváth Csaba (edző), Zemankó Zoltán, Somogyi Jenő, Csordás István (gyúró), Németh Tamás, Hercsik Ádám, Elter Zoltán, Mazán Balázs, Subi Tamás, Kalácska András és Tóth Imre (csapatvezetők).

A rovat további hírei: Sport

Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

2019. február 16. (szombat)

A Hokiklub Budapest elleni 6-4-es hazai vereséggel eldőlt, hogy idén nem jutnak be a rájátszásba a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Nem volt esély Siófokon

Nem volt esély Siófokon

2019. február 16. (szombat)

Bő fél óráig tartotta magát Siófokon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, ám a házigazdák ezt követően átgázoltak a támadásban sokat hibázó Kohászon, s végül 31-17-es sikert arattak György László tanítványai ellen.

Fontos Dunaferr-siker!

Fontos Dunaferr-siker!

2019. február 16. (szombat)

A férfi röplabda bajnokság első osztályában a Dunaferr SE négyszettes mérkőzésen idegenben győzött a SZESE Győr ellen, így visszavette harmadik helyét a csoportban.

Hajrásiker az Érd ellen

Hajrásiker az Érd ellen

2019. február 16. (szombat)

Az utolsó percekben szerzett góllal csikarta ki a győzelmet az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2019. február 16. (szombat)

Hiába Gurisatti Gréta öt gólja, 11-8-as vereséget szenvedett az UVSE elleni bajnokin a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Nincs már lehetőség a hibázásra

Nincs már lehetőség a hibázásra

2019. február 16. (szombat)

Muszáj győznie a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak.

Nehéz feladat előtt a Kohász

Nehéz feladat előtt a Kohász

2019. február 16. (szombat)

A Siófok elleni mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.