A névadóra emlékeznek!

2018. október 11. (csütörtök) 19:53 - Molnár Emese

Névadójuk, Szabó Magda és munkássága az iskolanapok témája a dunaújvárosi református iskolában.

Szabó Magda október 5-én született, ezért a tantestület határozata alapján minden évben október első felében iskolájuk névadójára emlékeznek. Szerdán reggel összegyűlt az iskola apraja nagyja, és ünnepélyes keretek között nyitották meg az iskolanapokat. Farkas Márta, az iskola igazgatója mesélt Szabó Magdáról, a nemzetközileg elismert, sikeres íróról, a hithű protestánsról, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokáról, zsinati alelnökről, a hazájára, magyarságára és anyanyelvére büszke nőről. Ezen kívül számos program várt és vár még a gyerekekre a héten, többek között saláta- és süteménysütő verseny, palacsintasütés, játékos sportversenyek, szépíróversenyek, kézműveskedés, a délelőtti szünetekben játékos feladatok az aulában, diszkó a felsősöknek.

Pénteken kora délután a Hild iskola tanulóival közösen tartják meg a már hagyományosnak mondható „csutaváltó” futóversenyt. Szombaton „A herceg három próbája” címmel Békési János Cédrus Társulata szól gyermeknyelven a legkisebbekhez az igaz szeretet, a hit, az elfogadás fontosságáról. A felsősöket a „Protestálok” énekekkel gazdagított előadás várja, a Reformáció 501. évfordulóját ünnepelve. Luther Márton és a protestáns egyház küzdelmes kezdeti éveit mutatja be a Wittenbergi 95 tétel kitűzésétől, a reformáció győzelméig. Ezzel már a reformáció napjára is készülnek, amely október végén lesz.

A rovat további hírei: Oktatás

Mindent a szakmákról a Rudasban

Mindent a szakmákról a Rudasban

2019. február 22. (péntek)

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szakmák Napja elnevezésű programot a Rudas diákjainak csütörtökön. A nap folyamán saját szakirányukról hallhattak fontos információkat a szakemberektől.

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

2019. február 17. (vasárnap)

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül. 

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.