A Szentlőrinc nyerte a rangadót

Szárszó Lajos - 2018. október 14. 20:30

A szervezetten játszó Szentlőrinc Luka góljának köszönhetően megérdemelten győzte le a Dunaújváros PASE labdarúgóit.

A labdarúgó NB III 10. fordulójának rangadóján a harmadik helyezett Dunaújváros a listavezető Szentlőrinc együttesét fogadta. Mivel a vendégek igen jó formában érkeztek a Dunaújváros Stadionba, hiszen hét forduló óta kizárólag győzelmeket értek el, így a Lőrincz Emil által irányított DPASE-re igen nehéz feladat, a Szentlőrinc kiváló sorozatának megtörése, és a tabellán a két csapat közötti helycsere megvalósítása várt. Németh bombájával indult a rangadó, melyet Pokorni látványos mozdulattal szedett ki a léc alól. A folytatásban a vendégek domináltak, akik már a saját térfelükön megtámadták a labdát felhozó hazaiakat. A 9. percben Dorogi átlövését védte Pacéka, majd a következő percek élvezetes játékot hoztak, helyzetekkel mindkét kapu előtt. A 23. percben egy védelmi hiba után Horváth elé pattant a labda, de azt közelről nem sikerült bekotornia, majd Tóth centikkel maradt le egy jobb oldali beívelésről. Puskás előre törései okoztak több veszélyt, melyek egyikének végén Mundi tekert a jobb sarok irányába, de azt Pacéka vetődve fogta.

Kép: DO-archív

A 36. percben kitűnő helyről végzett el szabadrúgást Szepessy, de a sorfalat találta el, majd Tóth fejelt centikkel kapu fölé. A válasz Hampuktól érkezett, akinek középre tartó lövését védte Pokorni, aki egy perccel később tehetetlen volt Luka lövésénél (0-1). Fordulás után teljesen beszorítottuk a vendégeket térfelükre, így átlövésekkel próbálkoztunk, de azokat vagy blokkolták a védők, vagy nem találtak kaput. Hiába volt azonban meg a mezőnyfölény, Luka növelhette volna csapata előnyét az 58. percben, aki két védőnk hibája után gurított a kapu mellé. Három perccel később Harsányi célzott nagy ziccerben pontatlanul, majd az előre törő Némethet szerelte az utolsó pillanatban Kis. Az idő egyre fogyott, de ahelyett, hogy nekünk lettek volna helyzeteink, a vendégek voltak veszélyesebbek. A 80. percben Dorogi szöglete után Tapiska lőtt mellé, majd Tihanyi tekerése kerültek el a felső sarkot. Bár mezőnyben megpróbáltak a Szentlőrinciek fölé kerekedni a hazaiak, sajnos nem volt benne a játékukban az egyenlítés.  

Dunaújváros PASE – Szentlőrinc SE 0:1 (0:1)

Dunaújváros PASE: Pokorni Péter – Kis Balázs, Zvara Dávid, Puskás Gábor Sándor, Mundi Roland (Kiss Patrik Márk az 59. percben), Dorogi Renátó, Horváth Kevin (Tapiska Géza az 59. percben), Tóth Tibor, Szepessy Róbert, Sándor Tamás, Hompót Dániel. Vezetőedző: Lőrincz Emil .

Szentlőrinc SE: Pacéka Norbert - Németh Márk, Nagy Ronald, Bodó Péter, Havas Attila, Hampuk Ádám (Temesvári Máté a 74. percben), Bata Kristóf Nándor, Keresztes Bence, Sili Luka (Kisari Tibor 92. percben), Tihanyi Olivér László, Harsányi István. Vezetőedző: Turi Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.