Amatőrök vetélkedtek az Aranyban

spigott - 2018. október 8. 13:06

A Naposparty együttese nyerte a második alkalommal megrendezett Diablo Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát.

Az Arany iskola tornatermében rendezte meg hétvégén a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Diablo Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna küzdelmeit. A nyolccsapatos, másodjára megtartott viadalon ezúttal a harmadik és negyedik osztályos együttesek mérhették össze egymással erejüket, s ahogy azt a szervezők remélték, izgalmas, jó meccseket játszottak a résztvevők. A program szombaton délelőtt nyolc órától a csoportküzdelmekkel kezdődött meg, s a két kvartettből az első két helyezett jutott be a legjobb négy közé. Itt először a PW-Shield Kft. gyűrte le büntetőkkel a Zéró Tolerancia gárdáját (3-2), majd a másik elődöntőben a Naposparty aratott 2-0-s diadalt az FC Fakabát ellen. A helyosztókon a Dr Ink Team a Fast Fox elleni 5-0-s sikerrel szerezte meg a hetedik helyet, majd az ISD Power Kft. büntetőkkel aratott 2-1-es győzelmet a Croodék ellen, s végzett a torna ötödik helyén.

A bronzcsatában a Zéró Tolerancia 3-1-re legyőzte az FC Fakabát gárdáját, míg a fináléban a Naposparty nagy küzdelemben aratott 2-1-es sikert a PW-Shield ellen, így az idén előbbi örülhetett a Diablo Kupa megnyerésének. Ahogy azt a DLSZ rendezvényein megszokhattuk már, nemcsak a legjobb csapatokat, hanem a különböző egyéni kategóriákban jól teljesítő játékosokat is elismerték az eredményhirdetésen, így a torna legjobb játékosának Puskás Kristófot (PW-Shield Kft.), a legjobb kapusnak Dudás Attilát (Naposparty) választották, míg a gólkirálynak járó díjat Timkó Ferenc (Naposparty) érdemelte ki a nap végén.

Képek: dlsz.hu (Ihász Martin felvételei)

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára: - Elérte a célját a rendezvény, ezúttal tényleg az amatőröket tudtuk megmozgatni, hiszen csak a harmadik és negyedik osztályból vehettek részt a csapatok a rendezvényen. Nagyon jó hangulatban, nagyon jó mérkőzéseket játszottak egymással a csapatok, öröm volt őket a pályán látni, s minden résztvevőnek köszönjük a sportszerű játékot, a torna névadó támogatójának és városunk önkormányzatának meg azt, hogy lehetőséget biztosított az amatőr sportolóknak játékra és a versenyzésre.

A II. Diablo Kupa végeredménye: 1. Naposparty, 2. PW-Shield Kft., 3. Zéró Tolerancia, 4. FC Fakabát, 5. ISD Power Kft., 6. Croodék, 7. Dr Ink Team, 8. Fast Fox.

Egyéni díjak

Legjobb játékos: Puskás Kristóf (PW-Shield Kft.)
Legjobb kapus: Dudás Attila (Naposparty)
Gólkirály: Timkó Ferenc (Naposparty)
DLSZ+ díj: Schnierer Fanni (FC Fakabát)
Miklós István díj: Végh Gábor (PW-Shield Kft.)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.