Szép hétvége az utánpótlásnál

spigott - 2018. szeptember 24. 13:07

Öt forduló után sem kaptak gólt a korosztályos bajnokságban a Dunaújváros PASE U15-ös labdarúgói.

Újabb négy mérkőzés várt a mögöttünk hagyott hétvégén a Dunaújváros PASA utánpótlás labdarúgó csapataira, melyek közül az U14-esek és az U15-ösök a Diósd fiataljait látták vendégül, míg az U17-es és az U19-es gárda Veszprémbe látogatott.
U14-es csapatunk esélyesként várta a tabella 15. helyén álló vendégek elleni összecsapást, ám az első félidőben igen sok hibával játszottak a dunaújvárosi fiatalok, így a szünetre egygólos diósdi előnnyel vonultak a felek. A fordulás után pontosított játékán a DPASE, s ezzel jöttek a gólok is, Katona, Kiss és Gál is bevette a vendégek kapuját, így a mieink végül 3-1-es sikerrel jöttek fel az NB II-es bajnokság Közép Osztályának harmadik helyére. Az U15-ösök is megszenvedtek vetélytársukkal, ám Hegedűs Kelemen találatának köszönhetően sikerült kicsikarniuk a sikert, így öt fordulót követően öt győzelemmel állnak a bajnokság második helyén.

Al-Sheraji már húsz gólnál jár a bajnokságban! (Kép: DO-archív)

Az idei szezonban még gólt sem kapó U17-esek a legnehezebb meccsüket játszották Veszprémben, hiszen az első félidőben olyan történt, ami idén még nem, vagyis rúgott gól nélkül maradtak a dunaújvárosi fiatalok. A fordulást követően szerencsére Al-Sheraji Rauf Mohamed megszerezte idei 20. találatát, majd a hajrában Kelemen Róbert is betalált, így öt fordulót követően továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezetik a harmadosztály tabelláját a DPASE U17-esei. Labdarúgóink U19-es együttese már nem járt ennyire jól, mert a veszprémiek az első félidő után 1-0-ra vezettek, s a másodikban is eredményesebben játszottak fiataljainknál, így hiába Tapiska Géza gólja, végül a hazaiak örülhettek a 4-1-es sikernek, s az ezzel járó három pontnak.

Eredmények, gólszerzőink

U14
DPASE – Diósdi TC 3-1 (0-1)
Gólszerzőink: Katona Martin, Kiss Benedek, Gál Benedek.

U15
DPASE – Diósdi TC 1-0 (1-0)

U17
Veszprémi FC USE – DPASE 0-2 (0-0)
Gólszerzőink: Al-Sheraji Rauf Mohamed, Kelemen Róbert.

U19
Veszprémi FC USE – DPASE 4-1 (1-0)
Gólszerzőnk: Tapiska Géza.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.