A névadóra emlékeznek!

2018. október 11. (csütörtök) 19:53 - Molnár Emese

Névadójuk, Szabó Magda és munkássága az iskolanapok témája a dunaújvárosi református iskolában.

Szabó Magda október 5-én született, ezért a tantestület határozata alapján minden évben október első felében iskolájuk névadójára emlékeznek. Szerdán reggel összegyűlt az iskola apraja nagyja, és ünnepélyes keretek között nyitották meg az iskolanapokat. Farkas Márta, az iskola igazgatója mesélt Szabó Magdáról, a nemzetközileg elismert, sikeres íróról, a hithű protestánsról, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokáról, zsinati alelnökről, a hazájára, magyarságára és anyanyelvére büszke nőről. Ezen kívül számos program várt és vár még a gyerekekre a héten, többek között saláta- és süteménysütő verseny, palacsintasütés, játékos sportversenyek, szépíróversenyek, kézműveskedés, a délelőtti szünetekben játékos feladatok az aulában, diszkó a felsősöknek.

Pénteken kora délután a Hild iskola tanulóival közösen tartják meg a már hagyományosnak mondható „csutaváltó” futóversenyt. Szombaton „A herceg három próbája” címmel Békési János Cédrus Társulata szól gyermeknyelven a legkisebbekhez az igaz szeretet, a hit, az elfogadás fontosságáról. A felsősöket a „Protestálok” énekekkel gazdagított előadás várja, a Reformáció 501. évfordulóját ünnepelve. Luther Márton és a protestáns egyház küzdelmes kezdeti éveit mutatja be a Wittenbergi 95 tétel kitűzésétől, a reformáció győzelméig. Ezzel már a reformáció napjára is készülnek, amely október végén lesz.

A rovat további hírei: Oktatás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

2018. október 18. (csütörtök)

A tehetséges fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy megcsillogtathassák a bennük rejlő tudást, a problémákkal küszködő gyermekek felzárkóztatását pedig gyógypedagógusok segítik a Petőfi iskolában.

A pályaválasztás felé

A pályaválasztás felé

2018. október 18. (csütörtök)

A Budapesti Gazdasági Egyetem a felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató pályázat keretében - 16 középfokú oktatási intézmény részvételével - pályaorientációs programot indított még 2017-ben.

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

2018. október 17. (szerda)

Rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hetes lesz az őszi szünet a Dózsa iskolában annak érdekében, hogy az energetikai felújítás részeként többek között kicserélhessék a bejárati ajtókat.

Kis pékek nagy napja a Móriczban

Kis pékek nagy napja a Móriczban

2018. október 16. (kedd)

Ma van a kenyér világnapja, melyet rendhagyó módon ünnepeltek meg a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a Széchenyi pékség munkatársai a gyerekek bevonásával.

Pályaorientációs nap a Dózsában

Pályaorientációs nap a Dózsában

2018. október 16. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az október 13-i szombati munkanapon a Dunaújvárosi Iparkamara támogatásával pályaorientációs napot tartottak, melyen az összes tanuló, vagyis 745 diák vett részt.

Dózsa iskolás vagyok!

Dózsa iskolás vagyok!

2018. október 16. (kedd)

Hétfőn a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában hivatalosan is az intézmény tanulóivá fogadták a legkisebbeket, vagyis az első osztályosokat. 

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).