A névadóra emlékeznek!

2018. október 11. (csütörtök) 19:53 - Molnár Emese

Névadójuk, Szabó Magda és munkássága az iskolanapok témája a dunaújvárosi református iskolában.

Szabó Magda október 5-én született, ezért a tantestület határozata alapján minden évben október első felében iskolájuk névadójára emlékeznek. Szerdán reggel összegyűlt az iskola apraja nagyja, és ünnepélyes keretek között nyitották meg az iskolanapokat. Farkas Márta, az iskola igazgatója mesélt Szabó Magdáról, a nemzetközileg elismert, sikeres íróról, a hithű protestánsról, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokáról, zsinati alelnökről, a hazájára, magyarságára és anyanyelvére büszke nőről. Ezen kívül számos program várt és vár még a gyerekekre a héten, többek között saláta- és süteménysütő verseny, palacsintasütés, játékos sportversenyek, szépíróversenyek, kézműveskedés, a délelőtti szünetekben játékos feladatok az aulában, diszkó a felsősöknek.

Pénteken kora délután a Hild iskola tanulóival közösen tartják meg a már hagyományosnak mondható „csutaváltó” futóversenyt. Szombaton „A herceg három próbája” címmel Békési János Cédrus Társulata szól gyermeknyelven a legkisebbekhez az igaz szeretet, a hit, az elfogadás fontosságáról. A felsősöket a „Protestálok” énekekkel gazdagított előadás várja, a Reformáció 501. évfordulóját ünnepelve. Luther Márton és a protestáns egyház küzdelmes kezdeti éveit mutatja be a Wittenbergi 95 tétel kitűzésétől, a reformáció győzelméig. Ezzel már a reformáció napjára is készülnek, amely október végén lesz.

A rovat további hírei: Oktatás

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2019. június 05. (szerda)

Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel legyen több az országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Dunakeszin.