A névadóra emlékeznek!

2018. október 11. (csütörtök) 19:53 - Molnár Emese

Névadójuk, Szabó Magda és munkássága az iskolanapok témája a dunaújvárosi református iskolában.

Szabó Magda október 5-én született, ezért a tantestület határozata alapján minden évben október első felében iskolájuk névadójára emlékeznek. Szerdán reggel összegyűlt az iskola apraja nagyja, és ünnepélyes keretek között nyitották meg az iskolanapokat. Farkas Márta, az iskola igazgatója mesélt Szabó Magdáról, a nemzetközileg elismert, sikeres íróról, a hithű protestánsról, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokáról, zsinati alelnökről, a hazájára, magyarságára és anyanyelvére büszke nőről. Ezen kívül számos program várt és vár még a gyerekekre a héten, többek között saláta- és süteménysütő verseny, palacsintasütés, játékos sportversenyek, szépíróversenyek, kézműveskedés, a délelőtti szünetekben játékos feladatok az aulában, diszkó a felsősöknek.

Pénteken kora délután a Hild iskola tanulóival közösen tartják meg a már hagyományosnak mondható „csutaváltó” futóversenyt. Szombaton „A herceg három próbája” címmel Békési János Cédrus Társulata szól gyermeknyelven a legkisebbekhez az igaz szeretet, a hit, az elfogadás fontosságáról. A felsősöket a „Protestálok” énekekkel gazdagított előadás várja, a Reformáció 501. évfordulóját ünnepelve. Luther Márton és a protestáns egyház küzdelmes kezdeti éveit mutatja be a Wittenbergi 95 tétel kitűzésétől, a reformáció győzelméig. Ezzel már a reformáció napjára is készülnek, amely október végén lesz.

A rovat további hírei: Oktatás

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.

Mesemondásból ötös

Mesemondásból ötös

2018. december 12. (szerda)

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Nagyvenyimen a tankerületi mesemondó versenyt. A versenyre, a megye számos településéről érkeztek diákok. A gárdonyis Somogyi Angelika Kármen 3.c osztályos tanuló első helyezést ért el egy zagyvarónai népmesével. Felkészítő tanára dr. Horváthné Lázár Gabriella volt.

Elkezdődött a szalagavató szezon

Elkezdődött a szalagavató szezon

2018. december 08. (szombat)

A Rudas iskola látványos szalagtűző ünnepségével kezdetét vette városunkban is az időszak, ami jelzi a végzősöknek, lassan itt a ballagás és az érettségi, de addig bulizhatnak egy jót.

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

2018. december 06. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetem már több, mint tíz éve folyamatosan bővíti a kínai felső oktatási intézményekkel való együttműködési megállapodásokat, a tekintélyes listára pedig egy újabb főiskola is felkerült.

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

2018. december 05. (szerda)

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - közölte a szervezet.

Péntekig lehet jelentkezni!

Péntekig lehet jelentkezni!

2018. december 04. (kedd)

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.